Οι πτωχεύσεις, οι συγχωνεύσεις και η γιορτή που έρχεται...

@Πριν από λίγο, το Δικαστήριο αποφάσισε να κάνει αποδεχτή την αίτηση υπαγωγής του τηλεοπτικού σταθμού ALTER στο άρθρο 99! Με αυτή την εξέλιξη, όπως είναι λογικό, δημιουργείται νέο σκηνικό στα τηλεοπτικά δρώμενα και όχι μόνο. Το ALTER μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99, προστατεύεται ως επιχείρηση από τους πιστωτές του ενώ θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του. Το αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με το parapolitika αναμένεται να αποφασιστούν οι αλλαγές που θα γίνουν στο Μπουρνάζι.
@Ετοιμο είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση των δημόσιων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οπως δήλωσε, για τις προτάσεις του σχεδίου έχουν ενημερωθεί τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το σχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών κατάρτισης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες στον υπουργό Επικρατείας και αφού θα έχει προηγηθεί συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο.
@Οι αγορές αποκαλύπτουν τη συστημική κρίση του καπιταλισμού, αποδομούν το αρχιτεκτόνημα του ευρώ και μηδενίζουν πάλι το.. κοντέρ στην επιχείρηση «διάσωσης» της Ελλάδας. Πόσες Μαύρες Δευτέρες, Μαύρες Τρίτες, Τετάρτες, Πέμπτες, Παρασκευές, πόσες Μαύρες εβδομάδες χωράει η ιστορία του σύγχρονου καπιταλισμού; Αυτή η μάλλον γραφική διαδικασία καταγραφής «σταθμών» δεν έχει κανένα νόημα στο πλαίσιο της κρίσης που ξεκίνησε την άνοιξη του 2007 ως χρηματοπιστωτική και κορυφώνεται σήμερα ως κρίση κρατικού χρέους.
@Εκτός από τα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ, τα οποία θα τα κρίνουμε αφού ανακοινωθούν, γιατί με δημοσιεύματα και διαρροές δεν είναι δείγμα σοβαρότητας για συλλογικό σχήμα, να διαμορφώνει θέση και επειδή θυμηθήκαμε τη φράση του Γ. Παπανδρέου «όλα στο φως-διαφάνεια παντού» σκεφτήκαμε να διατυπώσουμε και μια απορία-πρόταση-προτροπή. Μήπως είναι εύκολο, αν έχετε την καλοσύνη, να ανακοινωθούν μαζί με τα νέα σχέδια και τα πορίσματα των ερευνών και εντός ΕΡΤ (αρκετοί εργαζόμενοι έχουν δώσει καταθέσεις) και εκτός (αναφερόμαστε στις εισαγγελικές έρευνες), για το τρελό γλέντι διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…