Αγανακτισμένος..Λάκης και αδειοδοτήσεις παρόχων...

ετά από τρία χρόνια πετυχμένης παρουσίας, η μαγειρική εκπομπή "Κάτι Ψήνεται", αυτή την Παρασκευή ρίχνει τίτλους τέλους από το πρόγραμμα του Alpha! Στη θέση του θα δούμε την.... τούρκικη σειρά "Ρώτα την αγάπη" που θα ριχτεί στη μάχη των 20:00 απέναντι από τα δελτία ειδήσεων!
@Έτοιμος να μεταφέρει τη φωνή των αγανακτισμένων Ελλήνων στην Ευρώπη είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Με τον τίτλο Sorry, I'm Greek, και με υπέρτιτλους σε διάφορες γλώσσες ώστε να γίνει κατανοητό από όλους, ετοιμάζει βαλίτσες μόλις ολοκληρώσει το Aλ Τσαντίρι.Ο Λάκης Λαζόπουλος θα παρουσιάσει μέσα από 10 ρόλους -γνωστούς και μη- την ελληνική πραγματικότητα με σκοπό να μεταφέρει τη φωνή των Ελλήνων.
@Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Πρωτοδικείου η συζήτηση της αίτησης της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», που εκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά το μεσημέρι και διεκόπη λόγω λήξης του ωραρίου. Στο δικαστήριο εξετάστηκε στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών της επιχείρησης, ως μάρτυρας εκ μέρους της αιτούσας, ο οποίος κατέθεσε ότι «το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας είναι ο τίτλος της». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας «η αξία του τίτλου υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ».
@Αγωγή κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά της εφημερίδας BILD, με την οποία ζητεί χρηματική ικανοποίηση 1.000.000 ευρώ για όσα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά για τον ίδιο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δημοσίευσε στις 16/2/2012 στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοσή της. Στην αγωγή, που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος του κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας κάνει αναφορά στη «στοχευμένη εναντίον του ιδίου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επίθεση, και στην απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, με την άσκηση εκβιαστικής πίεσης προς τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα υπό την απειλή ότι, διαφορετικά, θα… κλείσουν οι στρόφιγγες της συμφωνηθείσης οικονομικής «βοήθειας»».
@Σε κυπριακούς ρυθμούς κύλησε χθες η τηλεθέαση, με τη ΝΕΤ να κάνει την έκπληξη και να σκαρφαλώνει στη 2η θέση της prime time τόσο στο κοινό 15-44 (19,8%), όσο και στο σύνολο (17,7%).
Ο λόγος ήταν η ζωντανή μετάδοση του αγώνα ΑΠΟΕΛ-Λυών για το Champions League, αγώνας που κρίθηκε στα πέναλτι και έδωσε την ιστορική πρόκριση στην κυπριακή ομάδα, που για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στους 8 του θεσμού. Το αποτέλεσμα ήταν να καθηλωθούν οι Έλληνες τηλεθεατές στους δέκτες τους και να δώσουν υψηλό μερίδιο στη ΝΕΤ, που στο κοινό 15-44 κυμάνθηκε από 20,1% έως και 34,3%.
@Ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που είδε ο Κώστας Σόμμερ στην τηλεόραση και άλλαξε κανάλι ή την έκλεισε; «Δελτίο ειδήσεων», λέει ο πρωταγωνιστής της καθημερινής σειράς «Είναι στιγμές» στο Όλα Θέμα και συνεχίζει: «Με τρελαίνει ο τρόπος με τον οποίο... προσπαθούν κάποιοι να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη αλλοιώνοντας την επειδή εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ από όλα είναι το ότι μας περνάνε για βλάκες και μας συμπεριφέρονται αναλόγως. Ας τους πει κάποιος ότι δεν είμαστε χαζοί»,
@Δεν έχει γίνει αντιληπτή στο ευρύ κοινό η ιδιαίτερη...ζέση με την οποία ασχολούνται τα sites που ανήκουν στο Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με την πρεμιέρα Ευαγγελάτου.Είναι χαρακτηριστικό πως-επί 3 ημέρες-υπάρχουν αναρτήσεις με συγκεκριμένους τίτλους. 'Σταθερά στην τελευταία θέση η νέα εκπομπή Ευαγγελάτου,πρεμιέρα με το αριστερό,πτώση στα ποσοστά κτλ' κοσμούν τη mediakή στήλη τόσου του προσωπικού blog του δημοσιογράφου,όσο και της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Reαl.
@Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΤ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα επαναληφθεί οριστικά την Πέμπτη 22 Μαρτίου και ώρα 11.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ.
@Σχέδιο για την αδειοδότηση δύο παρόχων δικτύου επεξεργάζεται ειδική επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Η μείωση του αριθμού των παρόχων επιχειρείται να γίνει με το επιχείρημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, κάτι που δημιουργεί επί της ουσίας ένα κλειστό σύστημα που θα ελέγχει τη μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος, μεταδίδοντας το πρόγραμμα σταθμών που δεν θα έχουν αδειοδοτηθεί από το ΕΣΡ. Μέχρι σήμερα υπηρεσίες μεταφοράς σήματος παρέχει η Digea και η ΕΡΤ για τα προγράμματά της, ενώ άδειες έχουν χορηγηθεί από την ΕΕΤΤ στην Digital Union αλλά και στο MAD TV. Αντίστοιχα, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας θέση παρόχου έχουν μια σειρά μικρές εταιρείες.
@ Η πρώτη δόση για τους μισθούς στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και το ποσόν του 1.800.000 ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς του προϋπολογισμού των εξόδων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Πρόκειται για ποσόν που θα δοθεί «με απόλυτη προτεραιότητα για τις τακτικές αποδοχές του προσωπικού», σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την επιχορήγηση του Πρακτορείου. Το ΑΠΕ - ΜΠΕ, όπως είχε αποκαλύψει το «Παρόν», δεν έχει στον τακτικό προϋπολογισμό δικό του κονδύλι. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2012 είναι μειωμένος κατά τουλάχιστον 30%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…