Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πρέπει να αφορά μόνο τους εργαζόμενους

@Το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Τηλέτυπος για το 2011 αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο. Κύριο θέμα της συνεδρίασης των μετόχων του Mega θα είναι η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει το κανάλι. Πιθανολογείται ότι θα προχωρήσουν στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων με στόχο να μπει ρευστό στα ταμεία του Μεγάλου Καναλιού καθώς τα περιθώρια στενεύουν.
@Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Σήμερα είχαμε στροφή 180 μοιρών στην τακτική της Ιmako, της εταιρίας του Nitro 102,5, του Sfera 102,2 και του Derti 98,6. Ενώ λοιπόν μέχρι και χθες καθυστερούσε τις πληρωμές σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, ξαφνικά αποφάσισε να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μόνο σε όσους εργάζονται στον Sfera 102,2. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ευελπιστώντας τουλάχιστον να δουν την επόμενη εβδομάδα το χρώμα του χρήματος, να λάβουν δηλαδή το δώρο των Χριστουγέννων (κάτι μου θυμίζει αυτή η κατάσταση, άλλα μαγαζιά...).
@Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και της ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ αποφάσισαν στην Συνέλευση της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2011, την έναρξη νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντοχής και καλής θέλησης, καθώς το σύνολο του προσωπικού παραμένει απλήρωτο από τον περασμένο Αύγουστο, η γενική συνέλευση κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, την κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, και προτείνει στις Ενώσεις να ζητήσουν την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία.
@Σε επαναλαμβανόμενες 24άωρες απεργίες έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες τα δημόσια ηλεκτρονικά μέσα και κατά συνέπεια, τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια. Το Alter «πνέει τα λοίσθια», αφού δεν εκπέμπει πλέον ούτε μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα, αλλά προβάλει απλά μια ενημερωτική κάρτα για τους λόγους των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του.
Η τηλεοπτική αγορά έχει υποστεί μείωση άνω του 50% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ με την υπαγωγή της Leo Burnett στο άρθρο 99, τα κανάλια χάνουν κατά πάσα πιθανότητα οφειλόμενα άνω των 20 εκατ. ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπονται το 2012 κρατικά έσοδα 80 εκατ. ευρώ από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, φόρο που η αγορά ήλπιζε να αποφύγει...
@Nέα αναστάτωση φαίνεται να δημιουργείται στη διαφημιστική αγορά από την απόφαση των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, να διαφοροποιήσουν προς το αυστηρότερο τον τρόπο πληρωμής τους, σε μια προσπάθεια να μειώσουν όσο γίνεται περισσότερο τις επισφάλειες, αλλά και να ενισχύσουν άμεσα τα έσοδά τους που μειώνονται διαρκώς, έστω και αν η τεκμαρτή διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση τους τελευταίους μήνες, δείχνει να ανακάμπτει.
@Οικονομικές κυρώσεις στους δυο μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, το Mega και τον Antenna επέβαλε χθες το ΕΣΡ. Το ίδιο πρόστιμο 30.000 ευρώ, επιβλήθηκε και στον Antenna για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και για απρέπεια γλώσσας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «10 με 1 μαζί». Επίσης στο κανάλι επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ, για την προβολή της ταινίας «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» σε ώρα που θα μπορούσε να υπάρχει παιδική τηλεθέαση.
@Προσφυγή κατά της ΠΟΕΣΥ για το μπαράζ απεργιών που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ υπέβαλε χθες η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η προσφυγή υποβλήθηκε την ίδια ώρα που στη Βουλή επέκειτο να τεθεί σε συζήτηση η τροπολογία των 110 βουλευτών, για την εξαίρεση των δημοσιογράφων των κρατικών ΜΜΕ, από το καθεστώς του δημοσίων υπαλλήλων. Η προσφυγή, η οποία εκδικάζεται σήμερα στις 1.30, υποβλήθηκε μετά την εξαγγελία της Ομοσπονδίας για μπαράζ επαναλαμβανόμενων 24ώρων απεργιών ολόκληρη την εβδομάδα.
@Ραγδαίες αλλαγές καταγράφονται στην τηλεοπτική βιομηχανία από την ταχεία είσοδο του διαδικτύου στο χώρο της τηλεόρασης, ενώ, παράλληλα, στο νέο τηλεοπτικό «τοπίο» που διαμορφώνεται, ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η αλληλεπίδραση με τους τηλεθεατές. Την ίδια ώρα, το συνδρομητικό τηλεοπτικό μοντέλο κερδίζει έδαφος διεθνώς, όσον αφορά στην άντληση εσόδων, παρά την κρίση που πλήττει τις αγορές και, κατά την προσεχή διετία, αναμένεται να εξαπλωθεί σε ολοένα και περισσότερες τηλεοπτικές επιχειρήσει

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…