Συλλήψεις εξπρές και άρθρο 99 γονατίζουν τα media

@Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , o γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Επιπλέον σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο.
@Πρόταση προς τους εργαζόμενους του Alter Channel για διευθέτηση των οφειλών της εταιρείας προς αυτούς υπέβαλε ο διορισθείς στη διαδικασία συνδιαλλαγής μεσολαβητής κ. Ιωάννης Καταγής.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, o κ. Ιωάννης Καταγής υπέβαλε την 23/1/2012 έγγραφη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτής κ. Ευστάθιο Γκότση, προς την πρώτη ομάδα πιστωτών (εργαζόμενοι της εταιρείας) για τη διευθέτηση των οφειλών της εταιρείας προς αυτούς στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης.
@ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΜΜΗ: 1.Η κρίση που διέρχεται ο κλάδος εξελίσσεται σαν να μην έχει φραγμό, πάτο ή κορύφωση. Με φόντο τα καταστροφικά αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, που οδηγεί σε πρωτοφανή συρρίκνωση την οικονομία, σε εξάρθρωση την παραγωγική της βάση και σε έκρηξη της ανεργίας, εκτυλίσσεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην εργασία στην οποία συνεργούν η τρόικα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες, με κεντρικό στόχο την περίφημη «εσωτερική υποτίμηση», με κατάργηση του κατώτατου μισθού και κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων.
2.Η επίθεση αυτή στον κλάδο μας έχει πάρει διαστάσεις ανοικτού πολέμου της εργοδοτικής πλευράς εναντίον δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών. Ο πόλεμος αυτός έχει δυο βασικές όψεις: Από τη μια πλευρά έχουμε επιχειρήσεις ΜΜΕ σε κατάσταση πτώχευσης (άρθρο 99) ή οιονεί πτώχευσης, με τους εργαζόμενους ομήρους, νεκροζώντανους μεταξύ απλήρωτης εργασίας και ανεργίας (ALTER, Ελευθεροτυπία, Κόσμος του Επενδυτή, Αυριανή, Φίλαθλος, παλαιότερα Απογευματινή κ.α.), κατάσταση στην οποία συνυπάρχουν η δολιότητα, η απληστία αλλά και η ανικανότητα της εργοδοτικής πλευράς.
@Στην ευρεία γκάμα των καναλιών της ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου, της τηλεόρασης από τον ΟΤΕ, προστέθηκε το κανάλι υψηλής ευκρίνειας (High Definition- HD) Discovery HD Showcase, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαθέσιμων καναλιών στα 50 και τον αριθμό των διαθέσιμων καναλιών υψηλής ευκρίνειας σε 9. Το Discovery HD Showcase διατίθεται και στα δύο πακέτα καναλιών, Family Pack και Full Pack.
@Ντόμινο θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ένα «λουκέτο» διαδέχεται το άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης της IMAKO, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99. Από πέρυσι, είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων του ομίλου στον οποίο μέχρι πρόσφατα εκτός από περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες lifestyle κυρίως περιεχομένου, συμπεριλαμβάνονται και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Sfera και Nitro.
@Στην πραγματοποίηση δημόσιας διαβούλευσης με στόχο την υιοθέτηση σήμανσης καταλληλότητας και για τα μουσικά βίντεο κλιπ, αποφάσισε να προχωρήσει το ΕΣΡ. Η ανεξάρτητη αρχή, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Ποιότητας Προγραμμάτων υπό την προεδρία της αντιπροέδρου Λίνας Αλεξίου, ανακοίνωσε χθες την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2012 αναφορικά με τη μετάδοση σύντομων μουσικών ταινιών («video clips») από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
@Από την «Real News» και τον «Real FM» στη Νέα Δημοκρατία και τώρα στη «Μακεδονία». Ο λόγος για την δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη η οποία εσχάτως ανήκει στη νέα διευθυντική ομάδα της ΒορειοΕλλαδίτικης εφημερίδας που κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…