Συναυλίες για απολυμένους, MEGAλο μνημόνιο και έπεται συνέχεια...

@Παραμένουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τα ΜΜΕ. Δεν έχει υπογραφεί η ανανέωση των συμβασιούχων στην ΕΡΤ, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καλείται να διεκπεραιώσει βασικές διαδικασίες με ακόμη λιγότερους εργαζομένους, ενώ παραμένει ασαφές αν και ποτέ θα προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης. Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του εναπομείναντα ιδιοκτήτη του Alter, Γιώργου Κουρή και των εργαζομένων που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι της εφημερίδα «Ναυτεμπορική». ενώ σε 48ωρη έως το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκονται και οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας». Στον εισαγγελέα με χειροπέδες και ο εκδότης της εφημερίδας Sportime, Κώστας Κυριακόπουλος. Στη Θεσσαλονίκη, σταματάει η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, με μειωμένο προσωπικό επανεκδίδεται μετά από 2,5 μήνες απουσίας η Μακεδονία. Σύστημα εκ περιτροπής εργασίας με αντίστοιχη μείωση αποδοχών προωθεί ο εκδοτικός Οίκος Λυμπέρη.
@Σε συνθήκες Μνημονίου εισέρχεται και το Mega. Οι μέτοχοι του Mega την Παρασκευή πρότειναν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ, αν και αρχικά η εισήγησή τους ήταν για 15 εκατ. ευρώ! Η αλλαγή αυτή έγινε και ενώ είχε ληφθεί η απόφαση για τη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης. Η στροφή αυτή εξηγείται προφανώς από την οικονομική κατάσταση των περισσότερων εταιρειών των μετόχων. Είτε ο σταθμός έχει ανάγκη για λιγότερα μετρητά, είτε τα 5 εκατ. ευρώ που λείπουν από το αρχικό σχέδιο θα καλυφθούν με περικοπές. Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας δεσμεύτηκαν πως θα καλύψουν το ποσοστό τους κατά την αύξηση, χωρίς όμως να δίνουν εγγύηση για το χρονικό διάστημα που θα το διατηρήσουν. 'Τυπολογίες'.
@Η Ένωση Τεχνικών εξήγγειλε 48ωρη απεργία από τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του συγκροτήματος ΙΜΑΚΟ, Sfera, Nitro και Derti. Ζητούν την καταβολή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων σε όλους τους τεχνικούς, καθώς και των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών της Ένωσης, όπως ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους.
@Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΕΡΤ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του σπουδαίου -και με παγκόσμια ακτινοβολία και αναγνώριση- ποιητή των εικόνων. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε για “μια άλλη θάλασσα” ένα βροχερό βράδυ, όπως βροχερά ήταν τα περισσότερα πλάνα του, πάνω στην ώρα της δουλειάς, λίγο προτού πει στο συνεργείο του τη μαγική λέξη “πάμε”.
@Ξεκίνησε και ο Γιώργος Αυτιάς στο Σκαι... Δεν έχω να πω κάτι άλλο! Ήταν απλά ένα...
προειδοποιητικό μήνυμα σε όλους εσάς εκεί έξω. Έριξε αυλαία το "Dancing on Ice" επιτέλους! Η αλήθεια είναι πως ο τελικός είχε ένα ενδιαφέρον αν και απ'όλα μου έμεινε η σέξυ εμφάνιση της Shaya στο πάγο. Άξιζε να κερδίσει η Ιωάννα Πηλιχού απλά γιατί μου άρεσε το Ευτυχισμένοι Μαζί. Όταν η Πηνελόπη έπαιζε στο "Bing Bang" είχα αγγλικά παράλληλα και δεν το έβλεπα. Άντε και του χρόνου με πραγματικούς σταρ και όχι εκπτώσεις στα ονόματα!
@Τηλεοπτική εκπομπή που θα μεταδίδεται σε δορυφορικό ρωσικό κανάλι αναμένεται να παρουσιάσει ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Wikileaks σε σχετική ανακοίνωση, σκοπεύει να πάρει συνεντεύξεις από «σημαντικούς πολιτικούς, στοχαστές και επαναστάτες από όλο τον κόσμο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…