Απεργιακός κλοιός και γιορτές χωρίς media...

@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στη Δημοτική επιχείρηση «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ», αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας ως εξής: Από τις 10.00 έως τις 13.00 την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, που εργάζονται στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ...
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αντιδρώντας σ την επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας από τις 6.00 έως τις 11.00, από τις 14.00 έως τις 18.00 και από τις 19.00 έως τις 24.00 την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
@Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας που παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε το πρωί. Η νομική σύμβουλος που εκπροσωπούσε την πλευρά της εργοδοσίας ξεκαθάρισε ότι η διεύθυνση της εφημερίδας θα πληρώσει αύριο το δώρο των Χριστουγέννων που θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ και τίποτε άλλο αφού η επιχείρηση αδυνατεί να βρει χρήματα από τις τράπεζες παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό για δανειοδότηση .
@Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα για έξι ώρες θα μείνει σήμερα η ΕΡΤ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κήρυξε στάση εργασίας, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα. Όπως σας είχαμε γράψει και από το star.gr, μπορεί οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των δημοσιογράφων της ΕΡΤ να κρίθηκαν παράνομες από το Μονομελές Πρωτοδικείο, ωστόσο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σκοπεύουν ν΄απαντήσουν με καθημερινές στάσεις εργασίας, οι οποίες θα έχουν ορίζοντα την 7η Ιανουαρίου.
@Υπόδειξη για τις προυποθέσεις να χαρακτηριστεί ένα μήνυμα ως κοινωνικό εξέδωσε το ΕΣΡ Ο φορέας που επιθυµεί την έγκριση ενός τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σποτ ως κοινωνικού µηνύµατος θα πρέπει να στέλνει επιστολή στην Αρχή εν είδει αίτησης, στην οποία αναγράφονται: α) τα πλήρη στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνα, φαξ, email, όνοµα υπευθύνου επικοινωνίας), β) αναφορά στους λόγους για τους οποίους αιτείται την έγκριση, δηλαδή ποιό είναι το κοινωνικό µήνυµα που επιθυµεί να µεταδώσει, γ) ο χρόνος, δηλαδή το αιτούµενο διάστηµα προβολής το οποίο, µε απόφαση της Ολοµέλειας, δεν µπορεί να υπερβαίνει το µήνα, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, δ) το είδος του προς έγκριση µηνύµατος, δηλαδή τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, τοπικής ή εθνικής εµβέλειας κ.λ.π, ε) καταστατικό ή τον αριθµό προηγούµενης απόφασης µε την οποία έχει ήδη καταθέσει το καταστατικό και στ) όποια άλλη αναγκαία κατά την κρίση του πληροφορία ή στοιχείο.
@Δημόσια επιστολή προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, μέσω του site του, (http://www.koutipandoras.gr) απευθύνει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τη μή υπογραφή, έως και σήμερα της σύμβασης ανανέωσης της εκπομπής του στη ΝΕΤ. Η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ για το “Κουτί της Πανδώρας” ελήφθη πριν από 3 μήνες, όπως αναφέρεται στο site και η πρώτη εκπομπή με τίτλο “Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε” είχε αρχικώς προγραμματιστεί, πριν από την απεργία, να μεταδοθεί απόψε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…