Νέες κρίσιμες εξελίξεις στα media..

@Για τις 7 Μαρτίου αναβλήθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η συζήτηση της αίτησης για υπαγωγή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Το δικαστήριο ανανέωσε έως τη νέα δικάσιμο την προσωρινή διαταγή που ήδη είχε εκδώσει όσον αφορά Στο ακαταδίωκτο της εταιρείας έναντι των πιστωτών της. Εξαίρεσε, ωστόσο, τους εργαζομένους της εφημερίδας οι οποίοι έχουν κερδίσει με αποφάσεις του Ειρηνοδικείου, με αποτέλεσμα να μπορούν πλέον να τις εκτελέσουν έως το ήμισυ (50%) των συνολικών αξιώσεών τους.
@Μια σημαντική απόφαση ελήφθη από τη διαιτησία για τους δημοσιογράφους των περιοδικών. Ο ΟΜΕΔ ενέκρινε τη συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα σε ΕΣΠΗΤ και ένωση εκδοτών περιοδικού Τύπου χωρίς μειώσεις στους μισθούς!
@Μετά τις απειλές Ψυχάρη στη διεύθυνση προγράμματος του Mega, τη σκυτάλη πήρε η διοίκηση του ΑΤΑ (ιδιοκτησίας ΔΟΛ), η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλεί με τη σειρά της το κανάλι ότι αν δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα των συντελεστών της σειράς «Οι Βασιλιάδες» δεν πρόκειται να παραδώσει τα επεισόδια που έχει έτοιμα και φυσικά να συνεχίσει τα γυρίσματα!
Η επιθετική στάση του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, αιφνιδίασε το κανάλι, προκαλώντας ερωτηματικά για το πού μπορεί να οδηγήσει η ενδοοικογενειακή κόντρα, δεδομένου ότι και το Mega έχει οικονομικές απαιτήσεις… Θυμίζουμε ότι ο ΔΟΛ μόνο από τις διαφημίσεις των εντύπων του στο μεγάλο κανάλι οφείλει περισσότερα από
3.000.000 ευρώ.
@Στο νήμα κρίθηκε χθες η πρωτιά του Mega στο κοινό 15-44, αφού το Μεγάλο Κανάλι απέσπασε μερίδιο 22,0% έναντι 21,2% του ΑΝΤ1, ο οποίος κέρδισε χθες πόντους από τη ζωντανή μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός. Στο ίδιο κοινό, το Star ήταν τρίτο με μερίδιο 15,1% και ο Alpha τέταρτος, με 14,0%. Παγιωμένη εμφανίστηκε για μια ακόμα ημέρα η τηλεθέαση στο σύνολο του κοινού. Το Mega παρέμεινε στην κορυφή, με μερίδιο 24,3% έναντι 20,9% του ΑΝΤ1, 11,3% του Alpha και 11,1% του Star. O Σκάι από την πλευρά του, κράτησε την 5η θέση, με μερίδιο 7,5% έναντι 6,5% της ΝΕΤ.
@Tην έντονη κινητοποίηση των δημοσιογραφικών φορέων έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες. Οι φορείς έχουν απευθυνθεί με επιστολές τους, τόσο στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρουν, το αποτέλεσμα εφαρμογής του μέτρου θα ήταν καταστροφικό για τον Τύπο, μειώνοντας περισσότερο τα ούτως ή άλλως μειωμένα του έσοδα, ενώ δεν δίνει λύση και στο ζήτημα της διαφάνειας και της εγκυρότητας των στοιχείων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…