Δύο στους 5 δημοσιογράφους άνεργοι και νοθευμένες...τηλεθεάσεις

@Ανοικτή συγκέντρωση οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ, ο Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων, οι οποίοι προσήλθαν να ακούσουν και να ακουστούν, για την κρίση, που... μαστίζει τον Κλάδο και πλήττει τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Μετά τις σχετικές εισηγήσεις έλαβαν τον λόγο πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν και υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν: Στις μαζικές απολύσεις. Στην κατάργηση θέσεων εργασίας. Στις μειώσεις μισθών. Στον εξαναγκασμό υπογραφής ατομικών συμβάσεων. Στην άρνηση υπογραφής κλαδικών ΣΣΕ. Στην καθυστέρηση εξόφλησης δεδουλευμένων.
Στην αυθαίρετη αύξηση του ωραρίου εργασίας. Στο «κλείσιμο» ΜΜΕ, όπως: της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ», της «ΕΞΕΔΡΑΣ», του «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»,του «ALTER» και της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ». Στην παρακράτηση απόδοσης των ασφαλιστικών μας εισφορών από εργοδότες. Στη διασφάλιση λειτουργίας των Δημοτικών Ρ/Σ/, που κινδυνεύουν να κλείσουν. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνιση: «Κούρεψε» τα ομόλογα ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ με συνέπεια να χάσουμε πάνω από 2 δισ. €. Έκανε ΔΕΚΟ τις ΑΕ ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατάργησε τις εργασιακές σχέσεις. Πετσόκοψε τις συντάξεις μας. Έβαλε «χαράτσια»στο εισόδημά μας και στα ακίνητα. Κορυφαία συνέπεια όλων των αντιλαϊκών μέτρων είναι η αύξηση των ανέργων μας, οι οποίοι από 180 το 2010 έφθασαν σήμερα με επίσημα στοιχεία της ΕΣΗΕΑ στους 605 επί6.000 μελών μας! Ανεπίσημα δε αγγίζουν τους 1.000 ανέργους μας!!!
@Τα Μέσα έχουν μια υποχρέωση. Και κυρίως οι εργαζόμενοι στα αυτά. Να μεταδίδουν αυτό που συμβαίνει και να το αποδίδουν στη σωστή τους διάσταση. Η απόκρυψη της αλήθειας, ειδικά σε αυτή την εποχή της έκρηξης των social media, είναι μια πράξη χειρότερη κι από τα χρόνια που η ΕΡΤ ήταν μονοπώλιο και υπήρχε μόνο το ΠΑΣΟΚ στις ειδήσεις και από τα πρωτοσέλιδα της "Πρώτης" που απέδιδε το Τσερνόμπιλ στην προπαγάνδα των δυτικών...Τώρα, διάφοροι, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα Μέσα, εφαρμόζοντας ένα νεοφιλελεύθερο σταλινισμό, διαμορφώνουν ένα μηχανισμό προπαγάνδας που ελάχιστη σχέση έχει με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
@Μαζικές επισκευές και βελτιώσεις στα δύο βασικά κέντρα εκπομπής μεσαίων και βραχέων της Ε.ΡΑ πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες από την Ε.ΡΑ.. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, το κέντρο εκπομπής βραχέων κυμάτων στην Αυλίδα, υπέστη τεχνικές βελτιώσεις που ανέρχονται στο ποσό των 62.000 € (συν ΦΠΑ). Παράλληλα το κέντρο εκπομπής μεσαίων της ΝΕΤ 105.8 στο Μπογιάτι έτυχε επιδιορθώσεων συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 8.000 €. Τα έργα κατακυρώθηκαν σε εργολάβους μέσω πρόχειρου διαγωνισμού με κριτήριο την τεχνική καταλληλότητα των προτάσεων και τη χαμηλότερη τιμή...
@Ραδιομαραθώνιο με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησε με επιτυχία, Πέμπτη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με τη συμμετοχή δεκάδων ραδιοφωνικών σταθμών από όλη τη χώρα...
@Πρόεδροι των συλλογικών φορέων και Ασφαλιστικών Ταμείων των Ελλήνων Επιστημόνων και των ανθρώπων του Τύπου αποφάσισαν, ομόφωνα και ομόθυμα, να συμπτύξουν κοινό μέτωπο και να οργανώσουν από κοινού δραστηριότητες και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, για την αντιμετώπιση και επίλυση των κοινών ασφαλιστικών τους θεμάτων. Παράλληλα, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις και τον αγώνα τους, με το σύνολο των κλάδων των Ελλήνων εργαζομένων, για την προάσπιση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας, που απειλείται πλέον με βίαιη και οριστική κατάρρευση.
@Eκπληκτική η τηλεθέαση των..2ωρων Βασιλιάδων.Το σήριαλ άγγιξε το 43,6%.Στο κοινό 15-44, ο μέσος όρος έφθασε το 47%.Το Galileo σημείωσε 10,7% & 13,1% αντίστοιχα.Η σειρά Closer (Star) σημείωσε 10,4% στο σύνολο & 11,8% στο νεανικό κοινό. 22.00 O αγώνας του Champions League έφθασε το 16,5%.Χθες προβλήθηκε το 2ο επεισόδιο της σειράς 'Το Αμάρτημα της Μητρός' μου.Η σειρά του Αnt1 δυστυχώς δεν άντεξε τον ανταγωνισμό των Βασιλιάδων,σημειώνοντας 18% τόσο στο σύνολο,όσο και στο 15-44.Αξίζει να σημειωθεί πως στον κοινό ανταγωνισμό,η σειρά του Ant1 είχε μονοψήφια,μένοντας πίσω πάνω από 36 μονάδε
@Απολαύστε τις ημέρες του Πάσχα στον Alpha με εορταστικές εκπομπές, μουσικά προγράμματα, αγαπημένες ταινίες και συναρπαστικά ντοκιμαντέρ.Τη Μεγάλη Εβδομάδα:
* Η Ελένη, πιστή στο ραντεβού της στις 13.00, μας κρατάει συντροφιά τις τρεις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Τη Μεγάλη Δευτέρα καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Σταύρος Ζαλμάς. Επίσης, ο make-up artist Γιάννης Μιχαηλίδης μας δίνει μυστικά ομορφιάς, ενώ ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει αρνάκι στη λαδόκολλα. Τη Μεγάλη Τρίτη η Ελένη Μενεγάκη υποδέχεται τον Παύλο Κοντογιαννίδη και τη Σίσσυ Φειδά που μας κάνει προτάσεις διακόσμησης για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει μίνι τσουρεκάκια με σοκολάτα. Τη Μεγάλη Τετάρτη γνωρίζουμε μία γιαγιά που αναθρέφει τα παιδιά της κόρης της, ενώ καλεσμένη είναι και η συγγραφέας των best sellers, Αλκυόνη Παπαδάκη. Τέλος, ο Bασίλης Kαλλίδης μας προτείνει ανοιξιάτικη κρεμμυδόπιτα με μάραθο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…