Η κρατική ΕΡΤ σε αλλαγη πλευσης λογω τροικας

@Η τύχη εκατοντάδων εργαζομένων στην κρατική τηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) θα κριθεί σήμερα Πέμπτη στην Κυβερνητική Επιτροπή, όπου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.
Ήδη σε μία πρώτη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με την ΠΟΣΠΕΡΤ ο κ. Μόσιαλος κατέστησε σαφές ότι...δεν προτίθεται να κάνει «εκπτώσεις», μολονότι οι συνδικαλιστές τράβηξαν από την πλευρά τους «κόκκινες γραμμές» στην προοπτική κλεισίματος τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί και για απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια μέσα ενημέρωσης θεωρώντας ότι από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν (την ερχόμενη εβδομάδα) οι επίσημες προτάσεις του υπουργού θα εκδηλωθούν και οι πρώτες αντιδράσεις.
@Όπως τονίζουν ΤΑ ΝΕΑ, ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, όμως λέγεται ότι σκέφτεται να κλείσει ή, στην καλύτερη εκδοχή, να περιορίσει τη λειτουργία της ΕΤ1 και πιθανότατα να βάλει λουκέτο σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας. Παράλληλα θα προχωρήσει σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως να εκμεταλλευθεί ή να πωλήσει κτίρια που ανήκουν στην ΕΡΤ, όπως για παράδειγμα αυτό της Κατεχάκη, χωρίς να αποκλείεται και το κτίριο επί της οδού Μουρούζη στο Κέντρο της Αθήνας.
@Ήδη, ο κ. Μόσιαλος έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής ανακοινώνοντας ότι καταργείται ως αυτοτελής υπηρεσία το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο που στεγάζεται σε κτίριο στο προαύλιο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το οποίο έχει λειτουργικό κόστος 600.000 ευρώ (ενοίκια κ.λπ.) και στο οποίο απασχολούνται μόλις 11 υπάλληλοι. Παράλληλα θα καταργηθεί και το Διεθνές Αρχείο. Αμφότερα θα ενσωματωθούν στην ΕΡΤ, χωρίς όμως να υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας...
@Ο ίδιος ο Λάμπης Ταγματάρχης, που βρισκόταν συνεχώς στην Αθήνα, ανέμενε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τη στιγμή που τα σενάρια και οι φήμες για την έξοδό του από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οργίαζαν. Κατά μία πληροφορία, δεν αποκλείεται να καταργηθεί η διαρχία στην κρατική τηλεόραση, άλλος πρόεδρος, άλλος διευθύνων σύμβουλος, μοντέλο που είχε εφαρμόσει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος πριν από περίπου ένα χρόνο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…