Συνδρομητικές πλατφόρμες και αποζημιώσεις απολυμένων

@Στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές εισέρχεται το Alter μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να υπαχθεί στο άρθρο 99 του νόμου 3588/2007. Το δικαστήριο με την 801/2011 απόφασή του έκρινε βάσιμη την αίτηση της Ελεύθερης Τηλεόρασης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε «απώλεια 666 θέσεων εργασίας» αλλά και επιπτώσεις «στον κλάδο των ΜΜΕ, στον οποίο, λόγω της ολιγοπωλιακής του φύσης, θα διαχέονταν συνολικά οι αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης της εταιρείας».
@Ο νόμος, όπως σημειώνεται στην απόφαση, προβλέπει μια τριπλή διαδικασία παρέμβασης του δικαστηρίου. Η παρούσα είναι η «πρώτη απόφαση, που επιτρέπει το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής (άρθρο 100 Πτωχ. Κ.)». Ακολουθεί η «δεύτερη απόφαση, που επικυρώνει ή όχι τη συμφωνία που τυχόν θα συναφθεί μεταξύ του οφειλέτη και εκείνων των πιστωτών που έχουν πλειοψηφία των απαιτήσεων, με τη συμμετοχή του μεσολαβητή (άρθρο 101, παρ. 1 Πτωχ. Κ.)», ο οποίος θα είναι ο οικονομολόγος Γιώργος Κουμής. Ο νόμος προβλέπει και μια «τρίτη απόφαση, που διατάσσει τη λύση της συμφωνίας λόγω μη εκπλήρωσης των όρων της (άρθρο 105 Πτωχ. Κ.)». Με πληροφορίες απο το 'ΠΑΡΟΝ'
@Τα δεδουλευμένα των τελευταίων 10 μηνών και την πλήρη αποζημίωση που δικαιούνται από την καταγγελία της Συμβάσεως Εργασίας διεκδικούν 16 από τους συντάκτες της εφημερίδας «Ελεύθερος», η οποία έκλεισε προ ημερών χωρίς άλλη ενημέρωση ή προειδοποίηση.
@Mε δύο πλατφόρμες η συνδρομητική τηλεόραση από τον Σεπτέμβριο, με τον ΟΤΕ TV να φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στην αγορά με αθλητικό πρόγραμμα. Η διαφημιστική μάχη θα ξεκινήσει εντός των ημερών, με τον ΟΤΕ να διαφημίζει χαμηλότερη συνδρομή και τη Nova, ύστερα από τη συμφωνία των 177 εκατ. ευρώ με τη SuperLeague, να απαντά πως έχει όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο ΟΤΕ θα δώσει το στίγμα του στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει μια δεύτερη δόση έως το τέλος του επόμενου μήνα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ενώ θα χρησιμοποιήσει τον δορυφόρο Eurobird 9A, στοχεύοντας σε εκείνους που διέκοψαν τη συνδρομή τους με τη Nova για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι στημένοι αγώνες. Οι ΠΑΕ πλέον καλούνται να προστατεύσουν το προϊόν τους, καθώς η χρηματοδότησή τους από τη Nova θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συνδρομητών που θα εγγραφούν στην ψηφιακή πλατφόρμα. Απο τις 'Τυπολογίες'.
@Άκαρπη απέβη και η 16η προσπάθεια που έκανε την περασμένη Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συγκροτηθεί προεδρείο. Τα 11 μέλη του ΔΣ που προήλθε από τις εκλογές της 11ης Μαΐου συγκεντρώθηκαν και πάλι, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να επαναλάβουν τις γνωστές τους θέσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει στο σημερινό τέλμα.
@Πιο κοντά στο δάνειο σωτηρίας βρίσκεται η «Ελευθεροτυπία», δάνειο που θα δοθεί με απαραίτητη προϋπόθεση την έγκριση και την υλοποίηση του σκληρού «Μνημονίου» περικοπών στην εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις τράπεζες, με επικεφαλής την Εθνική, η οποία θα εγγυηθεί τη χορήγηση του δανείου, θα δανειοδοτήσουν την εφημερίδα, αποδεχόμενες το business plan που κατέθεσε η διοίκηση της «Ε".
@Όλα είναι μια ιδέα που κόλλησε στα χαρτιά. Ο Χρήστος Φερεντίνος δεν έχει υπογράψει τίποτα σχετικό για τη συμμετοχή του σε πρωινό μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη, πόσο μάλλον να ετοιμάζονται μέχρι και τα σκηνικά της εκπομπής, όπως γράφεται. Το πιθανότερο είναι ο ΑΝΤ1 να επιστρέψει στο παλιό μοντέλο εκπομπής και να αφήσει τα πειράματα, καθώς το Mega συνεχίζει τελικά το πρωινό του. Το πολύ πολύ, το «10 με 1 μαζί» να γίνει μια χρηστική εκπομπή χαμηλού κοστολογίου, αλλά και αυτό είναι υπό συζήτηση.
@Σε συγκέντρωση όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ καλούν σήμερα, Τρίτη, στις 2.00 το μεσημέρι στο στούντιο Ε της ΕΡΑ, η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ και η Ομοσπονδία, για να τοποθετηθούν επί του σχεδίου του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…