Τα νέα λουκέτα έρχονται και οι γενικές συνελεύσεις χωρίς ουσία...

@Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους αδελφούς Κύπριους δημοσιογράφους και την Ένωση Συντακτών Κύπρου, οι οποίοι προσέφεραν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ το ποσό των 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των ανέργων μελών μας, δίνοντας έτσι ένα παράδειγμα έμπρακτης συναδελφικής αλληλεγγύης άξιο μίμησης. Οι επιπτώσεις της εργοδοτικής επίθεσης με πρόσχημα την οικονομική κρίση είναι πρωτοφανείς. Ο αριθμός των συναδέλφων, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλος. Οι ενισχύσεις από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα Σωματεία δεν αρκούν. Στις συνθήκες αυτές η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία προς τους πληττόμενους μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας και σύσφιξης των σχέσεων. Για το λόγο αυτό καλούμε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
@Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα στις 18.00 οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, απόφαση της ιδιοκτησίας να «ρίξει» τον πομπό του Υμηττού, με αποτέλεσμα να μη φαίνεται ούτε από τους αναλογικούς δέκτες το κανάλι, παρά μόνο μέσω NOVA. Υπενθυμίζεται ότι έχει επίσης υποβληθεί μήνυση εναντίον της ιδιοκτησίας του σταθμού για μη καταβολή στους εργαζομένους του δώρου Χριστουγέννων. Με αφορμή τη μήνυση αυτή, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς ο νόμος δίνει περιθώριο στους ιδιοκτήτες του σταθμού να προχωρήσουν σε καταβολή του δώρου έως και την 31η Δεκεμβρίου.
@«Έκπληκτοι» δηλώνουν οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» από την πρόθεση της ιδιοκτησίας να κάνει αίτηση για υπαγωγή της Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ στο άρθρο 99. Με άρθρο τους, που δημοσιεύεται στη σημερινή «Ελευθεροτυπία» οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στη Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ άκουγαν χθες, φθάνοντας στο γραφείο, το νέο: Η επιχείρηση προτίθεται να προσφύγει στο άρθρο 99. Να κηρύξει ουσιαστικά πλήρη στάση πληρωμών, διαλύοντας και τις τελευταίες ελπίδες των εργαζομένων ότι θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και θα έκανε αυτό που όφειλε: την καταβολή τουλάχιστον του Δώρου των Χριστουγέννων κι ενός μέρους των οφειλών, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσουν που είχαν ήδη οι εργαζόμενοι της εξαγγείλει, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους». Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ξεκινούν από σήμερα 48 απεργία ζητώντας να τους καταβληθούν οι μισθοί από τον Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο και δηλώνουν: «Η “Ελευθεροτυπία” είναι οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι υπόσχονται να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή.
@ Την πλήρη αντίθεσή του για το σφαγιασμό των 94 από τους 169 συμβασιούχους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Ιδιαίτερα όταν ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι υπηρετούν τη δημοσιογραφική αποστολή τους με μεγάλο ζήλο στην ΕΡΤ, η οποία είναι και μοναδική τους εργασία.
Όταν μάλιστα κανείς από αυτούς δεν αμείβεται και από άλλα εκδοτικά συγκροτήματα ή κομματικά γραφεία. Οι δημοσιογράφοι αυτοί έχουν καθημερινή παραγωγική παρουσία στην ΕΡΤ, αναγκαία για την ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης.
@Νέα «βόμβα» αναμένεται να σκάσει σε διάστημα δύο με τριών εβδομάδων στον χώρο του έντυπου Τύπου. Μεγάλη ιστορική εφημερίδα, καθημερινής κυκλοφορίας αναμένεται να βάλει «λουκέτο». Οι ιδιοκτήτες της θα κρατήσουν μόνο το Κυριακάτικο φύλλο, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν πολλές απολύσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…