Παραίτηση στην ΕΡΤ και ισολογισμοί που οδηγούν σε λουκέτα...

@ΜΕΓΑΛΟ συνδικαλιστικό πανηγύρι γίνεται από το πρωί στην ΕΡΤ. Διοίκηση και συνδικαλιστές τσακώνονται για την απεργία, το κτίριο έμεινε χωρίς ρεύμα ενώ από το μεσημέρι υπήρχε έντονη φημολογία για μια ηχηρή παραίτηση. Του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Βασίλη Μπίτση. Λίγο μετά τις 2.30 έγινε γνωστό ότι η παραίτηση έχει υποβληθεί στον 4ο όροφο, εκεί όπου κατοικοεδρεύει το ΔΣ. Το πρωί, μόλις η διοίκηση αντελήφθη ότι ο αριθμός των απεργών της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι και τόσο μεγάλος, προσπάθησε να πιέσει ώστε να βγει πρόγραμμα. Όμως οι τεχνικοί που βρισκόταν στο στούντιο, αίφνης… εξαφανίστηκαν. Το γεγονός πυροδότησε ένταση μεταξύ του Ταγματάρχη και του Καλφαγιάννη, με τον πρώτο να ζητάει να βγει πρόγραμμα και τον δεύτερο να αρνείται πεισματικά. Την ίδια ώρα στους διαδρόμους κυκλοφορούσε ότι ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Βασίλης Μπίτσης υπέβαλε παραίτηση. Το γεγονός σχετιζόταν με τη χθεσινή επίθεση της ΝΔ εναντίον της ΕΡΤ.
@Επιστολή των εργαζομένων στις εφημερίδες “Ναυτεμπορική”, “Ημερησία”, “Κέρδος” σε Ευάγγελο Βενιζέλο, Παντελή Καψή και Γιώργο Κουτρουμάνη. Η απόπειρα επιχειρηματικών κύκλων, που με τη συνδρομή –ή και παρότρυνση συγκεκριμένων εκδοτών- επιδιώκουν να ανατρέψουν το καθεστώς της δημοσίευσης των ισολογισμών των επιχειρήσεων στις εφημερίδες, που ισχύει με το νόμο 2190/1920 και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, θα πλήξει τους εργαζόμενους όχι μόνο στον οικονομικό τύπο, αλλά και σε 25 άλλες πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες. Όσοι βυσσοδομούν κατά των εφημερίδων και όλων των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ, αγνοούν εκούσια τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ανατροπής, που
- Επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση, τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των εταιρειών (Α.Ε. και Ε.Π.Ε.).
- Μειώνει τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.
- Δυναμιτίζει την εύθραυστη ισορροπία στην αγορά εργασίας, συντείνοντας στη διόγκωση της ανεργίας.
- Ευνοεί, σκανδαλωδώς, μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου.
- Καταστρατηγεί στην πράξη την ισότιμη ενημέρωση των πολιτών.
@Μάχη στο κοινό 15-44 ανέδειξε η χθεσινή ημέρα, με το Mega να παραμένει στην κορυφή με μερίδιο 24,1% και τον ΑΝΤ1 να πλησιάζει, με 22,8%. Η μάχη κορυφώθηκε στην prime time, με τις εκπομπές του Mega, Πίσω στο σπίτι και Με λένε Βαγγέλη να φθάνουν μερίδιο έως και 44,1% και 38,5%. Στην ίδια ζώνη, υψηλή τηλεθέαση σημείωσαν οι εκπομπές του ΑΝΤ1, Ράδιο Αρβύλα και Ola 12, που έφθασαν έως και 55,3% και 37,1% αντίστοιχα. Στην 3η θέση του 15-44 παρέμεινε το Star με 13,2% και στην 4η ο Alpha, με 11,1%. Αξίζει να σημειωθεί, η υψηλή τηλεθέαση της εκπομπής Πρώτη Γραμμή του Σκάι, που χθες έφθασε έως και 31,2% στο 15-44 και 35,8% στο σύνολο.
@Η επικοινωνία του Γιάννη Μιχελάκη με τον Λάμπη Ταγματάρχη και πραγματοποιήθηκε και είχε τελικά ατζέντα όπως είχε γράψει πριν από μερικές μέρες το Fimotro.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έδειξε διάθεση να αφήσει την επικείμενη εκλογική μάχη στα χέρια εκείνων που είχε διορίσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου- και διατήρησε η Κυβέρνηση Παπαδήμου- στην ΕΡΤ. Γιατί εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα επρόκειτο για μεγάλου μεγέθους έκπληξη.
@Το ΕURO 2012 και η προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας, έχουν την τιμητική τους μόνο στη συχνότητα της ΝΕΤ.Μέχρι και την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η ΝΕΤ έχει προγραμματίσει μια σειρά οκτώ εκπομπών υπό τον γενικό τίτλο EURONET, με αφιερώματα, νέα από την προετοιμασία της διοργάνωσης και συνεντεύξεις όλων των μεγάλων αστέρων της «στρογγυλής θεάς».
@Αναίτιες και αδικαιολόγητες έκρινε η Επιθεώρηση Εργασίας τις μειώσεις 20% στις αποδοχές των εργαζομένων του ΔΟΛ, που αποφάσισε η επιχείρηση το Δεκέμβριο και την υποχρεώνει να εξοφλήσει τα οφειλόμενα έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012. Ως γνωστόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσέφυγε μαζί με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου, που καλύπτουν τους εργαζόμενους, στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΠΕΛ) στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι οι αποδοχές, που τους καταβλήθηκαν, από την εργοδότρια εταιρεία ήταν αναιτίως και αδικαιολογήτως μειωμένες κατά 20% περίπου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…