Πολιτική πολυφωνια στα κανάλια της διαπλοκής...

@Παρουσίαση στοιχείων για την πολιτική πολυφωνία Στοιχεία για την προβολή των δραστηριοτήτων των κομμάτων από τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2010, έδωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η εικόνα της πολιτικής πολυφωνίας τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάζονται αρκετές διακυμάνσεις....
@Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή και το Σάββατο, 11 και 12 Φεβρουαρίου όλοι οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί) στα συγκροτήματα Τύπου της Θεσσαλονίκης, «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία», ως πρώτη αντίδραση στην απόφαση των δύο εργοδοσιών, να εφαρμόσουν από αύριο Πέμπτη το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας σε όλα τα έντυπά τους.Τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις έλαβαν σε αντίστοιχες συνεδριάσεις τους τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ), της Ένωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤΘ) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), εκφράζοντας παράλληλα την απόφασή τους να συντονίσουν τη δράση τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μη περάσει το μέτρο των εργοδοτών που συρρικνώνει παραπέρα τα ήδη ψαλιδισμένα εισοδήματα δημοσιογράφων, τεχνικών και υπαλλήλων.
@Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που εξοργισμένος πολίτης έλουσε με ένα ποτήρι γεμάτο κρασί τον κ. Παπαχελά σε ταβέρνα των Γρεβενών κι όμως ο τελευταίος συνεχίζει ακάθεκτος να παίζει τον βρώμικο ρόλο του, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον όλων εκείνων που πλήττονται από τη πολιτική της κυβέρνησης και οι οποίοι έχουν το... θράσος να αντιδρούν.Αυτή τη φορά, μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», εκφράζει το φόβο του για την αντίσταση που συναντάει ο ΓΑΠ και η παρέα του από την κοινωνία στην εφαρμογή των μέτρων και απαιτεί να τιμωρούνται όσοι δεν στέκονται σούζα στα μεγάλα συμφέροντα, που εκείνος εξυπηρετεί. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχελάς γράφει: «Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κλείνουν τα σύνορα της χώρας επί ώρες και να μην τιμωρούνται. Δεν γίνεται κάποιοι να χτυπάνε με δολοφονική μανία έναν πολιτικό, να αποτυπώνονται τα πρόσωπά τους στις κάμερες, και κανείς να μην τιμωρείται. Δεν μπορεί οι κάτοικοι της Χ Κερατέας να επιτίθενται με δολοφονική μανία κατά των αστυνομικών και να κρατούν κλειστό ένα κεντρικό δρόμο της Αττικής για δύο μήνες. Δεν γίνεται κάποιοι να καταστρέφουν εισπρακτικά μηχανήματα στο μετρό και να φεύγουν ατιμώρητοι».
@ΣΊΓΟΥΡΑ Eurovision και αμέσως όλοι να μιλούν για αντιγραφή από ένα άλλο ή ακόμη ακόμη και άλλα τραγούδια. Όμως και να θέλουμε να το αποφύγουμε, είναι πραγματικά… αδύνατον! Ακούσαμε το τραγούδι με τίτλο «χαμογέλα» των Τριημιτόνιο και στο μυαλό μας ήλθαν όχι ένα, αλλά δύο τραγούδια! Ένα για την εισαγωγή και ένα για το κυρίως μέρος!
@Στο πλαίσιο της διαφάνειας έχει αναρτηθεί στο site της ΕΡΤ3 (www.ert3.gr ) η πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων τηλεοπτικών εκπομπών για το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 2011-2012. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν σχετικές πληροφορίες από την ανάρτηση στο διαδίκτυο. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 10 Απριλίου 2011.
@Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η Digea ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος του τρίτου «μπουκέτου» των περιφερειακών σταθμών της Αττικής BLUE SKY, CHANNEL 9, KONTRA CHANNEL και ΤΗΛΕΑΣΤΥ από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, στη συχνότητα 65 (826 MHz).
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στη συχνότητα 65 (826 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, από όπου μέσω της Digea εκπέμπονται πλέον 19 ψηφιακά κανάλια. Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…