Μειώσεις μισθών και τέλος οι ΣΣΕ στα εκδοτικά συγκροτήματα

@Συντονισμένα, μία ημέρα πριν φύγει ο Νοέμβριος, οι εκδότες ανακοίνωσαν νέες μειώσεις μισθών, καταργώντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο των ΜΜΕ.
Η αρχή έγινε με τον Σταύρο Ψυχάρη στον ΔΟΛ, ο οποίος με email -όπως αποκαλύψαμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση- ενημέρωσε τους εργαζομένους των εφημερίδων και των σάιτ το πρωί της Δευτέρας ότι από την 1η Δεκεμβρίου επιβάλλεται μείωση 20% στους μισθούς όλων. Η ανακοίνωση προκάλεσε γενικευμένη κινητοποίηση στον Οργανισμό. Ακόμη και στα «Νέα», που είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από τις κινητοποιήσεις στο «Βήμα», θορυβήθηκαν και ζήτησαν συνέλευση. Να σημειώσουμε ότι το «Π» πριν από δύο Κυριακές είχε αποκαλύψει την απόφαση του Ψυχάρη για μειώσεις 20% στους μισθούς. Μία ημέρα μετά, την Τρίτη, ξέσπασε γενικευμένο «τσουνάμι». Στο συγκρότημα του «Έθνους» ο Φώτης Μπόμπολας ενημέρωσε τα στελέχη των εφημερίδων του ότι δεν ισχύουν οι ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν μόλις πριν από έναν μήνα με μείωση 10% στις αμοιβές, αλλά θα πρέπει να υπογράψουν νέες με μείωση 20%! Την ίδια μέρα στον «Ελεύθερο Τύπο» οι εκδότες της εφημερίδας ανακοίνωσαν στους τεχνικούς πως από τον Δεκέμβριο μειώνονται οι μισθοί τους κατά 10%, διαφορετικά θα γίνουν απολύσεις. Με το ίδιο δίλημμα, των 25 τουλάχιστον απολύσεων, έγινε ανακοίνωση και στην «Espresso» ότι μειώνονται οι αποδοχές κλιμακωτά από 10% έως και 22% για όλους, ενώ δεν θα πληρώνονται για την εργασία της Κυριακής και θα λαμβάνουν ένα ρεπό τον μήνα. Aπό το 'ΠΑΡΟΝ'.
@Πιο... άξιος από τον... συνάδελφό του Κοσκωτά αποδείχθηκε ο Λαυρεντιάδης, που με λεφτά της τράπεζάς του, της Proton Bank, προσπάθησε να αλώσει τον Τύπο.Τα στοιχεία που είχε στο αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή στην «Ελευθεροτυπία» η τολμηρή και θαρραλέα δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου είναι συγκλονιστικά για το πώς στήθηκε όλη αυτή η απόπειρα, που είχε τον ιδιοτελή στόχο να εξασφαλίσει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης την ασυλία ΜΜΕ. Και τα όσα ήρθαν πριν από δύο μήνες στο φως από τα συντριπτικά πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μεγάλη ληστεία της Proton Bank από τον Λαυρεντιάδη αποδεικνύουν για ποιο λόγο είχε ανάγκη την ασυλία εφημερίδων, καναλιών και ραδιοσταθμών, τα οποία δεν ανέφεραν λέξη για τη... δράση του ουσιαστικού ιδιοκτήτη της τράπεζας. Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου καταγράφεται πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο, με βάση όσα καταγράφονται στα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος. 'Τυπολογίες'.
@Νέους ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να ζουν και να δημιουργούν κοντά στη φύση συνάντησαν χθές βράδυ οι «Πρωταγωνιστές». Ανάμεσά τους και κάποιοι που εγκατέλειψαν πρόσφατα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση: Κρόκος Κοζάνης Οι νέοι του ξακουστού χωριού εξηγούν στον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τα χωράφια τους, τα οποία άλλωστε γεννούν ένα από τα πλέον περιζήτητα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας.
@Στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μείωση κατά 15% επιδιώκει ο Σταύρος Ψυχάρης με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΙΗΕΑ. Το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΙΗΕΑ με την ΕΣΗΕΑ, σήμερα, Δευτέρα. Η αρχική, προ ημερών, πρόταση προς την ΕΣΗΕΑ ήταν για μείωση της τάξης του 20% για να υποχωρήσει στο -15%. Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ, τότε είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει το μέτρο της μείωσης κατά 20% στους εργαζόμενους στο ΔΟΛ...
@Προχώρησε στην υποβολή προσφυγής σε βάρος του ΕΣΡ, η ΕΙΤΗΣΕΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πήγες. Η προσφυγή της ένωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, γίνεται επί της οδηγίας-ερμηνείας του ΕΣΡ, επί της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες , η οποία και ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το προεδρικό διάταγμα 109/2010.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…