Κυβέρνηση τραπεζικών και 'πράσινα μαχαιρώματα' στον Κυριακάτικο Τύπο

@Η ΝΕΑ Κυβέρνηση όπως είχαν προφητεύσει αρκετά blogs εδώ και ένα 48ωρο θα εμφάνισε μεγάλα ποσοστά αποδοχής στις...δημοσκοπήσεις και δεν έπεσαν έξω αφού το ζεστό ψωμάκι της μεταβατικής παρουσίας σερβίρεται στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr χωρίς όμως να λησμονούμε ότι μέσα σε 110 ημέρες μπορεί να συμβούν σημεία και ...τέρατα όπως να διασωθούν οι τράπεζες από τον τραπεζίτη Πρωθυπουργό και να...χρεωκοπήσουν οι πολίτες. Αρχικά το 'Εθνος της Κυριακής' γράφει από το εκδοτικό του μάτι ότι "Η πρώτη δημοσκόπηση για τον νέο Πρωθυπουργό-Ψήφος ελπίδας και εντολή για τολμηρές αποφάσεις-79,15 υπέρ του Λουκά Παπαδήμα και 76,4% να πάρει τολμηρές αποφάσεις ενώ το 54,15 μιλάει για θητεία και μετά τις 19 Φεβρουαρίου-Πως έγινε Πρωθπουργός με τις 96 ώρες από τη Βοστώνη στη Αθήνα", οπότε μάλλον το σερβίρουν ζεστά το ψωμί για να μην διεξαχθούν εκλογές...
@Τώρα η 'Real News' προβλέπει ότι 'Ηχηρό μήνυμα από την βάση του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου-Διώχνουν τον Γιώργο και από αρχηγό όπου το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά την αποχώρησή του από την Προεδρία του και επικρατέστεροι Βενιζέλος και Λοβέρδος". Αρχισε δηλαδή η κούρσα της διαδοχής. Στον κόσμο του το 'Αρθρο' που προσθέτει ότι "Ο κίνδυνος χρεωκοπίας και τα χρόνια προβλήματα θα παρατείνουν την θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου- Συγκυβέρνηση διετίας-Μεγάλο Κυβερνητικό συνασπισμό ακόμα και μετά τις εκλογές εξετάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".
@To 'Πρώτο Θέμα' συμπληρώνει με τη σειρά του ότι "Η συνταγή Παπαδήμου για να μείνουμε στο Ευρώ-ΟΧΙ νέοι φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων για τους πολίτες (αν θέλουμε το πιστεύουμε κ. εκδότα)- ΝΑΙ απολύσεις στο Δημόσιο, ανάπτυξη και μικρό Κράτος-Ενώ αμετανόητοι πολιτικοί ροκανίζουν ήδη την Κυβέρνησή τους". O 'Ελεύθερος Τύπος' από το κύριο θέμα του εξηγεί ότι "ΤΟ νέο μνημόνιο δοκιμάζει τις αντοχές του πολιτικού συστήματος-Αναταράξεις στα κόμματα από το πείραμα Παπαδήμου, ακονίζουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ και μάχη μέχρις εσχάτων Παπανδρέου με όλους, Τζαρτζαρίσματα μεταξύ Λαικής Δεξιάς και φιλελευθέρων για την συμμετοχή στην Κυβέρνηση ενώ ο Δένδιας λέει ότι η ΝΔ δεν πάσχει απο αγυκλώσεις του παρελθόντος..."
@TO 'Παρόν της Κυριακής' προβλέπει ότι "Μέχρι τον Γενάρη θα είναι παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος-Τον διώχνουν και από το κόμμα-Βενιζέλος και Λοβέρδος οι κύριοι διεκδικητές, ο Ρέππας υποψήφιος με την στήριξη του Παπανδρέου, Ο ρόλος των Χρυσοχοίδη και Παπουτσή-Σαμαράς: ρίξαμε τελικά τον Παπανδρέου.....". Το 'Βήμα της Κυριακής' υπογράφει ότι "Πως έφυγε ο Παπανδρέου, πως συμφώνησε ο Σαμαράς, πως φτάσαμε στον Παπαδήμο- Όλο το παρασκήνιο της αλλαγής, ήρθε η ώρα να φωνάξουμε τον Λουκά λένε οι μυστικοί διάλογοι-Το 73% λέει ναι στο νεο Πρωθυπουργό και το 78% λέει ναι σε Κυβερνήσεις συνεργασίας.."
@Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' συμπληρώνει ότι "Οι επιπτώσεις του Λουκά Παπαδήμου στο πολιτικό μας σύστημα-Κόμματα και θρύψαλα όπου η Ε.Ε. επιθυμεί συνέχεια στο γάμο και με μελλοντική συγκυβέρνηση, φυγόκεντρες τάσεις στη Ν.Δ. με την αντιμνημονιακή πολιτική, επένδυσε στο θεσμικό σύστημα της εξουσίας ο ΛΑΟΣ.." Η 'Καθημερινή' υπογραμμίζει ότι "η κρίση, η ευκαιρία, οι παγίδες-Οι προτεραιότητες Παπαδήμου και η κρίσιμη εβδομάδα επιστολών". Τέλος η ιστορική 'Βραδυνή' καταλήγει σε συμπεράσματα όπως ότι "Οι μεγάλες αλλαγές σε εφάπαξ και επικουρικές-Οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο΄.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…