Ποδαρικό με αλλαγές παρουσιαστών και επιστολές στην 'Ε'

εκδότης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», Κώστας Γιαννίκος ανακοίνωσεότι θα προχωρήσει σε εκκαθάριση της εφημερίδας εάν οι εργαζόμενοι προβούν σε 48ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως έχουν προαναγγείλει. Η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο ίδιος ο εκδότης.
@Με πρωτιά και αυτή τη χρονιά έκλεισε το 2011 για το Μεγάλο κανάλι στον τομέα της ενημέρωσης καθώς για 16η φορά το Mega βγαίνει μπροστά στη μάχη των σταθμών για την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση. Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι έκανε συνολικό μέσο όρο για όλη τη χρονιά 27%, με δεύτερο τον ALTER με 19,2% και τρίτο τον ΑΝΤ1 με 17,1%. Δύσκολος και κρίσιμος χρόνος το 2011, χαρακτηρίστηκε από καθοριστικά γεγονότα, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με αιχμές την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
@-Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER μεταδόθηκε για περίπου 50 λεπτά έκτακτο απεργιακό δελτίο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20.23.Εργαζόμενοι από όλους τους χώρους κι όχι μόνο από τα Μ.Μ.Ε. εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους απλήρωτους εργαζομένους του καναλιού του Μπουρναζίου.
-Φήμες έκαναν λόγο για αντικατάσταση του Αντώνη Σρόιτερ από τον αμφιλεγόμενο Γιάννη Παπαγιάννη στο κεντρικό δελτίο του Alpha.Μάλλον επιτηδευμένες ήταν οι διαρροές και δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται...
-Tραγική η κατάσταση στον όμιλο ΙMAKO.Αναμένονται εξελίξεις,σύντομα,πολύ σύντομα
@Ο γνωστός δημοσιογράφος πρόκειται να αναλάβει μια πρωινή ενημερωτική εκπομπή στη ζώνη του Σαββατοκύριακου,διάρκειας τριών ωρών, η οποία θα ξεκινάει στις 7.30 το πρωί. Η πρεμιέρα της εκπομπής προγραμματίζεται για τα μέσα, περίπου, του Ιανουραρίου.
@Σημαντικό ρόλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha θα διαδραματίζει από τη νέα χρονιά ο Λάκης Λαζόπουλος. Όπως διαβάζουμε στο «Έθνος», ο «Mr Αλ Τσαντίρι», εκτός από την σατιρική εκπομπή της Τρίτης, αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου δελτίου του σταθμού.
Στόχος, η αλλαγή του προφίλ του, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πολιτικό,αλλά και παράλληλα πρωτότυπο δελτίο, που θα ανταγωνίζεται στα ίσα τα αντίπαλα κεντρικά δελτία.
Μάλιστα ο Λάκης Λαζόπουλος θα έχει πρωταρχικό ρόλο σε αυτή το νέο project, καθώς εκτός από την επιλογή του προσώπου που θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο, θα έχει παράλληλα την προσωπική επιμέλεια των κειμένων, των ρεπορτάζ, αλλά και της γενικότερης κεντρικής του γραμμής, ώστε το δελτίο του Alpha ν΄ανακτήσει τον πολιτικό του χαρακτήρα, τον οποίο είχε χάσει με την άφιξη του RTL και των Γερμανών.
@Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ 'Ε': Το άρθρο 99, όπως και οποιοδήποτε άρθρο είτε νόμου, είτε του Συντάγματος, είτε δημοσιογράφου, έχει πολλές αναγνώσεις ή ερμηνείες. Αυτοί που δεν ξέρουν να διαβάζουν ας μην προσποιούνται ότι ξέρουν να γράφουν. Δεν προτίθεμαι να αμφισβητήσω τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των συντακτών και εργαζομένων σε καμία περίπτωση. Ακόμα και στο άρθρο 99 οι εργαζόμενοι αποτελούν ειδική κατηγορία και αντιμετωπίζονται με ευνοϊκότερους όρους από τους υπόλοιπους πιστωτές.
Στα όρια του νόμου κινούνται άλλοι. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση ψήφισαν λιγότερα απο 150 άτομα, δηλαδή κάτω από το 20% του συνόλου. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι μπορώ να θεωρήσω τις θέσεις αυτού του ψηφίσματος ως θέσεις όλων των συντακτών και εργαζομένων.
Αλλά δεν έχω καταλάβει και τι μου ζητάει αυτό το ψήφισμα, να πουλήσω την εφημερίδα; να αναζητήσω επενδυτή; ή ότι δεν έχει σημασία τι από τα δυο θα συμβεί, αρκεί να βρεθούν χρήματα για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των συντακτών και των εργαζομένων.
Το τελευταίο διάστημα έχω ζητήσει από τον εκπρόσωπο των συντακτών προτάσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Τέτοιες προτάσεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χέρια μου, πρέπει όμως άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δεν έχουν ακόμα καταβληθεί. Είναι προφανές ότι ένα ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της εταιρίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο να πετύχει χωρίς την συμφωνία και την συμμετοχή των συντακτών και των εργαζομένων, είτε μέσα από τις διαδικασίες του άρθρου 99, είτε εκτός.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…