Τα media αποχαιρετούν την χρονιά μέσα σε ομιχλώδες τοπίο

@Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ προχωρεί η ΕΣΗΕΑ. Ήδη υπήρξε στάση εργασίας, ενώ συζητείται να γίνει απεργία στις 6 Ιανουαρίου. Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ είναι απάντηση στις περικοπές μισθών κατά 20% σ' όσους παίρνουν από 1.000 ευρώ και πάνω. Κατηγορούν τον Ψυχάρη ότι δεν τήρησε τα όσα είχε συμφωνήσει στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη.
Η απάντηση του Ψυχάρη ήταν ότι «εγώ θα απολύσω και κάντε ό,τι θέλετε». Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε, έφθασε στους εργαζομένους email του Ψυχάρη για περικοπές 20% και ατομικές συμβάσεις. Τότε έγινε λόγος για απεργία, να μην κυκλοφορήσει σήμερα το «Βήμα». Όμως απόφαση δεν υπήρξε. Από πλευράς Ψυχάρη η απόφαση λέγεται ότι είναι για μονομερείς περικοπές και όποιος δεχθεί καλώς, όσοι δεν συμφωνήσουν ας πάνε στο δικαστήριο!
@Οι εργαζόμενοι του ΑLTER καταγγέλλουν ψευδεπίγραφη ανακοίνωση που έφερε δήθεν την υπογραφή τους. «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η επιστολή με τίτλο το "Μεγάλο Φαγοπότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ", η οποία φέρει την υπογραφή "Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Alter" και έχει... ήδη δημοσιευθεί σε διάφορα blogs και sites, δεν έχει συνταχθεί και διανεμηθεί από εμάς. Οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετεί η συγκεκριμένη δημοσίευση, από οποιαδήποτε πρόθεση κι αν πηγάζει, η οικειοποίηση και η χρησιμοποίηση του τίτλου του blog μας και της ιδιότητας μας "Απλήρωτοι Εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ", είναι παράνομη και καταχρηστική. Ως εκ τούτου, καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση για την ψευδή υπογραφή της.@Κυκλοφοριακή καθίζηση καταγράφει το πρώτο γκάλοπ του πρακτορείου για το «Βήμα» και την «Καθημερινή» που κυμάνθηκαν στις 108.000 και στις 103.000 αντίστοιχα. Ενώ πρώτο και με διαφορά εξακολουθεί να παραμένει το «Θέμα» με 192.000 φύλλα. Η «Real news» με τέσσερα δώρα κατάφερε να σπάσει το φράγμα των εκατό και να αγγίξει τις 103.000 φύλλα, ακολουθούν το «Έθνος» με 80.000 φύλλα, η «Ελευθεροτυπία» με επιπλέον πτώση από την προηγούμενη Κυριακή έφθασε τις 65.000 φύλλα για πρώτη φορά, ο «Ελεύθερος Τύπος» στις 26.000 φύλλα και η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» φαίνεται ότι σταθεροποιείται κάτω από τις είκοσι χιλιάδες με το γκάλοπ να της δίνει περίπου 17.000 φύλλα.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter που για 21 μήνες υφίστανται τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, συνεχίζουν αταλάντευτα, χωρίς να κάμπτονται από οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και καπήλευσης του δίκαιου αγώνα τους».
@Με νέες μουσικές αλλά και ψυχαγωγικές εκπομπές, με σειρές ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ζώνες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στα μέσα του Δεκεμβρίου, εμπλούτισε το πρόγραμμά της η ΕΤ-1 για τη νέα σεζόν. Το «Εύρηκα» του Αντώνη Καφετζόπυλου θα προβάλλεται κάθε Κυριακή, την ίδια μέρα δηλαδή με το «Αλάτι της γης» και τη «Μεσόγειο». Την Τετάρτη θα προβάλλεται η σειρά ντοκιμαντέρ «DocVille» ενώ την Πέμπτη επιστρέφει το «παρασκήνιο» . Πάλι με τον Ακάλυπτο να λέει μούφες;
@Δείτε πώς διαμορφώθηκε το τηλεοπτικό τοπίο των αγαπημένων σας προγραμμάτων την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: Στο σύνολο του κοινού: Πρωτιά Mega με 28,6%. Στη δεύτερη θέση ΑΝΤ1 με 23% και στην τρίτη STAR με 13,1%. Όλη τη μέρα: MEGA 19,2%, ANT1 16,4%,ALPHA 13,5%,STAR 11.3%,NET 7%,ΣΚΑΪ 6,4%.
@Ενώ η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μετακίνησε χρονικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα, ώστε η ιδιοκτησία της εφημερίδας να μπορέσει να εξασφαλίσει το δάνειο από τις τρεις τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική), θα ζητήσει από τα συνεργαζόμενα σωματεία κήρυξη σαρανταοκτάωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, με στόχο να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…