Επειγόντως περικοπές στα κανάλια και χάος στις εφημερίδες

@Ζητούνται επειγόντως 40 εκατ. ευρώ. Το Mega βρίσκεται σε σημείο καμπής, με τους μισούς μετόχους να μην είναι σε θέση ή να μη θέλουν να παρακολουθήσουν τις ανάγκες, την ίδια ώρα που οι τράπεζες εξακολουθούν να λένε όχι σε νέο δανεισμό της τηλεοπτικής επιχείρησης. Οι μέτοχοί του μάλλον οδηγούνται στη λύση της αύξησης του κεφαλαίου του Mega, χωρίς να είναι βέβαιο πως και οι 4 αρχικοί μέτοχοι θα ακολουθήσουν. Αρχίζει πλέον να αχνοφαίνεται το σενάριο αύξησης του μεριδίου των ομίλων Βαρδινογιάννη και Κοπελούζου στο Mega… Energy! Ο κύκλος εργασιών του Τηλέτυπου μειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 σε 52 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ευρώ το 2010 και οι ζημίες του αυξήθηκαν σε 10,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Απο το Κυριακάτικο 'Παρόν'...
@Καμπανάκι για μία ακόμη φορά από τον ορκωτό ελεγκτή για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος. Εκτός από την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τής εταιρείας που εκδηλώθηκε μετά τη στάση πληρωμών, ο ορκωτός ελεγκτής για μια ακόμη φορά θέτει ζήτημα επιβίωσης για την Χ. Κ. Τεγόπουλος. Οι αλλαγές στον ΔΟΛ δεν σταματούν. Μετά τις αλλαγές στο «Βήμα» και την ανώτατη διοίκηση του οργανισμού, ακολουθούν οι παρεμβάσεις στο μοντέλο εργασίας και οι απολύσεις. Συγκροτήματα Τύπου σε αφασία..
@Οι μετοχικές αλλαγές στον ΣΚΑΪ ξεκίνησαν. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, το ποσοστό του Βαγγέλη Μαρινάκη μειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από 20% σε 12,8%, αφού απείχε από τη διαδικασία. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του κυρίου μετόχου, Γιάννη Αλαφούζου, αυξήθηκε σε 77,2% από 70%, στηρίζοντας τον σταθμό, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο εφοπλιστής, ενώ σταθερό παρέμεινε το 10% του Γιώργου Κυριακίδη. Η προσωπική κόντρα μεταξύ Αλαφούζου και Μαρινάκη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα (ΣΚΑΪ, SuperLeague). Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προτιμά να στέλνει τα μηνύματά του μέσω του site www.parapolitika.gr, που εκφράζει τις απόψεις του, πως «σε ό,τι αφορά την απεμπλοκή του από τη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ», «η μάχη θα είναι σκληρή». Απο τις 'Τυπολογίες'.
@Παγώνει το πρόγραμμα του Alter, μετά την απόφαση που έλαβα οι τεχνικοί το απόγευμα της Τρίτης, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας έως ότου γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Κατά συνέπεια, δεν θα μεταδίδεται κανένα ζωντανό πρόγραμμα, παρά μόνο ταινίες και επαναλήψεις. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού δεν μεταδόθηκε χθες Δευτέρα, αλλά ούτε και σήμερα Τρίτη. Σε ανακοίνωση της το απόγευμα, η ΕΤΙΤΑ ανέφερε: «Μετά από αθέτηση και της χθεσινής υπόσχεσης της εργοδοσίας για εξόφληση, προχωράμε σε επίσχεση εργασίας από σήμερα 6 το απόγευμα. Όλοι στο σταθμό για ενημέρωση». Την κατάσταση προσπάθησε να σώσει η Διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού του σταθμού κυρία Γοργόλη, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην προχωρήσουν σε επίσχεση οι εργαζόμενοι.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς ΕΤΕΡ, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 07.00η της Πέμπτης 8ης Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι και την 07.00η ώρα του Σαββάτου 10ης Σεπτεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAD RADIO», με αιτήματα :
1. Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Ιουνίου 2011, Ιουλίου 2011 και Αυγούστου 2011, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού και πολλά άλλα αιτήματα εργοδοτικής φύσεως...
@Σήμερα ήταν το κρίσιμο ραντεβού των παρουσιαστριών του Alpha στην Κάντζα ώστε να συζητήσουν με τους Γερμανούς το τηλεοπτικό τους μέλλον. Kατερίνα Καραβάτου, Ναταλία Γερμανού και Έλενα Παπαβασιλείου πήγαν μια μια στο σταθμό από νωρίς το πρωί, ώστε να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με την εκπομπή τους. Η παρουσιάστρια του «Κους Κους», δέκα μόλις μέρες πριν γεννήσει, έφτασε στον Alpha συνοδεία του συζύγου της Κρατερού Κατσούλη. Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Star, η Κατερίνα Καραβάτου αποκάλυψε ότι:«Έχω μείνει στην ενημέρωση του Ιουνίου ότι συνεχίζουμε κανονικά. Καλά εγώ θα επιστρέψω ούτως ή άλλως τον Νοέμβριο. Όχι δεν γνωρίζω τίποτα, γι΄αυτό και θα πάω μέσα να ενημερωθώ».
@Δραματική νέα συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στις εισηγμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ , το πρώτο εξάμηνο του 2011 . Συνολικά μέσα σε αν χρόνο από την υπογραφή του Μνημονίου (Μάιος 2010) χάθηκαν 849 θέσεις, επί συνόλου 6.006 και έτσι ο αριθμός των εργαζομένων στις εταιρείες media που είχαν δουλειά στις 30 Ιουνίου 2011 ήταν 5.157.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…