ΔΟΛ-ιες απολύσεις σε συγκροτήματα και το άρθρο 99 γίνεται στυλ...

@Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συνέλευση εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, στην οποία μετείχαν δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει την Πέμπτη «κύρια παρέμβαση» στο δικαστήριο, πράγμα που σημαίνει όχι στην συλλήβδην υπαγωγή στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές. Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκαν 236 από τους μετέχοντες στη συνέλευση, ενώ 87 ψήφισαν την πρόταση να γίνει «πρόσθετη παρέμβαση», που σημαίνει "ναι" στην υπαγωγή στο άρθρο 99, αλλά εξαίρεση από αυτό των οφειλών προς τους εργαζομένους.
@Πρώτο σε τηλεθέαση το κρατικό κανάλι την αλλαγή του χρόνου. Με συντροφιά τη ΝΕΤ οι Έλληνες άλλαξαν φέτος χρονιά καθώς η κρατική τηλεόραση ήταν η μόνη που συνδέθηκε απευθείας με την πλατεία Κοτζιά και την αντίστροφη μέτρηση των τελευταίων δευτερολέπτων. Η αλλαγή χρονιάς από 23.49 ως 00.05 απέσπασε το 43,1% του γενικού συνόλου των τηλεθεατών. Δεύτεροι στην προτίμηση των τηλεθεατών ήρθαν οι Χρήστος Φερεντίνος και Σίσσυ Χρηστίδου.
@Όπως σας έχουμε ήδη πει, ο Γιάννης Αρβανίτης και η Μαρία Σαράφογλου συγκαταλέγονται στην λίστα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που δεν θα δουν τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται. Εκτός όμως από αυτούς, πολύ γνωστά ονόματα της Κρατικής τηλεόρασης, όπως ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Λίνα Κλείτου και ο Γιάννης Πολίτης θα μείνουν εκτός, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσης. Συνολικά, 145 δημοσιογράφοι υπέγραψαν στις 18 Ιανουαρίου 2011 συμβάσεις εργασίας με διάρκεια ενός έτους. Σε λίγες ημέρες οι συμβάσεις αυτές λήγουν και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Όπως έγινε γνωστό, θα γίνει νέος διαγωνισμός, από τον οποίο θα προκύψουν κάποιες καινούργιες συμβάσεις, πολύ λιγότερες, όμως, από 145. Μαζί με αυτούς και περίπου 40 δημοσιογράφοι από τα δελτία ειδήσεων! Ακόμα, δημοσιογράφοι από το Συμβαίνει τώρα (Αγγελόπουλος, Αλούπη, Μαράκη, Παμφίλη), από την Πρωινή εκπομπή και άλλοι...
@Μετά την εμφάνιση της Επιθεώρησης Εργασίας στον ΔΟΛ, με αφορμή τη μείωση μισθών κατά 20% και την εξήγηση από την πλευρά της διοίκησης ότι πρόκειται για έναντι του μισθού, λέγεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης απείλησε με απολύσεις. Συγκεκριμένα διαρρέεται από την πλευρά της εργοδοσίας ότι θα ενεργοποιηθεί η νομοθεσία που προβλέπει απολύσεις 5% κάθε μήνα, ενώ με το πρόσχημα των οικονομικών προβλημάτων οι εργαζόμενοι πλέον θα εισπράττουν μόνο έναντι του μισθού τους προκειμένου να παρακρατείται με αυτό τον τρόπο το 20%.
@Mέσω του Τwitter παραδέχτηκε ο δημοσιογράφος τις φήμες περί μεταγραφής του στον Ant1.Ο άνκορμαν απάντησε σε σχετική ερώτηση follower (αριστερή photo),αλλά και στο κάλεσμα των εργαζομένων του Alter να πει την αλήθεια για το ''νέο επενδυτή'. Εκεί,ο Χατζηνικολάου ακολούθησε την τακτική 'νίπτω τας χείρας', κλείνοντας αμετάκλητα το σκάνδαλο Alter
@Διευκρινίσεις σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης των δημοσιογράφων στα Δημόσια ΜΜΕ, έδωσε με ανακοίνωσή που εξέδωσε χθες η ΠΟΕΣΥ. Ειδικότερα η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι στην παράγραφο 5 του άρθρου 1, των ρυθμίσεων κατεπειγόντων θεμάτων εφαρμογής του ν. 4024/2011 μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 4 και του άρθρου 31 του νόμου αυτού καθορίζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, μετά από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές ενώσεις.
@Για σχέδιο εξυγίανσης 3-5 ετών, το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρεία να είναι βιώσιμη στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, δεδομένης της ευρύτερης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, κάνει λόγο η διοίκηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος [TEGr.AT] , εκδότριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο αίτημα που κατέθεσε για υπαγωγή στο αρ.99.
@Στην αυξομείωση του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρά η Τηλέτυπος, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας. Οπως ανακοινώθηκε η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, προχωρά σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 26,45 εκατ. ευρώ με σκοπό τη δημιουργία ισόποσου ειδικού αποθεματικού μέσω της μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1 ευρώ σε 30 λεπτά του ευρώ. Μετά τη μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 111,33 εκατ. ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…