Απεργιακός κλοιός ενόψει και μηνύσεις από την ΕΡΤ

Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» για κήρυξη 48ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και το «ENET.GR».
Σημειώνουμε ότι ήδη εκπνέει η προθεσμία, που η ίδια η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» είχε δώσει προς τις Ενώσεις μας, ότι θα απαντούσε συγκεκριμένα στο ζήτημα της αμοιβής των εργαζομένων της, οι οποίοι παραμένουν επί 3,5 μήνες απλήρωτο
@Ένας έλληνας δημοσιογράφος είναι ο ειδικός σύμβουλος της παραγωγής του βρετανικού ριάλιτι «Go Greek for a week», που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για τον κ. Θρασύ (εκ το Θρασύβουλος) Πετρόπουλο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πετρόπουλος εμφανίζεται στο σόου να αναφέρει ότι είναι κανόνας στην Ελλάδα η φοροδιαφυγή και ότι όποιος κόβει αποδείξεις είναι ο ηλίθιος ενώ ο γείτονας που δεν το κάνει είναι ο έξυπνος.Επίσης, αίσθηση προκαλεί ότι την ώρα που εμφανίζεται στο σόου, από πίσω του εμφανίζεται να πέφτει ένας κίονας του Παρθενώνα...
@Μαζί με τα ηνία της κυβέρνησης, ο Λουκάς Παπαδήμος θ΄αναλάβει και τους λογαριασμούς του Γιώργου Παπανδρέου σε Twitter, Flickr, και Youtube. Την ανακοίνωση έκανε μέσω Twitter η web team του Prime Minister, GR, με το εξής μήνυμα: «Ανακοίνωση από Web Team: οι λογαριασμοί του Πρωθυπουργού σε Twitter, Flickr, Youtube, είναι θεσμικοί. Θα παραδοθούν στο νέο Πρωθυπουργό»
@Με αφορμή τη δικαστική εξέλιξη που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου, για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει: Οι δημοσιογράφοι απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, που συνιστά καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΠΕΑΘ και των Ταμείων γενικότερα.
@Το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της έδειξε για μια ακόμη φορά η διεύθυνση του «ΣΚΑΪ». Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουρητάδες», όργανα της εργοδοσίας, προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη των Ενώσεών μας να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου. Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί, και τα μέλη των Συνεργαζομένων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ είχαν ήδη ανακοινώσει δημοσίως από την προηγουμένη ότι θα ερχόντουσαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», καθώς και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπως τους επιτρέπει ο νόμος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέλευση των εργαζομένων που θα γινόταν, με αφορμή την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. συνήλθε χθες (Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011) με τη νέα του σύνθεση και ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1. Ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για:
 Την παράσταση στην αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών του Διευθύνοντος Συμβούλου, του μέλους Δ.Σ. κ. Στ. Στεφάνου και του Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων κ. Δ. Χατζηγεωργίου, σχετικά με τη σύμβαση του Champions League.
 Την κατάθεση μήνυσης κατά ιστολογίων (blogs), που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις για την ΕΡΤ.
 Την πρόταση για μείωση κόστους της Euroleague.
 Τη συζήτηση με την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), με θέμα τις ραδιοφωνικές συχνότητες.
 Επιστολή που απέστειλε η Forthnet – NOVA, με θέμα οφειλές για στιγμιότυπα από τη Superleague 2010 – 2011.
 Επιστολή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), σχετικά με την κοστολόγηση από την ΕΡΤ θεμάτων ρεπορτάζ pool που διατίθενται σε ιδιωτικά κανάλια.
2. Ενέκρινε την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας στον Νομικό Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. και σε δικηγόρους της εταιρείας, για την παράσταση σε δικαστήρια για υποθέσεις της εταιρείας
3. Αποφάσισε να αναθέσει στη Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ Α.Ε. την άσκηση αγωγής κατά εταιρείας παραγωγής, αναζητώντας τις δαπάνες που δεν αντιστοιχούν στα εκταμιευθέντα από την ΕΡΤ ποσά για την εκτέλεση της παραγωγής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006 και της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας του ιδίου έτους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…