Το πάρτυ της τηλεόρασης έχει τελικά game over...

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 5 Ιουλίου 2011) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα: Αποφάσισε την παράταση της σύμβασης, μεταξύ της ΕΡΤ και της ΑΕΠΙ, για μία ακόμη τριετία έως το 2013, σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 600.000 ευρώ ετησίως και αφορά όλες τις δραστηριότητες της ΕΡΤ Α.Ε. Επίσης,αποφάσισε την καταβολή ποσού 150.000 ευρώ για διαφορές προηγούμενων χρήσεων.
Ενημερώθηκε για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και των κοινωνικών – μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Παιδικά Χωριά SOS » και «Κιβωτός του Κόσμου». Ειδικότερα, η ΕΡΤ αναλαμβάνει την επικοινωνιακή υποστήριξη των παραπάνω οργανισμών για διάστημα ενός έτους, προβάλλοντας μηνύματα και καλύπτοντας τις δραστηριότητές τους, μέσα από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της, καθώς και από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της. Σημειώνεται ότι απόψε (Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 19:00), στην εκπομπή «Μονά Ζυγά δικά σας», με την Μπήλιω Τσουκαλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε κ. Λάμπης Ταγματάρχης θα υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με τους εκπροσώπους των παραπάνω οργανώσεων.
@Στο Φάληρο κατευθύνεται όπως είναι ήδη γνωστό ο Κώστας Κιμπουρόπουλος που παραιτήθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου στον ΑΝΤ1. Αυτό που ίσως δεν είναι ακόμη γνωστό, είναι οι αρμοδιότητες που θα αναλάβει στον όμιλο του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕ, Κώστας Κιμπουρόπουλος – λόγω ακριβώς της θέσης που κατείχε, θα τεθεί επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης του ομίλου.
@Καύσωνας επικρατεί στις...τσέπες των καναλιών από τη στιγμή που έκρουσε η "καμπάνα" του ΕΣΡ, το οποίο μοίρασε "καυτά" πρόστιμα σε STAR και ΑΝΤ1.
Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για δύο παραβάσεις και συγκεκριμένα για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, της Σχολής Δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη, καθώς και για υποβάθμιση ποιότητας, από την προβολή θέματος που αφορούσε την προσωπική ζωή ποδοσφαιριστή.
@Σε ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο εισέρχεται η αγορά του χώρου της επικοινωνίας, αφού πληθαίνουν οι φήμες για υπαγωγή διαφημιστικών εταιρειών στο άρθρο 99 του ν. 3588/07.
Οι άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο για υποχώρηση της τάξης του 40% - 50% στον κλάδο της επικοινωνίας και ανάγκης επανεκκίνησης. Χθες, το γύρο της αγοράς έκανε η είδηση για τρεις διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες φέρονται να αναζητούν τρόπους προστασίας από πιστωτές τους και ως αιτία της εξέλιξης αυτής πιθανότατα είναι το μεγάλο άνοιγμα που είχαν λόγω της συνεργασίας τους με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εταιρεία Leo Burnett -που έχει στο χαρτοφυλάκιό της μεταξύ άλλων και σημαντικούς λογαριασμούς του δημοσίου- η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες προτίθεται να καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.
@Το «πάρτι» στα media τελειώνει με τον πιο δραματικό τρόπο. Διαφημιστικές εταιρείες «χτυπούν την πόρτα» του άρθρου 99 του ν.3588/2007 αναζητώντας προστασία από τους επενδυτές τους, την ίδια ώρα που από σήμερα- και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου- οι πιστωτές του Alter θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, αφού έληξε η σχετική προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου. Ο κίνδυνος του «ντόμινο» καιροφυλακτεί για τα Μέσα, σε μια αγορά που πλήττεται από την ύφεση και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από υπόγειες σχέσεις εξουσίας. Είναι κοινό μυστικό πως πίσω από τα περίφημα κονδύλια των επιστροφών των χρημάτων στην «τριγωνική» σχέση , διαφημιζομένων ΜΜΕ, διαφημιστών, γεννήθηκε ένα power game και μια δευτερογενής

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…