Η μαύρη τρύπα χρέους στα κανάλια και η διαφημιστική δαπάνη

@Αντί για ΕΡΤ, η μαύρη τρύπα του χρέους. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει το σχέδιο περί μεταφοράς του ανταποδοτικού τέλους από την ΕΡΤ στο …χρέος. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη διάθεση από τον κρατικό προϋπολογισμό ενός ελάχιστου ποσού που θα καλύπτει μια συρρικνωμένη ΕΡΤ. Προηγήθηκε η …διαπίστωση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πως το σταθερό ετήσιο έσοδο της ΕΡΤ που ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ να είναι περίπου όσα και τα ετήσια έσοδά τους.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και τη συμπλήρωση των φακέλων των νέων μελών έως και την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 15.00.Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να παραδίδουν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος) πλήρεις τους φακέλους με τα δικαιολογητικά για να διευκολύνεται η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Τέλος, πληροφορούμε τους νέους συναδέλφους ότι, πέραν της 17ης Φεβρουαρίου 2012, ουδεμία παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών θα δοθεί.
@ Σκέψεις για-συνολική-πρόωρη λήξη της σεζόν κάνουν στο Μεγάλο Κανάλι.Μην απορήσετε αν δούμε ακόμα και το Πρωινό mou να ολοκληρώνεται στα τέλη Μαίου.Λίγο νωρίτερα, αναμένεται να ρίξουν αυλαία οι σειρές.(Οπως ήδη διέρρευσε,ο 'Βαγγέλης' τελειώνει-πιθανότατα-στα τέλη Μάρτη).
@Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, εκδίδουν αύριο, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, απεργιακό φύλλο, μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Η έκδοση, θα διανεμηθεί πανελλαδικά, σε όλα τα περίπτερα. Η πρωτοβουλία αυτή, πιστεύουμε, πως θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των αναγνωστών της εφημερίδας για το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 που υπέβαλε η ΧΚ Τεγόπουλος και την διακοπή της κυκλοφορίας. Η έκδοση, θα είναι 56 σελίδων, με πλήρη ειδησεογραφική ύλη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά μέτωπα της κοινωνίας, τα τελευταία νέα από τον χώρο του πολιτισμού και την αθλητική κίνηση.
@Σιωπηλή απεργία κάνουν από τη Δευτέρα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στα δύο ραδιόφωνα της Imako, στο «Nitro 102,5» και στο «Derti 98,6». Πιθανότατα να τη συνεχίσουν μέχρι και την Παρασκευή. Και μεταδίδουν αποκλειστικά και μόνο μουσική, δεν βγαίνουν καν στα μικρόφωνα, δεν κάνουν τις εκπομπές τους. Και δεν τρέχουν έτσι οι όποιες χορηγίες. Μπίνγκο.
Ακολουθούν οι παραγωγοί, θα μπορούσε να πει κάποιος, το δρόμο που τους έδειξε ο ίδιος ο Πέτρος Κωστόπουλος. Έχει να πατήσει στην... εκπομπή του (αλλά και στο... ραδιόφωνό του) εδώ και εβδομάδες. Δεν εμφανίζεται καν στην Imako, μαθαίνω, ίσως και γιατί δεν προλαβαίνει από τα τηλεοπτικά γυρίσματα. Άλλο το ψωμί των εργαζόμενων και άλλο το παντεσπάνι του παρουσιαστή τηλεοπτικού talk show. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί των δύο σταθμών έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο. Τους χρωστάει δηλαδή η εταιρία τους μισθούς τριών μηνών (το δώρο των Χριστουγέννων δόθηκε κανονικά). e-tetradio...
ύξηση κατά 5,66% παρουσίασε τον Ιανουάριο -σε σχέση με πέρυσι- η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση, με το σχετικό ποσό να ξεπερνά τα 31,5 εκατ. ευρώ. Η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα. Η έξοδος από την αγορά ενός καναλιού -του Αlter- και η αλλαγή των ισορροπιών που αυτή επέφερε δημιούργησαν ένα νέο περιβάλλον και εξηγούν τις αυξήσεις που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2012. Επίσης ο σημαντικός εξορθολογισμός των τιμών στην τηλεοπτική διαφήμιση -ως αποτέλεσμα της κρίσης- και η νέα επιθετική πολιτική που ακολουθήθηκε, είχαν ως συνέπεια την προσέλκυση νέων πελατών, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν άλλα επικοινωνιακά οχήματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…