Τηλεοπτικός χειμώνας σαρώνει εκδότες και κανάλια...

@Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ προχωρεί η ΕΣΗΕΑ. Ήδη υπήρξε στάση εργασίας, ενώ συζητείται να γίνει απεργία στις 6 Ιανουαρίου. Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ είναι απάντηση στις περικοπές μισθών κατά 20% σ' όσους παίρνουν από 1.000 ευρώ και πάνω. Κατηγορούν τον Ψυχάρη ότι δεν τήρησε τα όσα είχε συμφωνήσει στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη. Η απάντηση του Ψυχάρη ήταν ότι «εγώ θα απολύσω και κάντε ό,τι θέλετε». Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε, έφθασε στους εργαζομένους email του Ψυχάρη για περικοπές 20% και ατομικές συμβάσεις. Τότε έγινε λόγος για απεργία, να μην κυκλοφορήσει σήμερα το «Βήμα». Όμως απόφαση δεν υπήρξε. Από πλευράς Ψυχάρη η απόφαση λέγεται ότι είναι για μονομερείς περικοπές και όποιος δεχθεί καλώς, όσοι δεν συμφωνήσουν ας πάνε στο δικαστήριο!
= Στον ΣΚΑΪ τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά την άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν για δεύτερη φορά μείωση μισθού κατά 10%. Η εταιρεία αντιπρότεινε να καταθέσει γραπτά τη δέσμευσή της ότι δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις για οικονομικούς λόγους. Δεν έγινε δεκτό και η διοίκηση του ΣΚΑΪ αποφάσισε 12ωρη αναστολή του ενημερωτικού προγράμματος την Τετάρτη το μεσημέρι. Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε την Πέμπτη εικοσιτετράωρη απεργία, καθώς ο σταθμός έδωσε τελεσίγραφο να υπογράψουν οι συντάκτες τη μείωση μισθών μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.
@Στο «Πρώτο Θέμα» βγήκαν δημόσια για πρώτη φορά διαμαρτυρίες για τη νέα μείωση 15% που ζητάει η εκδοτική ομάδα της εφημερίδας από όλους τους εργαζομένους. Με αφίσα που κυκλοφόρησε τονίζεται το ότι η εφημερίδα έχει «κέρδη» από τη μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας της.
= Στη «Ναυτεμπορική» έγινε στάση εργασίας και συνέλευση μετά την απαίτηση της εταιρείας να μειωθούν για τρία χρόνια οι μισθοί από 10% έως και 22%, ενώ έχουν γίνει ήδη δέκα απολύσεις.
= Στον «Αδέσμευτο Τύπο» προκηρύχθηκε απεργία και η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Ο εκδότης-διευθυντής του «Αδέσμευτου Τύπου» Δημήτρης Ρίζος πρότεινε στους εργαζομένους να τους δώσει την εξόφληση Σεπτεμβρίου, το δώρο Χριστουγέννων στις 15 Δεκεμβρίου, να ξοφλήσει την άδεια καλοκαιριού σε όσους δεν είχε καταβληθεί (40 άτομα) και να πληρώσει τον μισό Οκτώβριο και η εξόφληση να γίνει στις 6 Ιανουαρίου. Όμως οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου» προχώρησαν σε απεργία γιατί τους οφείλει και τον Νοέμβριο και μέχρι να τα πάρουν όλα αυτά θα τους όφειλε και τον Δεκέμβριο.
= Στο «Κέρδος» η διεύθυνση επανήλθε για τις μειώσεις μισθών. Μετά τη συλλογική άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν τη μείωση, τους μεταφέρθηκε το δίλημμα «ή υπογράφουν ή απολύονται», παρότι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
=>Σε νεφελώδη κατάσταση βρίσκεται ακόμη η εφημερίδα «Ισοτιμία», η μεταβίβαση της οποίας σε άλλη εκδοτική δημοσιογραφική ομάδα αναγγέλθηκε από το διαδίκτυο. Την ώρα που γραφόταν σε μπλογκ πως θα αναλάβουν την εφημερίδα ο Αντ. Πίκουλας της «Αξίας», ο Γ. Τσιρογιάννης, διευθυντής της «Αυριανής», και ο Γ. Παπαγιάννης, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κάλεσε τους λιγοστούς εργαζομένους που έχουν απομείνει στη σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα και τους ανακοίνωσε μειώσεις μισθών από 10% έως 15%. Η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία του κλάδου που παρενέβησαν ζήτησαν να μην υπογράψει κανείς ατομικές συμβάσεις. Παράλληλα διοχετεύεται σε οικονομικούς κύκλους το σενάριο της μεταβίβασης του τίτλου και η έκδοση με άλλη δημοσιογραφική ομάδα, στα πρότυπα της μεταβίβασης της «Εξέδρας» από τον ΔΟΛ στον Μ. Ανδρουλιδάκη.
= Προβλήματα πληρωμών και εντατικοποίηση της εργασίας καταγγέλλουν οι συντάκτες στη «Νίκη», ζητώντας την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Όπως σημειώνουν, η εφημερίδα δεν εφαρμόζει τη Σύμβαση, ενώ οι απολύσεις έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα εργασίας.
= Μετά την αναστολή έκδοσης του φύλλου της Δευτέρας στη «City Press» έγιναν δύο απολύσεις. Ανακοινώθηκε η απόλυση της Ε. Κάραλη από τη διόρθωση και του Ιωάννη Μέγα από το αθλητικό τμήμα.
= Ραγδαίες οι εξελίξεις για τον Ξένιο 94,3. Ο σταθμός που σίγησε με απόφαση του δημάρχου Φυλής την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζει τώρα ότι οι εργαζόμενοί του έχουν ήδη ενταχθεί στο προσωπικό του δήμου! Ζητήθηκαν οι μισθολογικές καταστάσεις των εργαζομένων του σταθμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που εξετάζεται είναι η λύση και η εκκαθάριση της εταιρείας με βάση απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής των Άνω Λιοσίων τον Ιούνιο του 2009. Η τελική τύχη του Ξένιου θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φυλής στις 20 Δεκεμβρίου. Aπό το 'Παρόν της Κυριακής'
@Ενώ η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μετακίνησε χρονικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα, ώστε η ιδιοκτησία της εφημερίδας να μπορέσει να εξασφαλίσει το δάνειο από τις τρεις τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική), θα ζητήσει από τα συνεργαζόμενα σωματεία κήρυξη σαρανταοκτάωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, με στόχο να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ακόμη, αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες σαρανταοκτάωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, ενώ προτείνει στις Ενώσεις να ζητήσουν τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία.
@Να παραμείνει στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Καραγιάννης με αφορμή την αίτηση του κατηγορουμένου στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων για αποφυλάκιση με όρους. Στο αίτημά του προς το Συμβούλιο Εφετών ο Δ. Καπράνος ζητάει να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με επιβολή περιοριστικών όρων. Ο δημοσιογράφος, που έχει εργαστεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων στην «Καθημερινή» και στο Κανάλι 1, κατηγορείται για την αγορά από το Ταμείο δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006.
@ Κάθε άλλο παρά προς εκτόνωση της υπάρχουσας κατάστασης, φαίνεται πως είναι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του ALTER και την ιδιοκτησία του σταθμού.
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Η θρασύτητα του Κουρή δεν έχει όρια. Με μία μνημειώδους υποκρισίας ανακοίνωση, διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια αληθείας, επιχειρεί ένα στυγνό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων. Στην άτυπη συνάντηση, που έγινε μεταξύ δικηγόρων της εργοδοσίας και δικηγόρων των Σωματείων των εργαζομένων για τη διάσωση του Τ/Σ « ALTER », εκείνο το οποίο ειπώθηκε είναι, ότι θα απολυθούν 250 περίπου εργαζόμενοι, ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την καταβολή των οφειλομένων και καμία εγγύηση δεν δόθηκε για την βιωσιμότητα του νέου επιχειρησιακού σχήματος. Ενώ δεν έχει εξοφλήσει δεδουλευμένες αποδοχές εώς και 10 μηνών και το δώρο Χριστουγέννων, θέτει στους εργαζόμενους το εκβιαστικό δίλημμα ή δέχονται τους όρους, που θέλει να επιβάλει, ή παραιτείται από την διαδικασία του άρθρου 99 με συνακόλουθο την πτώχευση...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…