ΔΟΛ-ιες περικοπές και κόντρα για την κρατική ΕΡΤ..

ΣΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τα στελέχη του ΔΟΛ να συναντηθούν αύριο στα γραφεία της υπηρεσίας μετά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών του Συγκροτήματος για τη μείωση του 20% των μισθών που έγινε στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου. Τα στελέχη του ΔΟΛ αναμένεται να προσκομίσουν το Σύμφωνο Εργασίας που υπέγραψε το 90% των εργαζομένων στον Οργανισμό. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το Σύμφωνο από τον ΣΕΠΕ από τη μια πλευρά θα μπει τελεία στην όλη διαδικασία περικοπών των μισθών που ταλαιπωρεί εδώ και 3-4 μήνες τον ΔΟΛ με πολλά μπρος πίσω που έγιναν σε αυτή την ιστορία.
@Το ενδεχόμενο μείωσης των περιφερειακών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναφέρει σε κυριακάτικο άρθρο του ο καλά πληροφορημένος για τα ΜΜΕ, Βασίλης Κουφόπουλος. Σύμφωνα με την πληροφορία που αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης/εξυγίανσης που έχει στα σκαριά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, τα κρατικά ραδιόφωνα της επαρχίας ενδέχεται τελικά να συγχωνευτούν από 19 σε 12, λίγο περισσότερα από το σχέδιο Μόσιαλου που προέβλεπε συγχωνεύσεις με τελικό αποτέλεσμα 9 σταθμούς. Δεν γνωρίζουμε και αν αυτή η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί και ούτε βέβαια ποιοι δεν θα συγχωνευτούν τελικά. Όχι ότι φταίει η πληροφορία, αλλά σε μια Ελλάδα όπου κανείς δεν ξέρει τι συγχωνεύεται και πότε, οι ξεχασμένοι από την κεντρική διοίκηση σταθμοί της ΕΡΑ δεν θα περίμενε κανείς να τύχουν και ιδιαίτερης μεταχείρισης.
@Την αλλαγή προσώπων στη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ζητεί η ΝΔ, καταγγέλλοντας την ΕΡΤ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης καταγγέλλει τη δημόσια τηλεόραση ότι αδυνατεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, δηλαδή -όπως λέει- την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα στη μετάδοση των ειδήσεων. «Οι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ ιθύνοντες της ΕΡΤ συνεχίζουν απτόητοι τα περίεργα παιχνίδια, όχι μόνο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και μαύρης προπαγάνδας» τονίζει ο κ. Μιχελάκης. Καταγγέλλει, δε, τους εμπνευστές της, όπως λέει χαρακτηριστικά, πως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο...
@Μπορεί η αρχική εκτίμηση για τριψήφιο αριθμό απολύσεων στο Mega να μην επιβεβαιώνεται, μέσα στις επόμενες ημέρες ωστόσο,έρχεται ένα βίαιο..πογκρόμ για τους εργαζόμενους του καναλιού.Την ίδια ώρα,αρκετοί δημοσιογραφίσκοι του Μνημονίου έχουν ξεκινήσει...μαραθώνιο τηλεφωνημάτων προς τα 'κοννέ' τους,μπας και παραμείνουν στο κανάλι...
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει την αγωνιστική στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με την 24ωρη απεργία που κήρυξαν για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, αποκρούοντας τη λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα με διαρκείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις αντικρούουν τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση και τρόικα.
Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισε ομόφωνα να παρευρεθεί αντιπροσωπεία στη συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στις 10.30 το πρωί, για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και την μεταναστευτική πολιτική – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50 ΕΚ», το οποίο στο άρθρο 12 καταργεί τις δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας και τηλεόρασης...
@Με πρόστιμο 200.000 ευρώ τιμώρησε εκ νέου το ΕΣΡ τον ΑΝΤ1 για τη συνεργασία του με το «Μακεδονία TV». Το αρχικό πρόστιμο είχε ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω της μη νόμιμης σύνθεσης του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όμως η Αρχή επανήλθε για να λάβει μια απόφαση που απορρίπτει την πρακτική που ακολουθείται στην ελληνική τηλεόραση, με τη συμμετοχή μέσω τρίτων προσώπων και εταιρειών και σε δεύτερο τηλεοπτικό δίκτυο. Το ΕΣΡ έκρινε μη σύννομη τη σύμβαση που υπέγραψε το 2000 ο ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού με το «Μακεδονία TV» των λοιπών φυσικών προσώπων.
@Με προσωπικό μήνυμα του εκδότη Αλέξανδρου Μπακατσέλου έκλεισε η καθημερινή έκδοση του «Αγγελιοφόρου». Επικαλείται την οικονομική κρίση αλλά και την αδυναμία τραπεζικού δανεισμού, που οδήγησε στην αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου. Επιρρίπτει ευθύνες και στους συνδικαλιστές, που έκαναν συνεχείς απεργίες φέρνοντας την εταιρεία στο χείλος της καταστροφής. Βέβαια, έγιναν απολύσεις και απομακρύνσεις συντακτών εδώ και έναν χρόνο. Ο «Αγγελιοφόρος» θα συνεχίσει με την κυριακάτικη έκδοσή του και τα περιοδικά «Close Up», «Sunday Cooking» και «Κατοικία», ενώ ανακοινώθηκε και η ανανέωση της ιστοσελίδας της εφημερίδας.
@Δεν υπήρξαν ανατροπές στην εβδομαδιαία κατάταξη των καναλιών,ωστόσο σημειώθηκε ρεκόρ διαφοράς ανάμεσα στους 2 'μεγάλους'.Για την εβδομάδα 30/1-5/02 η διαφορά Mega-Ant1 εκτοξεύτηκε από το 5,3% στο 7,3%.Αναλυτικά:
MEGA 25,0(+1,2)
ANTENNA 17,7(-0,8)
ALPHA 12,3(0.0)
STAR 10,4(-0,4)
NET 6,6 (-0,2)
ET-1 2,1(-0,3)
ET-3 3,6(-0,2)
SKAI 7,3(+0,4)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…