Εκλογές και ανακοινώσεις για το χάος στα media

@Ανακοίνωση Κίνησης Επαγγελματιών Δημσιογράφων : Αντιπροσωπευτικό προεδρείο των….. προθύμων συνδικαλιστών στην ΕΣΗΕΑ (σε λίγο…) .Με βέτο από το ΠΑΜΕ δημοσιογράφων, (Ράμος-Φιλιπάκης), τη Ν. Νταουντάκη αλλά και τον Α. Νταβανέλλο (συνιστώσα ΔΕΑ του Σύριζα), κόπηκε στη μέση η προχθεσινή (Τρίτη μεσημέρι), ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη, για συγκρότηση Προεδρείου, στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Είχε αυτοπροταθεί ο Δ. Τρίμης ως υποψήφιος πρόεδρος “αναλογικού- αντιπροσωπευτικού” (ζητώντας τη συμμετοχή και των άλλων παρατάξεων) προεδρείου και είχε δηλώσει ότι αν τον καταψηφίσουν θα παραιτηθεί και από διευθύνων τη συζήτηση.
Είχαν μοιρασθεί ψηφοδέλτια και στους 11 συμβούλους (ένα με το όνομα του υποψηφίου, ένα λευκό και για πρώτη φορά και φάκελοι)…Μόλις όμως ξεκίνησε η διαδικασία, πήρε το λόγο ό Ράμος και ζήτησε να διακοπεί, επειδή, είπε, έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση για το τι ακριβώς “αναλογικό” προεδρείο θα ψηφισθεί...
@Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 , θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των εφημερίδων «ΑΥΡΙΑΝΗ», «ΕΘΝΟΣ» και «ΕΞΕΔΡΑ».Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 στις 2 το μεσημέρι .
@Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Η σύγκρουση εκδοτών και εφημεριδοπωλών αποκάλυψε τη συντεχνιακή διάρθρωση, η οποία υπήρχε στο συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά αναδεικνύει και την ολιγοπωλιακή δομή του συστήματος διανομής Τύπου, καθώς στον χώρο υπάρχουν δύο ισχυρά πρακτορεία. Η πραγματικά ανταγωνιστική και ορθολογική λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου είναι όρος επιβίωσης μεγάλου αριθμού εφημερίδων και περιοδικών, που πιέζονται από την πραγματικότητα της ελληνικής κρίσης και της κατάρρευσης της υπερτροφικής ανάπτυξης του κλάδου των Μ.Μ.Ε. την τελευταία δεκαετία, που βασίστηκε στα φθηνά δανεικά και στην πρόσβαση στο κρατικό χρήμα υπό διάφορες μορφές.
@Ανακοίνωση: Η συνάντηση του Διοικητικού μας Συμβουλίου με την εργοδοτική οργάνωση Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. κατέληξε σε φιάσκο! Όχι μόνο η εργοδοσία απέσυρε την μακροπρόθεσμη λύση του παγώματος των ωριμάνσεων για 4 ή 5 χρόνια που η ίδια είχε προτείνει στην προηγούμενη συνάντηση, αλλά μας κατέθεσε πρόταση που αφορούσε μειώσεις μισθών που ξεκινούν από 7% και φτάνουν μέχρι 17% (!) ανάλογα με το ύψος του μισθού και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ πάγωμα μισθών για τα επόμενα δύο χρόνια! Και φυσικά καμία δέσμευση για διατήρηση θέσεων εργασίας!
@Ανακοίνωση: Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις στον όμιλο DPG group of Companies του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Δεκάδες εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει συνέχεια. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου «σφαγή» συναδέλφων που αμείβονται κυριολεκτικά με ψίχουλα, ανασφάλιστοι ή με μπλοκάκι, που εκβιάζονται ώστε να μην απεργήσουν σε μια αληθινή γαλέρα του χώρου της ενημέρωσης.Καλούμε του συναδέλφους να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση αγωνιστικά, με πνεύμα αλληλεγγύης. Να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην λυγίσουν μπροστά στους εκβιασμούς.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους να δεχθούν μείωση μισθών και, μετά τις επιλεκτικές και εκφοβιστικές απολύσεις έξι συναδέλφων, για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.
@Λάβρος κατά του Μπόμπολα, του Mega και του Έθνους ήταν στο αποψινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο πρόεδρος των εφοριακών, Γιάννης Γρίβας. Με το καλησπέρα, άρχισε να μιλάει για συμφέροντα ιδιωτών που θέλουν να αναλάβουν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς των εφοριών και κατονόμασε τον ισχυρό άνδρα του Πήγασου που τόσο σήμερα όσο και την περασμένη Κυριακή, μέσω του «Έθνους» με ρεπορτάζ κάνουν λόγο για «Κίνημα δεν εισπράττω στις εφορίες», ενώ αντίστοιχα – πάντα κατά τον πρόεδρο των εφοριακών, πράττει με ρεπορτάζ του και το μεγάλο κανάλι. Αν και η Ελλη Στάη αιφνιδιάστηκε από την επίθεση του προέδρου, στον Μπόμπολα και το Mega, αντέτεινε ότι όλα αυτά περιέχονται στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λεανδρου Ρακιτζή. Ώσπου εμφανίστηκε και ο τελευταίος στην τηλεφωνική γραμμή για να συμπληρωθεί το μπάχαλο!
@Στην έναρξη της ιδιωτικής (και όχι ελεύθερης) ραδιοφωνίας, η συντριπτική πλειοψηφία των ραδιοσταθμών, ήταν ενημερωτικοί (βλ. Αθήνα 9.84, Top FM, SKY 100,4, Planet, Flash, Ξένιος FM, Επικοινωνία FM κ.α.). Σήμερα, πια, συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο. Ολοένα και περισσότερα ραδιόφωνα γίνονται μουσικά, ή, αλλάζουν χαρακτήρα με το ειδησεογραφικό τους έργο να απαξιώνεται. Και "Ω! Τι σύμπτωση", από ανθρώπους που είτε αδιαφορούν για το συγκεκριμένο είδος ραδιοφώνου, είτε θέλουν με τις πράξεις τους να το εξαφανίσουν, είτε επειδή, απλά, "δεν κατέχουν το σπορ".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…