Το δίλημμα της χρεοκοπίας και του πολιτικού συστήματος στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΟΙ αντοχές του πολιτικού μας συστήματος δοκιμάζονται έντονα σύμφωνα με τα πρωτoσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου όπως τα αποτυπώνει το www.greekmme.gr με καυτά άρθρα για την οικονομία μας...Το 'Πρώτο Θέμα' τιτλοφορεί το κεντρικό του θέμα γράφοντας ότι "Η Μυστική έκθεση του Μαξίμου- Να τι θα γίνει αν χρεοκοπήσουμε- 72 ώρες μετά οι πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες και η Ε.Ε. στέλνει χρονοδιάγραμμα για έξοδο από το Ευρώ-Ελλείψεις σε πετρέλαιο, δεν πληρώνονται δημόσιοι υπάλληλοι, μπλακ άουτ στη ΔΕΗ, εκτοξεύεται η εγκληματικότητα και στο 35% η ανεργία, κατασχέσεις κατοικιών και επιστροφή πληθυσμούς στις επαρχίες, κίνδυνοι για την Δημοκρατία μας..." H 'Real News' Με τίτλο: "Πολιτική χρεωκοπία!" , η οποία αναφέρεται στη "βροχή παραιτήσεων σε κυβέρνηση και κόμματα". Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι ισχυροί κλυδωνισμοί στο πολιτικό σύστημα φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες" και αποκαλύπτει ότι ο Λ.Παπαδήμος "ετοιμάζει μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτες". Σε ρεπορτάζ με τίτλο: "Και επίτροπος από την πίσω πόρτα" η εφημερίδα σημειώνει ότι "παραδίδουν το... ταμείο στους δανειστές", καθώς ο Ολι Ρεν "στέλνει τον Ματίας Μορς στην Αθήνα, με εντολή να ελέγχει έσοδα και δαπάνες". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Μνημόνιο" για τους ανίκανους! Αναφέρεται στο γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει όλους και όλα, δημιουργώντας το δικό της "Μνημόνιο".
@O 'Eλεύθερος Τύπος' προβλέπει στο κύριο θέμα του ότι "Η οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας άγγιξε και το πολιτικό σύστημα-Η συνταγή του μνημονίου διαλύει ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ-Ο Πόλεμος Παπανδρεικών και Βενιζελικών για την Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και οι κινήσεις Γιώργου για νέο κόμμα, η βάση της Ν.Δ. πιέζει την ηγεσία και ζητά άμεσα εκλογές"....To 'Eθνος της κυριακής' προσθέτει ότι "Οι σκληροπυρηνικοί της Ευρώπης πιέζουν τώρα για εγκατάλειψη της Ελλάδας-Ξαφνικός θάνατος και το σενάριο της εθνικής καταστροφής- Η Ελλάδα στο απόσπασμα και μια νύχτα στο κολαστήριο του Eurogroup- Κυοφορείται ανασχηματισμός με πρόσωπα κλειδιά;"
@H 'Kυριακάτικη Δημοκρατία' δεν μας έστειλε το κεντρικό της θέμα και δεν κυκλοφορεί...
To 'Bήμα της Κυριακής' υπογραμμίζει ότι "Οι 48 ώρες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας-ΣΕΙΣΜΟΣ σε πολιτική, κοινωνία, οικονομία, κομμάτια και θρύψαλα-Όλες οι ανατροπές σε μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο, στον αέρα και το PSI, ψηφίστε τελικά ή παραιτηθείτε".
@Η 'Καθημερινή' καταγράφει το θέμα λέγοντας ότι "Η ώρα της κρίσης στην Βουλή-Ψήφο εθνικής συνείδησης ζήτησαν Παπανδρέου και Σαμαράς, ανατρέπεται το χροονδιάγραμμα για το PSI ενώ στενεύουν τα περιθώρια, ερωτήματα για κρυφή ατζέντα Βερολίνου και Δ.Ν.Τ.". Το 'Παρόν της Κυριακής' προβλέπει ότι "Προ των πυλών η πτώχευση, η Κυβέρνηση παραπαίει, κόμματα διαλύονται...Τα βούλιαξαν όλα-Στον αέρα η ψήφιση του νέου μνημονίου από τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών- Υπέρ άμεσων εκλογών Σαμαράς και Καραμανλής-Βενιζέλος και Σία παραίτησαν τον Παπανδρέου". Η εφημερίδα περιλαμβάνει γκάλοπ όπου το 48,15 λέει ΝΑΙ στη χρεοκοπία λόγω αγανάκτησης από τους ληστρικούς όρους των τοκογλύφων και γιατί δεν βλέπουν σανίδα σωτηρίας...
@Το 'ΑΡΘΡΟ' καταλήγει αναλύοντας ότι "Μείζονα κρίση στην Κυβέρνηση από την ανεύθυνη στάση του Προέδρου του ΛΑ.ΟΣ-Κατώτερος των περιστάσεων-Ντελίριο λαικισμού και ψηφοθηρίας Καρατζαφέρη για την πολιτική του διάσωση". Ο 'Ριζοσπάστης' τέλος μιλά για "Σάλπισμα αντεπίθεσης και ανατροπής από το βράχο της Ακρόπολης με μαζικές συγκεντρώσεις".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…