Digital TV στη Πάτρα και εξαγορά της 'Βραδυνής'

@Ανήμερα Χριστουγέννων χθές και σήμερα με άλλο αέρα όπως και με τσουχτερό κρύο… ότι πρέπει δηλαδή για καναπέ και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες! Ποιες είναι οι καλύτερες για τη σημερινή ημέρα; «Πολικό Express», «Μόνος στο σπίτι», «Ο αδερφός του Αϊ Βασίλη», «Το τρελό θηριοτροφείο σε χριστουγεννιάτικες διακοπές», «Αγάπη είναι», και «Elf: Το ξωτικό των Χριστουγέννων», είναι κάποιες από αυτές. Μπορεί να τις έχετε ξαναδεί όμως σίγουρα θα τις έχετε συνδέσει με το γιορτινό αυτό κλίμα.
@Έντονο ενδιαφέρον δείχνει σύμφωνα με το enimerosi24 το Real Group, επικεφαλής του οποίου είναι ο Ν. Χατζηνικολάου και ο υιός Κουρή για την εξαγορά της εφημερίδας «Η Βραδυνή». Όπως αναφέρει ανάρτηση του enimerosi24, ο Κ. Μήτσης βρίσκεται σε επικοινωνία με το δημοσιογράφο και τον ενημερώνει για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας σε μια ύστατη προσπάθεια για να σωθεί ο ιστορικός τίτλος.
@Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την «Digea», συνεχίζουν την υλοποίηση του εγχειρήματος της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με επόμενο σταθμό την περιοχή της Αχαΐας. Συγκεκριμένα, η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 3 Φεβρουαρίου 2012, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη».Περίπου 280.000 κάτοικοι των περιοχών του νομού Αχαΐας, μικρού τμήματος των νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και των πόλεων της Πάτρας, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου θα έχουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τε-χνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 25 (506MHz) και 42 (642 MHz) για τα κανάλια της ΕΡΤ και 44 (658 MHz) και 46 (674 MHz) για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη».
@ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι από το ίδιο κέντρο εκπέμπουν εδώ και λίγους μήνες ψηφιακά και περιφερειακά κανάλια όπως το Lepanto, Best TV από Μεσσηνία και άλλα τα οποία παράγουν ποιοτικό πρόγραμμα...
@Την Κύπρο πρόκειται να επισκεφτεί στα τέλη Ιανουάριου η Ελένη Ράντου. Όπως μαθαίνουμε από το Showbiz.cy, η ηθοποιός δέχτηκε πρόταση από γνωστό Κύπριο σεναριογράφο, να συμμετέχει ως γκεστ στο «Λύκε, Λύκε Είσαι Εδώ;». Η σειρά μπορεί ήδη να προβάλλεται, αλλά η Ελένη Ράντου, παρά το γεγονός ότι είχε αρνηθεί από την αρχή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων , τα τελευταία νέα την θέλουν να είναι στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Ο κ. Τζον Ρήγας, επιχειρηματίας διεθνούς βεληνεκούς με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, κρατάει ομήρους τους 198 εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα Μακεδονική Εκδοτική-Εκτυπωτική ΑΕ, που με έδρα τη Θεσσαλονίκη εκδίδει τις εφημερίδες ''Μακεδονία'', ''Θεσσαλονίκη'' και ''Σπορ του Βορρά''.
Αυτήν τη στιγμή, ο κ. Ρήγας έχει φιμώσει τις τρεις προαναφερόμενες εφημερίδες που έχει στην κατοχή του. Έχει αφήσει επί τέσσερις μήνες απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι επιπροσθέτως δεν μπορούν να αναζητήσουν αλλού την εργασιακή τους τύχη, δέσμιοι ενός εκδοτικού συγκροτήματος-φάντασμα. Όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν από τον κ. Ρήγα να καταβάλει άμεσα τους μισθούς που χρωστά, το δώρο των Χριστουγέννων, και να ξεκαθαρίσει επίσης άμεσα τις προθέσεις του, ώστε να πάψουν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί να βιώνουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας».
@Άνοιξε ο χορός της δεύτερης μαζικής «σφαγής» των συμβασιούχων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ενώ η διοίκηση δήλωνε πως έχει υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση και στον υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τη μείωση κατά 50% των συμβασιούχων, στο Ραδιομέγαρο οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν επίσημα ότι από τους 169 συμβασιούχους θα παραμείνουν στην κρατική ραδιοτηλεόραση οι 75. Οι αντιδράσεις ξέσπασαν αμέσως, κυρίως για τα κριτήρια επιλογής στην ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, καθώς στους 169 περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της ΕΡΤ στις ειδήσεις και στις καθημερινές εκπομπές, οι ανταποκριτές ανά τον κόσμο αλλά και οι παρουσιαστές, σχολιαστές και εκπομπάρχες της μίας εκπομπής την εβδομάδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…