Το κούρεμα στα Ταμεία των media και το δίλημμα για απολύσεις

@Πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν τα δημοσιογραφικά Ταμεία με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος, όπου έχουν κατατεθεί αποθεματικά των Ταμείων, τα έχει επενδύσει σε ομόλογα που λήγουν ακόμη και το 2037. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που έχει ζητήσει από τον περασμένο Μάιο το θέμα να είναι η βασική προτεραιότητα του αντιπροσωπευτικού προεδρείου που έπρεπε να έχει συγκροτηθεί στην ΕΣΗΕΑ.
Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, εκτός από τα ομόλογα που έχει αγοράσει την περίοδο 2010-11, έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος ποσά της τάξεως του 1,6 δισ. ευρώ και ο ΕΔΟΕΑΠ πάνω από 20 εκατ. ευρώ, χωρίς μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, που καταθέσαμε τις διαμαρτυρίες μας, να γνωρίζουν πού έχουν επενδυθεί.
@Απαξίωση, υποβάθμιση και διάλυση της ΕΡΤ από τη διοίκηση μετά το αδιέξοδο συνεννόησης να βρει λύση, που η ίδια δημιούργησε, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους δημοσιογράφοι-ΠΟΣΠΕΡΤ. Κάποιοι επιδιώκουν το κλείσιμό της, την ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια κλονίζονται οικονομικά και η ΝΔ έχει ζητήσει την άμεση αντικατάστασή της. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί της απομακρύνονται, ενώ «αξιωματούχοι» μοιράζουν εκατομμύρια σε παραγωγές ημετέρων και διορίζουν «ειδικούς συμβούλους» Α.Ρ. με 3.000, Σ.Χ. με 3.200 ευρώ και πολλούς άλλους. 'Παρόν'.
@ Αλλαγές στο πρόγραμμα του Βήμα FM. Αποχώρησε ο Παύλος Τσίμας και η εκπομπή των Κακούση – Πετρόπουλου επεκτάθηκε μέχρι τις 10.00. Στη 1.00 το μεσημέρι νέα εκπομπή με τη Μαρία Νταλιάνη και τον Ηλία Κανέλη και κάθε Σαββατοκύριακο (15.00 - 16.00) νέα εκπομπή με τον Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος παρουσίαζε το «Σαν σήμερα» στη ΝΕΤ. Επίσης, από τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται και ο Σταμάτης Κραουνάκης. DD Απέρριψε το ΕΣΡ τη νέα αίτηση θεραπείας του Atlantis ως «αβάσιμη» και «καταχρηστική». Ο σταθμός δεν μπορεί να εκπέμπει, σύμφωνα με το ΕΣΡ.
@Νέα σελίδα φαίνεται να ανοίγει για το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, που δημιούργησε ο Βελλίδης και σήμερα έχει περάσει στα χέρια του Γ. Ρήγα, μετά τη συμφωνία που επήλθε ύστερα από δύσκολες διαπραγματεύσεις εργοδοσίας και εργαζομένων, που κράτησαν δυόμισι μήνες. Η συμφωνία προβλέπει ότι 55 θα φύγουν με εθελουσία έξοδο, παίρνοντας αμέσως 2 μισθούς, το δώρο και 1 μισθό επιπλέον, ενώ για τους 115 που μένουν θα υπάρξει μείωση 30% στους μισθούς τους για 3 χρόνια. Επίσης θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.
@Το όνομα του Άγγελου Στάγκου ακούγεται για την προεδρία της ΕΡΤ ξανά. Ο σύμβουλος έκδοσης της «Καθημερινής» ήταν για δύο χρόνια επικεφαλής της ΕΡΤ. Στα αρνητικά που του καταλογίζουν περιλαμβάνεται και η επιλογή των τότε εντεταλμένων συμβούλων Κ. Κέκη και Γ. Χουλιάρα. Η θητεία του παρόντος ΔΣ, στο οποίο υπάρχουν έντονες κόντρες του Λ. Ταγματάρχη με τους Γ. Ζάννο και Π. Σαμούρη, λήγει στις 31 Ιουνίου. Υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση της θέσης του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.
@Εντελώς διαφορετική απ’ό,τι την είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, η Καίτη Γαρμπή μίλησε για τις σπατάλες που έγιναν την δεκαετία που μας πέρασε στην νύχτα, αλλά και τις συνήθειες που είχε η ίδια, οι οποίες πλέον αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση του παρελθόντος. «Χαλούσα πάρα πολλά χρήματα. Δεν έκανα lifestyle με σκάνδαλα ή ίντριγκες. Ηθελα εικόνα. Και μάλιστα μια εικόνα που θα ήταν πολύ διαφορετική. Επαιρνα το αεροπλάνο και έφευγα για δύο μέρες και πήγαινα με την αγαπημένη μου κουμπάρα να βρούμε ό,τι πιο ακριβό υπήρχε σε πέτρα Swarovski και φτερά για να φτιάξουμε τα φορέματα της εποχής και να πάρουμε ρούχα από μεγάλους Οίκους μόδας. Αυτό όμως ήταν και ό,τι περίμενε να δει ο κόσμος. Δεν ερχόταν μόνο για να ακούσει. Ένα ταξίδι μου κόστιζε περίπου 30 εκατομμύρια δραχμές για τα ρούχα της σεζόν και ίσως όχι ολόκληρης της σεζόν. Τότε φαινόταν πολύ φυσιολογικό. Το lifestyle ήταν σίγουρα πιο πολύ για τα πρώτα τραπέζια, αλλά η φωνή και η καρδιά για τους πίσω. Ο κόσμος είχε και ξόδευε πολλά. Και σίγουρα όλη αυτή η ζωή που κάναμε όλοι μας, κόστισε και αυτό που κάναμε τότε, έχει φέρει και όλο αυτό που υπάρχει σήμερα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…