Επανεκδόσεις εν μέσω απολύσεων και Σύμφωνο εργασίας

@Σε διάλογο για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» προχωρούν οι εργαζόμενοι. Μετά και τη νέα τρισέλιδη επιστολή της εκδότριας Μ. Τεγοπούλου, στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης κατέληξαν σε έξι σημεία, επιτρέποντας τη λειτουργία του λογιστηρίου και αποδεχόμενοι την πρόταση για καταβολή ενός μισθού. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ζητούν από την εκδότρια να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις από το «κούρεμα» εν όψει της συζήτησης της αίτησης για υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 και έδωσαν εντολή στους νομικούς τους να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τους νομικούς της ιδιοκτησίας ώστε «αυτή η δέσμευση να εξασφαλισθεί και με νομικό τρόπο». Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη από την εκδότρια «να εξοφλήσει τους εργαζομένους της ένθεσης» και να «γνωστοποιήσει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων». 'Παρόν'.
@Η καλή θέση του Mega συνεχίστηκε στην prime time,με τον 'Ομορφο Κόσμο ' να αγγίζει το 25,1%.Η επανάληψη του σήριαλ 'Είναι Στιγμές' άγγιξε το 16,2%.(21.15-23.15) Η ταινία του Star έφθασε το 15,7%.Η ταινία του Αlpha (21.00-24.00) σημείωσε 12,7%.
(κοινό 15-44:Mega-28,Star-21,2,Alpha-13,6, Ant1-13,3%)
22.00 Mε υψηλή τηλεθέαση συνέχισε η εκπομπή 'Στην υγειά μας' φθάνοντας το..
20,3%.Η ξένη ταινία του Mega άγγιξε το 16,4%.
@«Σύμφωνο Εργασίας» με επτά σημεία αποδοχής μείωσης μισθών κατά 20% από τους δημοσιογράφους των «Νέων» και του «Βήματος» (επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής) αναμένεται να καταθέσουν οι συντάκτες στην ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την έγκρισή του από την Ένωση Συντακτών προκειμένου να μην υπογράψουν ατομικά τα ιδιωτικά συμφωνητικά μειώσεων μισθών. Το κείμενο εγκρίθηκε στη Συνέλευση των δημοσιογράφων του «Βήματος» ύστερα από δύο συναντήσεις της «Εργασιακής Επιτροπής» της εφημερίδας με τον Στ. Ψυχάρη και δόθηκε προς έγκριση και στους δημοσιογράφους των «Νέων». Κατά πληροφορίες μας, ο εκδότης του ΔΟΛ παραδέχθηκε πως έχει προβλήματα με τους άλλους μετόχους της εταιρείας. Στο «Σύμφωνο Εργασίας» υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την πρώτη πρόταση.
@ Γερή κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Nova. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαγόρευσε τις δηλώσεις στο συνδρομητικό δίκτυο μετά την περιγραφή του αγώνα Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός, θεωρώντας πως ήταν μεροληπτικό, ενώ θέτει θέμα και για τη μη μετάδοση των επεισοδίων οπαδών του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα κατά την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα. Η τετραετής σύμβαση με τον Ολυμπιακό και η ένταξή του στη SuperLeague, που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2011, είναι σημαντική τόσο για την ομάδα όσο και για τη Nova και μια κόντρα, ακόμη και λίγων εβδομάδων, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. 'Τυπολογίες'.
@Στο μεταξύ, συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ θα έχει τη Δευτέρα η νέα διοίκηση του Alter για να καταθέσει τη νέα πρόταση προς τα σωματεία στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αναδιοργάνωσης του καναλιού. Εκπρόσωποι της διοίκησης επισκέφθηκαν το κτίριο του Alter την περασμένη Τρίτη και ζήτησαν από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν προκειμένου να βγει πρόγραμμα.
@Ο Νίκος Κοτζιάς στο βιβλίο του «Η πολιτική σωτηρίας ενάντια στην “τρόικα”», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη, γράφει για τις σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Από το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» τον Σεπτέμβριο του 2007 με τίτλο «Παραιτηθείτε, κύριε πρόεδρε» κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και εντέλει, όπως σημειώνει ο καθηγητής, «συνεργάστηκαν άριστα με τη Διαπλοκή, τους αεριτζήδες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη λαμογιά, ενώ ανέπτυξαν παραπέρα τις κοινωνικές σχέσεις με όλους αυτούς». Η συνάντηση του Παπανδρέου με τους Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής σε μια εποχή που η κυβέρνηση προωθούσε τη συρρίκνωση της ΕΡΤ…
μεγάλη σύγκρουση στη συνδρομητική τηλεόραση ξεκινάει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει με αντικείμενο την καταγγελία του ΟΤΕ σε βάρος της Forthnet για τις συμβάσεις- αποκλειστικές συμφωνίες της Multichoice Hellas με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Στόχος του ΟΤΕ είναι να αποκτήσει κι εκείνος τη δυνατότητα να μεταδίδει το σήμα των μεγάλων σταθμών (Mega, ANT1, κ.α.). Η απόφαση αυτή θεωρείται δεδομένη, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Αν όμως υπάρξουν κυρώσεις, τότε η Επιτροπή είναι πολύ πιθανό να καθορίσει και την πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης. 'Paron'
@Γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου θα επιστρέψει τελικά στις οθόνες μας ο Λάκης Λαζόπουλος με το «Τσαντίρι» του. Αν και στην αρχή η εκπομπή είχε προγραμματιστεί να κάνει... δεύτερη πρεμιέρα στα τέλη του Ιανουαρίου, τελικά θα επιστρέψει σχεδόν έναν μήνα αργότερα, συμπίπτοντας χρονικά με την αλλαγή πλεύσης του καναλιού μετά την αποχώρηση των Γερμανών και την προώθηση του νέου ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού της Κάντζας.
@Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων του Mega, εστιάζοντας την προσοχή τους στους παρατεταμένους ψιθύρους για απολύσεις και επιπλέον μειώσεις.
Η απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των μετόχων του καναλιού να προχωρήσουν το επόμενο τετράμηνο σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκ. ευρώ, αντί 15 εκ. ευρώ όπως αρχικά εισηγήθηκε το ΔΣ της εταιρίας, ενίσχυσε τους φόβους των εργαζομένων, διαπιστώνοντας...
την δυστοκία των μετόχων να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…