Η μάχη για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και ειδικές καρέκλες στην ΕΡΤ

@Την αναστολή των δραστηριοτήτων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε σήμερα αιφνιδιαστικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπως γνωστοποιήθηκε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής σύμβασης, για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας κάλυψης του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων. Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος ή εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την σημερινή συνάντηση και κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του σταθμού. Ειδικότερα, ο λόγος της άμεσης αναστολής της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, είναι τα «ανελαστικά και πιεστικά οικονομικά δεδομένα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό.
@ΤΙ απαντούν οι εργαζόμενοι: Κατάπληκτοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παρακολουθούμε την απεμπόληση κάθε έννοιας δικαίου, την κατάλυση της ατομικής ελευθερίας εργαζομένων, την απόπειρα κατάργησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην εργασία και στην κοινωνική ζωή, που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η διεύθυνση του σταθμού ύστερα από τις μάταιες απόπειρες να προχωρήσει σε αυθαίρετη περικοπή μισθών εργαζομένων και χωρίς καμιά αναστολή απέναντι σε συναδέλφους, που για πολλούς η εργασία τους είναι η μοναδική πρόσοδος, προχώρησε απροειδοποίητα και παράνομα σε αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σταθμού. Είχε προηγηθεί η -με ανάλογες συνθήκες- απόλυση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, της συναδέλφου Μαρίας Πάλλη, αιρετού μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Η διεύθυνση του σταθμού -ελπίζουμε εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου- ανασταίνοντας καθαρά μεσαιωνικές εργοδοτικές πρακτικές, κλείδωσε μέσα στο κτίριο τους εργαζόμενους που προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους, αρνήθηκε και προσπάθησε, κατά παράβαση της νομοθεσίας να αποτρέψει την είσοδο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στο κτίριο και στη συνέχεια έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μια απέλπιδα προσπάθεια βίαιης εκδίωξής τους.
@@ Μετά τα σύννεφα στις σχέσεις Μπούτου- Mega,φημολογείται πως υπάρχει...κάτι περίεργο ανάμεσα σε Λάτσιο-Αnt1.O διευθυντής βρίσκεται σε πολυήμερη άδεια,κάτι που-για κάποιους-ερμηνεύεται περίεργα,εν μέσω προετοιμασιών σημαντικών projects.Πάντως ο ΑΝΤ1 τα χαρακτηρίζει γελοία και ανυπόστατα τα δημοσιεύματα
@Μόνο αστείο μπορεί να φανεί το δελτίο τύπου του Star για τα περίφημα 'νεανικά' της Μελέτη, όταν το αμέσως επόμενο ραβασάκι έδειξε 16 μονάδες διαφορά από τον Παπαδάκη & ισοπαλία με τους Καμπουράκη-Οικονομέα (στο σύνολο δε,30 μονάδες πίσω από Ant1,12 από Mega!)
@Ο Γιώργος Πυριόχος ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή στον όμιλο του Πήγασου. Προέρχεται από τη θέση του Διευθυντή Διαφήμισης των εφημερίδων Έθνος και Ημερησία. Marketing Week Online( 8 Φεβρουαρίου 2012).
@ΛΕΦΤΑ για ειδικές θέσεις υπάρχουν! Όχι όμως για τους υπαλλήλους! ΕΡΤ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στην τελευταία συνεδρίασή του (Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα: Ενέκρινε τον προϋπολογισμό διαχειριστικής χρήσης 2012 της εταιρείας. Το σύνολο των εισροών αναμένεται να φθάσει τα 311.220.000 ευρώ και το σύνολο των εξόδων τα 247.300.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η τριμηνιαία αποδέσμευση των κονδυλίων προς τις Γενικές Διευθύνσεις – σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας. Επίσης, αποφασίστηκε να μην υποβληθεί και το 2012 αίτημα για οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενέκρινε τη διάθεση ποσού από το ανταποδοτικό τέλος σε δημόσιους φορείς, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το ακριβές ποσό θα διευκρινιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ενέκρινε την πρόσληψη της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ). Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια.
@Τελειώνει σιγά σιγά και το Fab5 το όποιο αποδείχτηκε Φάβα5. Ένα προιόν που περίμεναν πως θα πάει καλά αλλά αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλάκωσει! Εκεί στον ANT1 το άφησαν έτσι μόνο του να πορεύεται και εκτός του ότι η παραγωγή ήταν πιο φτηνή και από το πρωινό της Μπεκατώρου νομίζω άντεξε πολύ! Έφυγε και ο Ηλίας Ψινάκης και χάθηκε ότι glamour είχε αυτό το show. Αυτό το παιδάκι τον Πάνο τον Φασουλή λυπάμαι που "χρωματίστηκε" με αυτή του την επιλογή αλλά εντάξει θεωρώ ότι όταν είσαι μικρός και ενθουσιάζεσαι κάνεις λάθος επιλογές. Καλό είναι να καταλάβουν κάποιοι πως να εκμεταλλεύεσαι την διαφορετικότητα κάποιου δεν είναι καλό πράγμα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…