Η μάχη των εφημερίδων και οι απολύσεις καλά κρατούν...

@Εκδικάστηκε τελικά χθές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99 του Ν.3588/2007. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος.
@Σε αποκλεισμό των πρακτορείων διανομής Τύπου με 100 οχήματα προσπάθησαν το πρωί οι εφημεριδοπώλες να παρεμποδίσουν τη διανομή των εφημερίδων! Το γεγονός αυτό συνέβη, παρά την ενημέρωση στην οποία προέβησαν οι εκπρόσωποι των πρακτορείων στην ηγεσία της αστυνομίας. Ο δρόμος για τη διανομή των φύλλων άνοιξε πρόσκαιρα, αφού κλήθηκαν τα ΜΑΤ, όμως οι εφημερίδες δεν έφτασαν στον προορισμό τους , αφού οι εφημεριδοπώλες ακολουθούσαν τα φορτηγά των πρακτορείων με τα οχήματά τους, σταματώντας την προσπάθεια διανομής.
@Πάντως ο Μάκης απο την εκπομπή του μίλησε για τις μεθοδεύσεις και την χρησιμοποίηση των εφημεριδοπωλών απο το εκδοτικό κατεστημένο, προτείνοντας τον κοινό να μην αγοράζει τις εφημερίδες του που διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα ή ζητούν την αφαίμαξη ενός ακόμα κλάδου...
@Με ανακοίνωση της η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την απόλυση του μέλους της δημοσιογράφου Νίκου Χίου, ενώ να αναφέρουμε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα που ξεκίνησε ο συνάδελφος εκδικάζονται την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση: ''Η αναλγησία και εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχουν πλέον όρια και ηθικούς φραγμούς. H ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την απόλυση από το media2day συναδέλφου μέλους της πρόσφατα, που αρνήθηκε να
συμπράξει και αντιστάθηκε στην επιχειρούμενη κατάργηση από την εργοδοσία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την αποτροπή δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών στα ειδησεογραφικά sites. Σημειώνεται ότι ο απολυμένος συνάδελφος είναι ΑΜΕΑ και ήθελε ένα χρόνο για να συνταξιοδοτηθεί.
@Σε ένα μήνα έντονων πολιτικών και οικονομικών διεργασιών, όπως ο Ιούνιος, ήταν φυσικό η προσοχή των τηλεθεατών να στραφεί στην ενημέρωση. Η εξέλιξη αυτή ευνόησε ιδιαίτερα τα κανάλια με έντονο ειδησεογραφικό προφίλ, όπως είναι το Mega και το Alter. Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των δύο αυτών σταθμών βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις των δελτίων ειδήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου (1-30 Ιουνίου).
@Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οδήγησαν τον Όμιλο Forthnet στην απόφαση να στείλει επιστολή στη Superleague. Η δυσφήμιση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Superleague, η οποία έχει προκληθεί από τις τοποθετήσεις τόσο των εκπροσώπων του συνεταιρισμού της διοργανώτριας αρχής, όσο και των ανθρώπων της Πολιτείας, έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση του εμπορικού προϊόντος, την αποστροφή του καταναλωτικού κοινού προς τη διοργάνωση και τη συνολικότερη απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος.
@Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οδήγησαν τον Όμιλο Forthnet στην απόφαση να στείλει επιστολή στη Superleague. Η δυσφήμιση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Superleague, η οποία έχει προκληθεί από τις τοποθετήσεις τόσο των εκπροσώπων του συνεταιρισμού της διοργανώτριας αρχής, όσο και των ανθρώπων της Πολιτείας, έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση του εμπορικού προϊόντος, την αποστροφή του καταναλωτικού κοινού προς τη διοργάνωση και τη συνολικότερη απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος.
@Πογκρόμ εκδίωξης κάθε δημοσιογράφου που αντιστέκεται έμπρακτα στον κανιβαλισμό των εργοδοτών και στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ υλοποιεί ο όμιλος Μπόμπολα, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε δύο νέες απολύσεις, αυτή τη φορά από την «Ημερησία»: του Κώστα Σαρρή, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένου στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και της Σόνιας Χαϊμαντά, υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης – Δούρειος Τύπος». Η στοχοποίηση και επιλεκτική απόλυση δημοσιογράφων με αριστερή πολιτική τοποθέτηση και ασυμβίβαστη στάση υπέρ των συλλογικών αγώνων, δείχνει ότι ο όμιλος Μπόμπολα επιλέγει την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τον πιο άγριο τρόπο. Επιδιώκει να «καθαρίσει το τοπίο» από κάθε ενοχλητική φωνή για να προχωρήσει σε νέες μαζικές απολύσεις, ακρωτηριασμούς μισθών και δικαιωμάτων. Έχουν ήδη προηγηθεί η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου και της Παρασκευής Βονάτσου, υποψηφίων της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) από το «Έθνος», απολύσεις που εντάσσονται στην ίδια τακτική.
Την ώρα που η κυβέρνηση και η τρόικα κτυπούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο (χημικά, ΜΑΤ κλπ.) το λαό και τους απεργούς που διαδηλώνουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των αλλεπάλληλων μνημονίων, οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοεργολάβοι που στηρίζουν τη λαίλαπα, προσπαθούν να επιβάλλουν υποταγή και σιγή νεκροταφείου μέσα στα «μαγαζιά» τους.
@Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα! Ο λόγος για τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη που σύμφωνα με το ρεπορτάζ οδεύει με σταθερή ταχύτητα για το μεγάλο κανάλι. Είναι θέμα χρόνου λένε οι γνωρίζοντες να μπει ο εφοπλιστής για τα καλά στη μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ και την πόρτα θα ανοίξει ο Σταύρος Ψυχάρης που δεν έχει πλέον άλλη επιλογή… Θυμίζουμε ότι η οικογένεια Ρέστη κατέχει περίπου το 21% του ΔΟΛ, ενώ μέσω της εταιρίας Benday συμμετέχει στο Mega με ποσοστό που κυμαίνεται στο 5%. Απο το enimerosi24

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…