Bloggers, πρεμιέρες, κρίση στα media και νέο πρόγραμμα


@Τρεις Ελληνες μπλόγκερ γράφουν στην «Ελευθεροτυπία» περί της διαδικτυακής ανωνυμίας. Και ένας εξειδικευμένος στην άρση του απορρήτου νομικός καταθέτει την άποψή του.
του Κώστα Κυριακόπουλου
«Θα μπορούσες ποτέ να ξεβιδώσεις ένα laptop με σκεπάρνι;» ρώτησε πριν από μέρες ένας φίλος, κρατώντας στα χέρια του την εφημερίδα στη σελίδα με το ρεπορτάζ για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει το θέμα των ανώνυμων μπλόγκερ. Είχε μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά και με έμφαση τη φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Θα πάψουν να κυκλοφορούν κουκουλοφόροι στο Διαδίκτυο...».
Αλήθεια, η υποχρεωτική επωνυμία στην μπλογκόσφαιρα, ως εργαλείο αντιμετώπισης της συκοφάντησης και της χυδαιότητας ορισμένων, μοιάζει από άλλη εποχή. Το σκεπάρνι, που λέγαμε...Στις 5 Αυγούστου το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής «για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την..αποτελεσματική προστασία των θυμάτων».
@Πρεμιέρα αύριο στα ερτζιανά με την έναρξη της νέας ραδιοφωνικής εκπομπής του Γιάννη Παπαγιάννη στο «Ράδιο 9». Ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει ως γνωστόν το δίωρο 2-4 καθημερινά στο ραδιοφωνικό σταθμό παρέα με τον Γιάννη Ντάσκα.
@Σε ειδική εκπομπή με τίτλο «Βάσεις 2011» η ΝΕΤ θα μεταδώσει, όπως κάθε χρόνο, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 10.00 τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων.Χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα για ΑΕΙ και ΤΕΙ.Η έκτακτη εκπομπή που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα το πρωί είναι και ο λόγος που η πρεμιέρα της Μαρίας Σαράφογλου θα γίνει μια μέρα μετά.
@Παρακολουθώντας την τρέχουσα ειδησεογραφία , αντιλαμβάνεται κανείς μάλλον εύκολα το μέγεθος που αντιμετωπίζει η ιδιωτική αγορά των ΜΜΕ είναι τεράστιο. Οι απολύσεις πέφτουν σαν το χαλάζι. Η στάση πληρωμών είναι το νέο καθεστώς για όσους έχουν δουλειά. Το Alter αναζητεί τρόπους να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις των 480 εκατ. ευρώ, έχοντας ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, η Χ. Κ. Τεγόπουλος, ένα δάνειο για να επιβιώσει ενώ μαζί με την εκδοτική εταιρεία σε καθεστώς επιτήρησης των μετοχών τους βρίσκονται ακόμη, η Τηλέτυπος, ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και οι Τεχνικές εκδόσεις.

@Σύμφωνα με το πρώτο γκάλοπ των πρακτορείων το ΒΗΜΑ πούλησε 125 χιλιάδες φύλλα, η Καθημερινή 120 χιλιάδες , το Πρώτο Θέμα 101 χιλιάδες , Real και Εθνος από 93 χιλιάδες , η Ελευθεροτυπία 75 χιλιάδες και 31 χιλιάδες ο Ε.Τ.
@Στα μουσικά Βραβεία MTV που διεξήχθηκαν την Κυριακή παραβρέθηκαν πολλοί διάσημοι Stars της ξένης σόου μπιζ! Μπορεί από εκεί να έχουν περάσει ο Michael Jackson και η Madonna ωστόσο οι διοργανωτές τους έχουν βρει τον τρόπο για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Στα φετινά λοιπόν βραβεία θα εμφανιστεί η εκκεντρική Lady Gaga αλλά και η σέξι Britney Spears! Kαι σαν να μην έφτανε αυτό οι διοργανωτές θα κάνουν ένα αφιέρωμα όμως, θα δούμε και για την Amy Winehouse που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
@Νομίζω πως από σήμερα ξεκινάει και επισήμως η ραδιοφωνική χρονιά. Σωστά; Σωστά. Οι περισσότεροι παραγωγοί βρίσκονται στις θέσεις τους και, ορισμένα ραδιόφωνα, παρουσιάζουν και τα νέα τους προγράμματα. Στο greekmme θα είμαστε σε εγρήγορση όλες αυτές τις μέρες και σε μία συνεχή ροή θα καταγράfουμε όλα τα καινούργια προγράμματα των ραδιοσταθμών σημειώνοντας, ταυτόχρονα, τις όποιες αλλαγές.
@Σε νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Alter από τις αρχές του επόμενου μήνα, αφού το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης δεν ήταν ενθαρρυντικό. Οι εργαζόμενοι άφησαν περιθώριο στη διοίκηση μέχρι την 1η Σεπτέμβρη για καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ από την πλευρά του προέδρου Κώστα Γιαννίκου ανακοινώθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν πληρωμές πριν τον Οκτώβρη, αφού δεν υπάρχουν χρήματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…