Κυλιόμενες απεργίες και κρατικά νέα της ΕΡΤ...

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το star, οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου με τους εργαζόμενους να ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Ακόμη, αντιδρούν στην απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και στην απόπειρα υπαλληλοποίησης της δημοσιογραφίας.
@Μετά την επίδοση της υπ΄ αριθμ. 2319/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε επί της αγωγής που ασκήθηκε από την ΕΡΤ και η οποία αναγνώρισε ότι οι εξαγγελθείσες 24ωρες απεργίες από 06.00 πμ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2011 έως 06.00 πμ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2011 είναι παράνομες και απαγόρευσε τη συνέχισή τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ..
@Σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται αυτές τις ημέρες όλες οι εκπομπές του Alpha καθώς προγραμματίζουν τις γιορτινές εκπομπές τους και φυσικά τις γυρίζουν από τώρα. Μια πλειάδα καλλιτεχνών θα περάσουν από το «Δέστε τους» και το «Μες στην καλή χαρά»: Πάολα, Μάρκος Σεφερλής και Κατερίνα Παπουτσάκη θα είναι μόνο λίγο από αυτούς που θα δούμε στη μικρή οθόνη στη διάρκεια των γιορτών.
@Τρελό παρασκήνιο σημειώθηκε πριν δύο ημέρες στον ΑΝΤ1 όταν υψηλότατο στέλεχος της διοίκησης που δεν γνωρίζει και πολύ καλά ακόμα τα καθ’ ημας, αποφάσισε και ανακοίνωσε την απόλυση του διευθυντή παραγωγής της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1» και ενός από τους παλαιότερους συνεργάτες του σταθμού Στέλιου Αντωνιάδη. Όταν η είδηση έφτασε στην οικογένεια Κυριακού, σημειώθηκε μίνι σεισμός στο Μαρούσι από τις φωνές που ακούστηκαν ενώ δόθηκε εντολή να ανακληθεί άμεσα η απόλυση...
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του (Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1. Ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις συναντήσεις του και τις επαφές στελεχών της ΕΡΤ με την πολιτική ηγεσία, καθώς και με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.
2. Συζήτησε το θέμα της διακοπής της απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).
3. Συζήτησε το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΕΡΤ και τις επιπτώσεις τους στη λειτουργία και τη δημόσια εικόνα της εταιρείας. Το Δ.Σ. αποφάσισε να ασκηθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακυρώσεως των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου έως και τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου.
4. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα της μετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ στην Αμερική και για τους χειρισμούς που έγιναν, μετά από προγενέστερη απόφαση.
5. Ενέκρινε την καταβολή ποσού 15.000 ευρώ στην «Εστία Υπαλλήλων ΕΡΤ Α.Ε.» για αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων, που θα δοθούν σε παιδιά υπαλλήλων της εταιρείας.
6. Ενημερώθηκε για την πορεία των διεργασιών που αφορούν στη συμμετοχή της ΕΡΤ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2012.
7. Ενέκρινε την τροποποίηση του μαθηματικού τύπου σχετικά με την ανάδειξη μειοδότη στον «Διαγωνισμό για προμήθεια διαλογικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας (SMS) και υπηρεσιών ψηφιακών γραφικών του τύπου generated digital signance and broadcast graphics».
8. Ενέκρινε την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων καλλιτεχνικού πατινάζ από την EBU – UER για την περίοδο 2011 – 2015. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 70.000 ευρώ.
9. Ενέκρινε τη σύσταση Νομικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. Σημειώνεται ότι το Νομικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα αποτελείται από έξι πρόσωπα – τρία προερχόμενα από τον πανεπιστημιακό χώρο, δύο από τον χώρο της δικαστικής πρακτικής και τον Νομικό Σύμβουλο και προϊστάμενο της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της εταιρείας.
@Περισσότερα από 20 Μέλη της EBU συμφώνησαν να συνεργαστούν για να ξεκλειδώσουν την πλήρη δυναμική της Υβριδικής Τηλεόρασης και την ενεργοποίηση αυτής της τεχνολογίας στην Ευρώπη το 2012. Η ανακοίνωση έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου, κατά την διάρκεια της 67ης Γενικής Συνέλευσης της EBU, η οποία έλαβε χώρα στην έδρα της στη Γενεύη. Hybrid ή η Connected TV συνδυάζει την παραδοσιακή θέαση με την προστιθέμενη αξία του διαδικτύου και τις εφαρμογές των έξυπνων συσκευών για μία βελτιωμένη εμπειρία ως προς τα μέσα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…