Π-ΕΡΤ- ιπέτεια για συμβασιούχους και απολύσεις στο Alter

@Αδειάζει το ραδιομέγαρο, σε ενιαίο μισθολόγιο η ΕΡΤ. Καμία ανακωχή δεν δόθηκε στην κρατική τηλεόραση και τους εργαζομένους της μετά την απόσυρση της τροπολογίας εξαίρεσης από τον πολυνόμο από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο. Αντιθέτως, στην ΕΡΤ έφθασε η εντολή για την απόλυση του 50% των συμβασιούχων, όπως επίσης και ένταξη των τακτικών υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο. Τα δυο αυτά γεγονότα έβαλαν και πάλι φωτιά στο ραδιομέγαρο. Τεχνικό προσωπικό και υπάλληλοι βρίσκονται ήδη σε καθημερινές στάσεις εργασίας με αποτέλεσμα να μη μεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Τη δυσάρεστη είδηση για τους συμβασιούχους μετέφερε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Μπίτσης ο οποίος είπε πως μετά τις 17 Ιανουαρίου θα ανανεωθούν οι συμβάσεις για 75 συνολικά δημοσιογράφους σε όλη την Ελλάδα.
@Το πρωί των Χριστουγέννων,το εορταστικό 'Μες την καλή Χαρά' σημείωσε 21% στο σύνολο και 21,1% στο νεανικό κοινό.
-Κυριακή βράδυ,και ο Ant1 κράτησε συντροφιά στο κοινό με το λαμπερό Dancing On Ice.To show σημείωσε 27,4% στο σύνολο και 27,5% στο κοινό 15-44.Ωστόσο,το live πρόγραμμα του Αμαρουσίου ηττήθηκε από το special επεισόδιο της σειράς με 'Λένε Βαγγέλη' που έφθασε το..
27,3%(στο κοινό 15-44 η σειρά σημείωσε 31,4%).Την κοινή ώρα ανταγωνισμού ο Ant1 σημείωνε 24,1%.
@Δυναμικό comeback κάνει ο ΑΝΤ1 στη νέα χρονιά. Κόντρα στην κρίση και στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην αγορά από την κατακόρυφη πτώση της διαφήμισης, το κανάλι του Αμαρουσίου ενισχύει το πρόγραμμά του μετά τις γιορτές, με τρεις νέες σειρές και τέσσερις ψυχαγωγικές εκπομπές. Η αρχή θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου, στις 21.00, οπότε και θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Ελεύθερος και ωραίος». Πρόκειται για την ιστορία ενός ταξιτζή, όπου άνθρωποι της διπλανής πόρτας ξεδιπλώνουν στις οθόνες μία κωμική ιστορία κάθε φορά. Στη σειρά πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μέμος Μπεγνής, Θάλεια Ματίκα και Κάρμεν Ρουγγέρη.
@Αυτές τις ώρες γιορτής για όλους, δυστυχώς οι ευχές βγαίνουν δύσκολα από το στόμα μας και ακόμα δυσκολότερα από την καρδιά μας. Αυτές οι ώρες γιορτής φέτος δεν ήρθαν για πολλούς συναδέλφους στον ραδιοφωνικό ΞΕΝΙΟ που είναι απλήρωτοι 13‐15 μήνες, στο ALTER που είναι απλήρωτοι 7‐11 μήνες, στην Ελευθεροτυπία που είναι απλήρωτοι 5 μήνες, στην Απογευματινή που είναι απλήρωτοι 18 μήνες … και σε πολλά άλλα μαγαζιά των ΜΜΕ. Αυτά τα ολίγα αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΤΕΡ...
@Αποτυχημένη προσπάθεια του Γ. Κουρή να πείσει τους υπεύθυνους της Nova να σταματήσουν να δείχνουν το Alter. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Nova αρνήθηκε να συμμετάσχει στα «παιχνίδια» των μεγαλομετόχων του καναλιού στηρίζοντας με την πράξη της τους εργαζόμενους του σταθμού που δοκιμάζονται πάνω από 10 μήνες. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Κουρής φέρεται να επιμένει στις 350 απολύσεις, καταβάλλοντας αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα και βελτιώνει την πρόταση σε όσους μείνουν προσφέροντας από 1η Ιανουαρίου από ένα μισθό και θα διαπραγματευτούν εκ νέου για όλα τα υπόλοιπα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…