Κατεβάζουν ρολά ΕΡΤ, ΑΠΕ, εκδοτικοί οίκοι...

@Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ από αύριο Παρασκευή 2/12/2011 έως και την Κυριακή 4/12/2011. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εφαρμογή του καθεστώτος εφεδρείας που θα ισχύσει και για το κρατικό κανάλι. Την ίδια ώρα οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ καλούν δημοσιογράφους να παρευρεθούν σήμερα του βράδυ στις 21:00 στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ.
@Στις επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα συμμετάσχει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό από τις 06:00 της Παρασκευής έως και τις 06:00 της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση του Πρακτορείου και της ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν, ζητούν επίσης «να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης από τη χειραγώγησή του που επιχειρείται, να υπογραφούν αμέσως ΣΣΕ, να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων και να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».
@Πέντε απολύσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, στον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων. Συγκεκριμένα στον Τομέα των Τεχνολογικών Εκδόσεων (PC Magazine, T3, Playstation, Daily Resellers Network). Τρεις από αυτές αφορούσαν σε συντάκτες, μια σε ατελιέ και μια γραμματεία.
@Την παραίτηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Alter, υπέβαλε ο Κώστας Γιαννίκος. Όπως σας είχα ήδη προϊδεάσει ο νέος επενδυτής" του Alter δεν ανακοινώθηκε αφού "γίνεται ακόμη οικονομικός έλεγχος", αλλά αφήνουμε να αιωρείται πως είναι ο Μαρινάκης! Φυσικά ο αληθινός λόγος που δεν ανακοινώνεται είναι ότι δεν υπάρχει. Όπως επίσης σας είχα ενημερώσει, πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα, για να τακτοποιήσει η οικογένεια Κουρή την περιουσία της, προετοιμαζόμενη για πτώχευση...
@Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη στην παρουσίαση τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης τον Νοέμβριο, με ποσοστό 31,7%, που αντιστοιχεί σε 1.327.000 τηλεθεατές καθημερινά.
Η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα στον πίνακα που ακολουθεί:
Αναλυτικά:
1-30 Νοεμβρίου (Δευτέρα - Παρασκευή)
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ Μ.Ο. 31,7 Αρ.Τηλεθεατών 1.327.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 Μ.Ο. 20,9 Αρ.Τηλεθεατών 865.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μ.Ο. 15,2 Αρ.Τηλεθεατών 568.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μ.Ο. 9,1 Αρ.Τηλεθεατών 374.000
ΣΚΑΙ Μ.Ο. 6,8 Αρ.Τηλεθεατών 319.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μ.Ο. 6,5 Αρ.Τηλεθεατών 305.000
ALTER ΕΙΔΗΣΕΙΣ* Μ.Ο. 26,4 Αρ.Τηλεθεατών 1.135.000
@Ελεγχόμενη, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για κάθετη σύμπραξη και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης καθίσταται η «Multichoice Ελλάς ΑΕ» αναφορικά με τις συμφωνίες αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης που έχουν συναφθεί μεταξύ της και της πλειοψηφίας των ελεύθερα μεταδιδόμενων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας. Ειδικότερα, μετά από καταγγελία του ΟΤΕ, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 3 Φεβρουαρίου 2012, για να εξετάσει, εάν οι συμφωνίες αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης που έχουν συναφθεί μεταξύ της «Multichoice Ελλάς» και ορισμένων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία.
@Κρίσιμα, ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα πράγματα για τους συντελεστές των δύο καθημερινών, δημοσιογραφικών εκπομπών της ΝΕΤ , "Πρωινή Ενημέρωση" και "Συμβαίνει Τώρα", μιας και απ ΄ότι όλα δείχνουν ; Ο τηλεοπτικός χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα ! Βλέπετε, μετά το "Εχει Γούστο" και το "Μένουμε Ελλάδα", στις 10 Δεκεμβρίου λήγουν και οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει με την κρατική τηλεόραση, τόσο ο Κώστας Αρβανίτης, όσο και η Μαρία Σαράφγλου και κανείς δεν ξέρει για την ώρα, για το αν αυτές οι συμβάσεις ανανεωθούν ξανά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…