Τα στραβά ματιά της ΕΣΗΕΑ και σε λίγο μόνο Κυριακατικες εφημερίδες

@ΔΕΝ δεχθηκαν απο την απο την ΕΣΗΕΑ επι του παροντοs την προταση για το Alter ενω αλλου κανουν τα στραβα μάτια! Πρόταση που οδηγεί στην επαναλειτουργία του Alter και την εξασφάλιση των 385 εργαζομένων από τους 669 κατέθεσε η διοίκηση του Alter στην ΕΣΗΕΑ. Το σχέδιο προβλέπει τρεις κατηγορίες εργαζομένων, που θα πληρωθούν ανάλογα με τη σημερινή τους σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό. Την ευθύνη για την αποπληρωμή αναλαμβάνει ο υποψήφιος επενδυτής. Ο Νίκος Χατζηνικολάου κάλεσε όλους τους εργαζομένους να διαβάσουν και να συζητήσουν την πρόταση και στη συνέχεια να καταθέσουν τη δική τους. Αν υπάρξουν περισσότερες προτάσεις, πρότεινε να τεθούν σε ψηφοφορία, που θα γίνει με κάλπη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο γραμμές. Η μία είναι αυτή που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία που στηρίζει τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, που λέει «ή όλα ή τίποτα», και η άλλη που ζητάει να συζητηθεί η πρόταση, να τεθεί στο τραπέζι, να γίνει κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του καναλιού, να υπάρξει δηλαδή διαπραγμάτευση για την όποια βελτίωση της πρότασης μπορεί να επιτευχθεί. Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση των εργαζομένων από 669 σε 385 και τρεις κατηγορίες πληρωμών. Συνολικά θα αποχωρήσουν 284 μισθωτοί και συμβασιούχοι, με αποζημιώσεις που θα υπολογιστούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Για είκοσι υψηλόμισθους ο υποψήφιος επενδυτής θέτει θέμα κατ' ιδίαν διαπραγμάτευσης. Οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα χρειαστεί να αποδεχτούν ένα haircut 30% στις αποδοχές που τους οφείλονται (δεδουλευμένα). Το υπόλοιπο 70% θα τους καταβληθεί αμέσως με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Για τη δεύτερη κατηγορία εργαζομένων, αυτούς που έχουν ήδη αποχωρήσει, το σχέδιο προβλέπει πως «τα τυχόν οφειλόμενα ποσά μισθοδοσίας σε πρόσωπα της κατηγορίας αυτής θα υποστούν haircut 90%. Το υπόλοιπο ποσό θα τους καταβληθεί με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης». Όσοι θα συνεχίσουν στο κανάλι, η τρίτη κατηγορία των 385 εργαζομένων, θα πρέπει να αποδεχτούν haircut των οφειλόμενων αποδοχών τους κατά 60%. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσόν θα τους καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες προσδιορίζεται χρονικά κατά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και οι επόμενες τέσσερις ανά έξι μήνες η καθεμία. Για όσους παραμείνουν προβλέπεται πως ο μεικτός μισθός μέχρι 1.500 ευρώ δεν υπόκειται σε καμία μείωση και παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια προβλέπονται μειώσεις που σχετίζονται με το ύψος των αποδοχών. Τέλος, για τους εργαζομένους που θα παραμείνουν η εταιρεία παρέχει εγγύηση δωδεκάμηνης κατ' ελάχιστον απασχόλησης..
@Τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ , ενέκρινε την Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με αυτή η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι.
Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, ενώ το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα. Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρέχονταν από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψει πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.
-Το ψηφιακό κανάλι σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό. Επιπρόσθετα, το ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ». Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση λειτουργίας και ο εκσυγχρονισμός του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.
@Απίστευτο κι όμως αληθινό, πριν αλέκτωρ λαλήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς λέγεται ότι βάζει πωλητήριο στον Alpha, που καλά - καλά ακόμη δεν έχει πάρει από τους γερμανούς! Το τίμημα που ζητάει ο επιχειρηματίας – σύμφωνα με πληροφορίες, κυμαίνεται πέριξ των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς πήρε πίσω τον Alpha από τους γερμανούς χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ και μάλιστα με την προϋπόθεση τη φετινή σεζόν να καλύψουν όλα τα έξοδα του σταθμού. Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται η φήμη που τον θέλει να ξέρει πότε να πουλάει και πότε να αγοράζει και επιπλέον στην προκειμένη περίπτωση να αυξάνει κατακόρυφα τα έσοδα του χωρίς να έχει καταβάλει το παραμικρό κεφάλαιο! Τέλος να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τις τράπεζες που συνεργάζεται.....
@Με επίσημο Δελτίο τύπου ο ALPHA αλλάζει πρόγραμμα από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίoυ.Συγκεκριμένα ο σταθμός αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο μπαράζ επαναλήψεων του real life σίριαλ «Οικογενειακές Ιστορίες». «Από τη Δευτέρα 06/02/2012 έως και τη Δευτέρα 13/02/2012 καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) στις 23:00, αντί της εκπομπής “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Ε)” θα μεταδίδεται η ξένη σειρά CSI MIAMI, I”. Ενώ από την Τρίτη 14/02/2012 έως και την Πέμπτη 16/02/2012 στις 23:00, αντί της εκπομπής “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Ε)” θα μεταδίδεται η ξένη σειρά “CSI LAS VEGAS, I”».
@Από τη σημερινή έκδοση του “Παρον". Προς υπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς οδεύει η απόφαση για την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τον υπουργό ανάπυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να τον ενημερώσει πως ελήφθη η πολιτική απόφαση, την οποία θα συνυπογράψει ως υπουργός επικρατείας, ένας δημοσιογράφος, ο Παντελής Καψής τη Δεύτερα. Από την απόφαση θα εξαιρείται η δραστηριότητα των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2012, συνεπώς μετά το Μάρτιο οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και όχι στις εφημερίδες.
@Φαίνεται ότι η αναλαμπή που υπήρξε τους τελευταίους μήνες, με το «Πρώτο Θέμα» να είναι στον πήχυ των 200.000 φύλλων, έσβησε και πλέον το όριο κατέβηκε στα 160.000 φύλλα, ενώ η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων βρίσκεται στο επίπεδο των 700.000 φύλλων. Η περασμένη Κυριακή έκλεισε με απώλεια 12.570 φύλλων (από 713.300 στα 700.730). Η «Καθημερινή» είχε τη μεγαλύτερη πτώση (-14.150), με δεύτερη τη «Δημοκρατία» (-6.210). Στις αθλητικές συνεχίστηκε η πτώση με -3.410 φύλλα (από 70.820 στα 67.410), με όλες τις εφημερίδες να είναι στο μείον. Και μέσα σ' αυτό το κλίμα της αγωνίας η ΕΣΗΕΑ συζητά απεργία και στις κυριακάτικες εφημερίδες, προφανώς για να έρθουν τα λουκέτα πιο γρήγορα...
@ «Τσιμπούρια στον σβέρκο μου». Έτσι, λέγεται, ότι χαρακτήρισε τους εργαζόμενους που ζητούν τα δεδουλευμένα τους εδώ και μήνες ο «ισχυρός» άντρας της ΙΜΑΚΟ, Πέτρος Κωστόπουλος. Για καθαρά ιατρικούς λόγους θα όφειλε να ενημερώσει κανείς τον επιτυχημένο εκδότη ότι τα τσιμπούρια, βάσει και της «Νέας Εγκυκλοπαίδειας» του Μάλλιαρη, «τρέφονται με αίμα τρεις φορές σε όλη τους τη ζωή». Αν μάλιστα, υπολογίσει κανείς ότι το τσιμπούρι ζει μόνο δύο χρόνια, γύρευε πόσο λάθος κουβέντα είναι αυτή, από επιστημονικής άποψης μόνο. mediablog

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…