Τα 4ωρα κάνουν θραύση στα media...

@Σε πρόγραμμα απολύσεων, μειώσεις μισθών σε στελέχη και καθιέρωση 4ήμερου μοντέλο εργασίας προχωράει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το Mega. Οι λίστες με τα πρόσωπα προς αποχώρηση συντάχθηκαν και... απεστάλησαν στο διευθύνοντα σύμβουλο του Mega, Ηλία Τσίγκα, παράλληλα με τη διαδικασία απογραφής του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι του καναλιού κλήθηκαν να καταγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία (πχ οικογενειακή κατάσταση) με προφανή στόχο να γίνει η τελική αξιολόγηση, ώστε οι απολύσεις να έχουν «κοινωνικά κριτήρια». Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους προστατευόμενους των μετόχων, αφού το Mega θυμίζει έντονα την ΕΡΤ σε αυτό τον τομέα. Θα φύγουν όσοι δουλεύουν ή όσοι κάθονται;
Η Ελλάδα θα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Θα μειωθεί το βιοτικό επίπεδο, η αγοραστική δύναμη. Μετά από κρίσεις σε όλο τον κόσμο, το πρώτο πράγμα που χτυπιέται είναι το κοινωνικό κράτος» δηλώνει ο Κώστας Βαξεβάνης. «Στο όνομα των αναγκών και της έλλειψης χρημάτων. Θα ξεχάσουμε όλα τα «δωρεάν». Κάποια στιγμή θα έρθουν απλώς για να αγοράσουν. Μέσα σε δυο χρόνια έχουμε κάνει 16 νομικές ρυθμίσεις για την ιδιοκτησία. Γιατί; Γιατί νομοθετούν για τα σπίτια με φόρους, εισφορές και τόσα άλλα. Απαξιώνουν τη γη. Θα την πουλήσουμε και κάποιοι... θα την αγοράσουν φθηνά. Το αποκαλούν αγορές. Εγώ το λέω εξτρεμιστικό καπιταλισμό που μασάει ανθρώπους και φτύνει χρήμα. Αλλά επιμένω: Τους αφήσαμε. Κάλυψαν το κενό της σκέψης και της δράσης που αφήσαμε» συμπλήρωσε στον «Τηλεθεατή» ο Κώστας Βαξεβάνης...
@Αυτή τη Δευτέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίζει για το μέλλον της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Κρινόμενη υπόθεση είναι η συμφωνία αποκλειστικής μετάδοσης των σταθμών εθνικής εμβέλειας από τη nova, ύστερα από την καταγγελία του ΟΤΕ, ο οποίος εισήλθε στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Η απόφαση μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα της αγοράς, αλλά μπορεί να βοηθήσει τον ανταγωνισμό να εξελιχθεί. media industry Οι συμβάσεις αυτές μεταξύ Multichoice Hellas και σταθμών εθνικής εμβέλειας, υπεγράφησαν όταν δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Η Alpha Digital είχε κλείσει και η Intersat δεν είχε ποτέ εκπέμψει. Είχαν δύο σκέλη. Την αποκλειστική μετάδοση μέσω της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης των σταθμών εθνικής εμβέλειας, και σε αντάλλαγμα τη μεταφορά του σήματός τους σε όλη την Ελλάδα χωρίς χρέωση. Αν η σύμβαση κριθεί παράνομη, τότε είναι πιθανό να υπάρχουν επιπτώσεις στη μετάδοση του σήματος των σταθμών σε όλη τη χώρα, καθώς η πληθυσμιακή κάλυψη που έχει επιτευχθεί φτάνει στο 97%. Η Multichoice έχει ήδη παραιτηθεί από αυτή την αποκλειστικότητα, καλώντας σε διαπραγματεύσεις τους σταθμούς.
@Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται τα διεθνή ΜΜΕ, όπως είναι η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Bloomberg και Reuters.
επιτυχία εξορθολογισμού της ΕΡΤ μέσα σε μία 3ετία σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές για τη διάλυση του κράτος φέρνουν ξανά στο απόσπασμα την κρατική ραδιοτηλεόραση. Αφού πέτυχε στα οικονομικά, τώρα αποφασίζουν να τη συρρικνώσουν. Η ΕΡΤ κλείνοντας τη χρήση του 2011 με κέρδη 50,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πλήρη κάλυψη των συσσωρευμένων της ζημιών της, αφού φέτος τη χωρίζουν μόλις 38 εκατ. ευρώ, με προϋπολογιζόμενα κέρδη 55,3 εκατ. ευρώ Πρόκειται για μια τιτάνια προσπάθεια κάλυψης συνολικών ζημιών των 119 εκατ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια με την εγγύηση του ετήσιου εσόδου των 300 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος. Απο το ρεπορτάζ στο “Παρόν της Κυριακής” που κυκλοφορεί σήμερα...
@Υπόμνημα των εργαζόμενων στην BESTEND Α.Ε.του κ. Κ .Γιαννίκου !!
Προς την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους βουλευτές, τις κρατικές και τις δικαστικές αρχές !!
Εκατόν σαράντα εργαζόμενοι στην εταιρεία Bestend βρισκόμαστε από τις αρχές Ιανουαρίου σε απεργιακή κινητοποίηση. Ζητούμε καταβολή δεδουλευμένων που η εταιρεία μάς οφείλει από τον Οκτώβριο. Σε αρκετούς από μας οφείλονται ακόμη περισσότερα.
Η εταιρεία, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Κώστας Γιαννίκος, εκδίδει την εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και τα περιοδικά TIVO, Informer και Δίφωνο. Η ιδιοκτησία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με υποψήφιους επενδυτές για τη μεταβίβαση της εφημερίδας. Αν η διαπραγμάτευση δεν τελεσφορήσει, υποστηρίζει, δεν βλέπει άλλη εναλλακτική πλην της πτώχευσης.
Εν ολίγοις, η ιδιοκτησία μάς διαμηνύει εμμέσως πλην σαφώς ότι η ίδια δεν πρόκειται να καταβάλει τις οφειλόμενες αμοιβές, ούτε τις αποζημιώσεις σε περίπτωση λουκέτου, εκτός αν, ως από μηχανής θεός, κάποιος επενδυτής προθυμοποιηθεί να αναλάβει αυτά τα κόστη.
Εμείς απαντούμε με κάθε νόμιμο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Γνωρίζουμε πως η ιστορία μας δεν έχει κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο. Εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα τελούν σε στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους, σε μια κατάσταση οιονεί ή και κανονικής πτώχευσης. Σ’ αυτό το τσουνάμι επιχειρηματικών πτωχεύσεων δύσκολα ξεχωρίζει κανείς πού αρχίζουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής ύφεσης που διατρέχει όλη την οικονομία και πού ξεκινά η δολιότητα των επιχειρηματιών, που βρίσκουν ευκαιρία να «κάνουν ταμείο» και να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους, με τους εργαζόμενους ομήρους.
Ωστόσο, γνωρίζετε καλά ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις κατάρρευσης στα ΜΜΕ. Και γνωρίζετε επίσης καλά ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης που μας οφείλει τα δεδουλευμένα και ρισκάρει το κλείσιμο μιας ακόμη εφημερίδας και τριών περιοδικών, πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες σε ένα ακόμη «κανόνι» στα ΜΜΕ, ίσως το πιο ηχηρό: στην υπόθεση του Alter, με 700 σχεδόν εργαζόμενους απλήρωτους και σε επίσχεση εδώ και πολλούς μήνες.
@Με βάση τα όσα εξελίσσονται σήμερα,δύσκολα θα τηρηθεί η κανονική ροή του προγράμματος στα κανάλια.Στις 21.00:Ο Ant1 προβάλλει την ερωτική ταινία 'P.S. I Love you',το Μega την κωμωδία 'Ζόχαν,πράκτορας υψηλής κομμωτικής' & το Star την ελληνική 'Η θεία μου η χίπισσα'.Οπως ήδη σας ενημερώσαμε,το Chart Show επιστρέφει στον Αlpha με νέο επεισόδιο.
*Στις 23.20,δείτε στους Πρωταγωνιστές(Mega): Tι πιστεύουν οι νέοι γι' αυτό που ζούμε; Τι λένε για τους πολιτικούς αλλά και τους ψηφοφόρους; Με αυτή την απορία οι «Πρωταγωνιστές», προσέγγισαν νέους (κάτω 30 ετών) και συζήτησαν μαζί τους για τις ελπίδες τους αλλά και τους φόβους τους.Ανάμεσα στους πολλούς καλεσμένους,ο αγαπημένος Γιάννης Μπέζος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…