Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ στο μέτωπο των κινητοποιήσεων και του αγώνα

@Συνέλευση των εργαζομένων για τις επιχειρούμενες μειώσεις μισθών. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για αύριο, από τις 3 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα, στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Στη διάρκεια της στάσης θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων συντακτών, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών Τύπου προκειμένου να συζητηθούν οι επιχειρούμενες μειώσεις των αποδοχών τους.
@Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ, προκειμένου να πάρουν τα οφειλόμενα από τη διοίκηση του σταθμού. Δουλεύουν απλήρωτοι έως και 10 μήνες, αποδέχτηκαν την τετράμηνη ρύθμιση του κ. Γιαννίκου - αλλά για άλλη μία φορά - δεν τηρήθηκαν οι όροι της και οι συνεχόμενες υποσχέσεις της.Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες των εργαζομένων του καναλιού και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες που δίνουν και θα δώσουν μέχρι την τελική δικαίωση τους.Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα Μ.Μ.Ε. αφορούν όλους, δημόσια και ιδιωτικά μέσα.Οι πελατειακές σχέσεις, το γρήγορο κέρδος και η συνάρτηση με άλλες οικονομικές δραστηριότητες των καναλαρχών, οδήγησαν το χώρο στη διάβρωση και τον ευτελισμό σε μια κοινωνία υπό κατάρρευση. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα δώσουμε το παρόν στη συναυλία που διοργανώνεται από τους εργαζόμενους έξω από το ΑΛΤΕΡ (Αγίας Παρασκευής 40, Μπουρνάζι - Περιστέρι) την Πέμπτη 15-12-2011 ώρα 20:00.
@Ετοιμάζεται να μπει ξανά στο γνώριμο πλατό του Junior Master Chef η Μαρία Μπεκατώρου καθώς σε λίγες ημέρες έχει προγραμματιστεί να γυριστεί ο τελικός του παιδικού μαγειρικού σόου προκειμένου να προβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα συνεχίζει ακάθεκτο τα γυρίσματα του και το δεύτερο Master Chef με τη Μαρία Συνατσάκη, του οποίου η πρεμιέρα ακόμα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί...
@Πτώση παρουσίασε στο Γ τρίμηνο του 2011 η δραστηριότητα στον κλάδο ενημέρωσης και επικοινωνίας. Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ: Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στην Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις του Γ΄ τριμήνου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2010, παρουσίασε μείωση 18,4%.
Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του Γ΄ τριμήνου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2010, παρουσίασε μείωση 31,4%, έναντι μείωσης 3,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2010 προς το 2009
@Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μετά τη σημερινή συζήτηση του αιτήματος της διοίκησης της ΕΡΤ να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, υπέρ των εργαζομένων έκαναν παρέμβαση η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ένωση Προσωπικού Τύπου Ημερήσιων Εφημερίδων , η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η ΓΕΣΕΒΕ και η ΑΔΕΔΥ. Αν και οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτημα αναβολής της συζήτησης, προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία της ΠΟΕΣΥ, με την οποία εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ από το μέτρο της εφεδρείας, το δικαστήριο το απέρριψε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…