Σκάνε κανόνια στα media και η ανεργία αυξάνεται...

@ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα τρέιλερ στο Alter που όφειλε να ξεπεράσει την κρίση εδώ και καιρό χωρίς να αναστείλει την σημαία του αγώνα. Το τρειλερ γράφει ότι ! «Εδώ και ενάμισι χρόνο η διοίκηση του ΑΛΤΕΡ μας κοροϊδεύει. Καθυστερεί τους μισθούς μας, μας υπόσχεται ημερομηνίες πληρωμής που ποτέ δεν τηρεί και μας οδηγεί στην ανέχεια.
Μας οφείλονται από 5 εως 10 μισθοί κατά περίπτωση και πλεον έχουμε όλοι πρόβλημα επιβίωσης! Η πλειοψηφία των εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας και θα παραμείνουμε μέχρι να εξοφληθούμε! Δεν επαιτούμε! Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας!»
@Το ALTER παρασύρει όπως φαίνεται και το STAR CHANNEL. Μόλις μία μέρα πριν καταβληθεί η μισθοδοσία στο προσωπικό ανακοινώθηκε πως το κανάλι δεν έχει ρευστό για να πληρώσει.!! Η επίσημη δικαιολογία είναι πως οι τράπεζες δεν σπάνε τις επιταγές των διαφημιστικών εταιριών ,αφού υπαρχει το προηγούμενο του ALTER που τις έβαλε μέσα.Το άσχημο για τους εργαζόμενους είναι πως δεν τους είπαν πότε θα τους πληρώσουν.Το άφησαν ανοιχτό λέγοντας "την άλλη εβδομάδα και αν...".
Τώρα σε ότι αφορά τη δικαιολογία του καναλιού,που τα ρίχνει στις τράπεζες,η μισθοδοσία γίνεται μέσω της τράπεζας Πειραιώς στην οποία όμως φαίνεται να είναι μέτοχος μέσω χρηματιστηρίου η οικογένεια Βαρδινογιάννη.Δηλαδή η μία εταιρία (τράπεζα), δεν καλύπτει τις ανάγκες ρευστότητας της άλλης (STAR) και ας είναι και οι δύο των ιδίων συμφερόντων.
Και καλά αυτό να ακούγεται σε κάποιους λογικό αφού μιλάμε για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις.Να υποθέσουμε ότι το ίδιο πρόβλημα ρευστότητας θα αντιμετωπίσουν άμεσα και τα άλλα κανάλια MEGA,ALPHA και ΑΝΤ1 αφού με επιταγές των ίδιων διαφημιστικών εταιριών πληρώνουν και αυτά; Εντύπωση πάντως στους εργαζόμενους προκάλεσε το γεγονός ότι, δεν ενημερώθηκαν από την διοίκηση αλλά από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και συγκεκριμένα των δημοσιογράφων. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο κ.Πάνος Κυριακόπουλος τους βομβάρδιζε με email για να τους πείσει πως πρέπει να δεχτούν μειώσεις μισθών ή πως έχει δίκιο στην κόντρα που έχει ανοίξει με την ΕΤΙΤΑ...
@Έγγραφο που έχει την ισχύ νόμου απέστειλε το ΕΣΡ στις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, το οποίο ζητά από τις τελευταίες όταν αιτούνται μεταβίβαση μετοχών να στέλνουν παράλληλα και ανάλογα με τον τομέα τους (ραδιόφωνο, κανάλι, ΑΕ, ΟΕ ή ΕΠΕ) σειρά εγγράφων προκειμένου να επιταχύνεται ο έλεγχος από τους αρμόδιους οικονομολόγους.
@Μεταξύ 30 και 50 ετών είναι το 75% των ανέργων δημοσιογράφων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΣΗΕΑ. Στην ένωση συντακτών ελήφθησαν αποφάσεις για τη στήριξη των ανέργων συντακτών με την έναρξη επιμορφωτικού επιδοτούμενου σεμιναρίου 8μηνης διάρκειας καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος εορτών. Οι δυο αυτές πρωτοβουλίες προφανώς και δεν λύνουν το πρόβλημα αφού εκτός από τους μακροχρόνια άνεργους, υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτοι δημοσιογράφοι που έχουν κατακλύσει με αιτήματα ενίσχυσης την ΕΣΗΕΑ. Διαπιστώθηκε ότι το ταμείο αλληλοβοήθειας δεν έχει πλέον χρήματα Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν δοθεί σε ενισχύσεις περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ...'Παρόν'...
@Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια συγχώνευσης των τεσσάρων μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών της χώρας σε δύο. Συγκεκριμένα προχωρούν οι συζητήσεις για την συγχώνευση του ΜEGA με το STAR και του ANTENNA με τον ALPHA. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί με την σημαντική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και τις συσωρευμένες ζημίες εκατομμυρίων, οδηγούν σε υποχρεωτικές συνενώσεις προκειμένου να πέσει το λειτουργικό κόστος και να επιβιώσουν. Η συγχώνευση του MEGA με το STAR θεωρείται πιο εύκολη διαδικασία καθώς υπάρχουν μέτοχοι με κοινά συμφέροντα ενώ οι αποψινές εξελίξεις στο STAR με την ανακοίνωση της καθυστέρησης στην μισθοδοσία των εργαζομένων δείχνει πως ο δρόμος της συγχώνευσης ίσως είναι υποχρεωτικός.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…