Εργασιακή εφεδρεία στα MME και τίτλοι τέλους...

@Ανανέωσε τη συνεργασία του με την TEAM. Αγώνες του Europa League μέχρι το 2015 θα δείχνει ο ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός του Αμαρουσίου ανανέωσε τη συνεργασία του με την TEAM για τα επόμενα τρία χρόνια, δαπανώντας ένα μικρότερο ποσό (περίπου 3-4 εκατ. ευρώ ετησίως) έναντι των προηγούμενων ετών, έχοντας όμως ένα αγώνα λιγότερο. Την επόμενη τριετία θα έχει την πρώτη επιλογή αγώνα και την εκπομπή της αγωνιστικής και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής θα είναι στη Νova.
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης, αποφάσισε, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, την κήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα, για τους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη συνέχιση των στάσεων εργασίας ως εξής: Το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 από τις 06.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ., από τις 14.00 έως τις 18.00 και από τις 19.00 έως τις 24.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
@Επίσης, τ ο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ, αποφάσισε την κήρυξη νέων επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, από τις 06.00 π.μ. της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου 2011 και από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου 2011, έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης ,13 Δεκεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ...
@ Ο αριθμός των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή ανά τον κόσμο ανήλθε φέτος σε 179, δηλαδή στον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Cοmmitte to Protect Journalists), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι κρατούνται στο Ιράν, την Ερυθραία και την Κίνα.
@Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του εγχειρήματος της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση. Έτσι, πλέον, όλα είναι έτοιμα για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής Ακαρνανικά. «Η μετάβαση για την ψηφιακή εποχή είναι μονόδρομος και ιδίως με βάση τα διεθνή standards και θα πρέπει ο προγραμματισμός να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2013», δήλωσε ο Φαίδων Δημόπουλος, ειδικός συνεργάτης του υπουργείου υποδομών μεταφορών και δικτύων. Από Παρασκευή, 09/12, 330.000 κάτοικοι θα απολαμβάνουν την ψηφιακή τηλεόραση από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, που είναι ένα από τα 23 συνολικά κέντρα.
@Δεν κρατιέται η ΕΙΤΗΣΕΕ, με υπόμνημα της προς τον ΟΜΕΔ το οποίο υπογράφει ο πρόεδρός της και Διευθύνων Σύμβουλος του STAR CHANNEL Π. Κυριακόπουλος (αλήθεια γιατί κρύφτηκε και δεν έστειλε ούτε ένα email αυτή τη φορά προς τους εργαζόμενους του καναλιού του για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου;) ζητάει την έκδοση διαιτητικής απόφασης στην οποία . Δεν θα περιλαμβάνεται ούτε θα μεταφέρεται κανένας όρος των μέχρι σήμερα υπογεγραμμένων ΣΣΕ και Δ. Α. ( Έτσι ερμηνεύει την υπάρχουσα τροποποιηθείσα από την τρόικα και την κυβέρνηση νομοθεσία για τον ΟΜΕΔ).
@Τροπολογία με την οποία ζητείται η επιστροφή των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στο καθεστώς λειτουργικής ανεξαρτησίας που είχαν πριν από την υπαγωγή τους στις ΔΕΚΟ, κατατέθηκε σήμερα από 90 βουλευτές της ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατίας και του ΛAΟΣ, καθώς και ανεξάρτητους βουλευτές. Τροπολογία με το ίδιο περιεχόμενο κατέθεσε επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…