Συρίκνωση της TV και αστραπές για την AGB

@Δύο κανάλια εθνικής εμβέλειας και κάτι ψιλά από την κρατική τηλεόραση θα απομείνουν στην ελληνική επικράτεια για να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν τα 10.000.000 ελλήνων πολιτών! Αυτή είναι η πραγματικότητα που σηκώνει και μπορεί να συντηρήσει η αγορά η οποία – σύμφωνα με χαλαρούς υπολογισμούς θα συρρικνωθεί κατά τα 2/3 όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα!
Πλέον επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για συγχωνεύσεις τηλεοπτικών σταθμών και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ολόκληρο το μιντιακό σύστημα.Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, να σημειωθεί ότι ακόμη και οι ιδιοκτήτες που σήμερα βάζουν το χέρι στην τσέπη για να συντηρούν κάθε μήνα το «μαγαζί» τους, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσφορία τους η οποία σε πρώτη φάση θα «καταγραφεί» με ραγδαία συρρίκνωση της παραγωγής του ζωντανού προγράμματός τους.
Τέλος η πρωινή ζώνη
@Η είδηση που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ για την κατάργηση των πρωινών ζωνών στα κανάλια με την είσοδο της νέας χρονιάς και την πρόθεση να κινηθούν στα χνάρια του Alpha, διατηρώντας μόνο μία βάρδια το 24ώρο, θα είναι το μεταβατικό στάδιο, πριν την απόφαση να συμπορευτούν με κάποιον άλλον τηλεοπτικό εταίρο. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η επιλογή της συρρίκνωσης της πρωινής ζώνης αφορά σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών καναλιών που διατηρούν εκπομπές εκείνες τις ώρες. Και αυτό διότι, παρά τις μειώσεις των budget και των μισθών, διαπιστώνουν ότι εξακολουθούν να χάνουν χρήματα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τοποθετώντας την ίδια ώρα επαναλήψεις. Μένει να δούμε ποιοι θα πατήσουν πρώτοι τη σκανδάλη και θα τερματίσουν την πρωινή τους ζώνη όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, στριμώχνοντας εκπομπές σε μία βάρδια! Ενώ οι υπόλοιποι θα το πράξουν την επόμενη σεζόν. Aπό το : enimerosi24.gr
@Tην Τετάρτη 30/11 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,στο πλαίσιο συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ (1/12). Ανήμερα στην απεργία της ΓΣΕΕ, δηλαδή την Πέμπτη 1/12, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετάσχουν με στάση εργασίας.
@Σε νέα βάση θα εξετάσει πλέον το ΕΣΡ το θέμα της προβολής των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του στοιχηματισμού, αφού θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το θέμα. Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε ότι μέχρι τη χορήγηση των προβλεπομένων από τη νομοθεσία αδειών των οργανισμών αυτών, δεν μπορεί να ισχύσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της προβολής τους διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η διεξαγωγή στην Ελλάδα τυχερών παιγνίων μέσω Ίντερνετ ανήκει στο Δημόσιο. Το ΕΣΡ, αρκετές φορές, έχει επιβάλει κυρώσεις σε ραδιοφωνικά κυρίως -αλλά και τηλεοπτικά- μέσα για την προβολή διαφημίσεων, από διαδικτυακούς τόπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του στοιχηματισμού, θεωρώντας ότι η ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, δεν τους έδινε το δικαίωμα αυτό.
@Με την AGB τα έβαλε ο Παύλος Χαϊκάλης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τα κανάλια βλέπουν τους συντελεστές μιας σειράς μόνο ως νούμερα και αποκαλύπτοντας ότι ενημερώθηκε για το «κόψιμο» της σειράς «50 - 50» μόλις μία ημέρα πριν το γύρισμα. «Δεν είναι το ζητούμενο να πει καλά λόγια η ΑGB. Η AGB είναι μονοκρατορία. Παλιά πώς βλέπαμε ότι πάει καλά μια σειρά; Έβγαινες στον δρόμο και σου έλεγε ο κόσμος "σε είδαμε". Και, από την άλλη, άμα έχεις κάνεις και δυο δουλειές καλές, τι θα πει η AGB;», είπε ο ηθοποιός στο «Μες Στην Καλή Χαρά» και αποκάλυψε ότι στους διαφημιστές δεν άρεσε το «Νησί»!
@Πιστή στον μακροχρόνιο δεσμό της με το Alter παραμένει η Αγγελική Νικολούλη. Παρά την φουρτούνα που περνά το κανάλι, παρά τις επαγγελματικές προτάσεις που δέχτηκε και τις προτροπές φίλων και συναδέλφων να εγκαταλείψει το κανάλι του Μπουρναζίου, η παρουσιάστρια όχι μόνο δεν τα παρατάει, αλλά είναι αισιόδοξη πως τελικά θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να δουν το «φως στο τούνελ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…