Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο με κανάλια στο κόκκινο

@Το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει, όπως και οι συνήθειες του μέσου Έλληνα, άλλωστε. Οι όροι «μειώσεις και περικοπές» ισχύουν και για τα τόσο προβεβλημένα και με παχυλούς μισθούς πρόσωπα, την ώρα που οι τηλεοπτικές εισαγωγές από Τουρκία και Μπόλιγουντ καλά κρατούν.
Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκαν και πάλι περικοπές μισθών στο Mega.
Στο Star μετά την απόλυσης δύο προσώπων από την εκπομπή «Μίλα» και αναφερόμαστε στις Σοφία Βόσσου και Σάννυ Μπαλτζή, ήρθε και το «κόψιμο» του Made in Star» όπως πρώτο το iefimerida είχε γράψει.
@Δυσοίωνες οι προβλέψεις και για τα λοιπά κανάλια. Το Dancing with the Stars μετατέθηκε για του χρόνου. Την ίδια οδό ακολούθησε και το Master Chef 2. Στο προσκήνιο ήρθε και η φήμη, ότι το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Μega θα αναλάβουν οι Δημήτρης Ουγγαρέζος και Μαίρη Συνατσάκη, στο πλαίσιο φθηνότερης παραγωγής. Όποια συμφωνία και αν προωθήσει το Μεγάλο Κανάλι για του χρόνου, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θα υπάρξει ψυχαγωγική εκπομπή το πρωί, θα είναι πολύ χαμηλού budget.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Antenna που πολλά ακούγονται για το αν θα συνεχιστεί το διευρυμένο Πρωινό πρόγραμμα και τη νέα σεζόν, κάτι που έχει ωθήσει τον Alpha να εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει την Ελένη Μενεγάκη στην πρωινή ζώνη με ολική αλλαγή στο πρόγραμμα, αφού αυτή τη στιγμή επί της ουσίας δεν υπάρχει πρωινή βάρδια. «Αγκάθι» αποτελούν τα μειωμένα διαφημιστικά έσοδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής που σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.
Ένα ακόμη θέμα που συζητάται προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα είναι η μεταφορά του Αlpha εξολοκλήρου στα Studio Pro. Αυτή τη στιγμή, ο Alpha στεγάζεται κυρίως στην Κάντζα ενώ οι ψυχαγωγικές εκπομπές βρίσκονται στα Studio Pro. Αν συγκεντρωθούν όλες σε ένα χώρο, θα υπάρχει μείωση εξόδων.
@Και ενώ το τηλεοπτικό μέλλον διακυβεύεται, στο Star μετά το Πάσχα ξεκινά το νέο πρόγραμμα με πιθανότερη ημερομηνία εκκίνησης την 17η Απριλίου. Η Ελεονώρα Μελέτη μετακινείται στη μεσημεριανή ζώνη, απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη και συγκεκριμένα 1μ.μ.-2:45 μ.μ. Τι συνεπάγεται αυτό; Επανασχεδιασμό προγράμματος. Αυτές τις μέρες πρέπει να παρθεί απόφαση σχετικά με την ώρα προβολής του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων, το οποίο βγαίνει στον «αέρα» στις 12:30 μ.μ. Αφού η πρωινή ζώνη καταργείται και ξεκινά στη μία επί της ουσίας, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει τρία σενάρια: το δελτίο να βγαίνει στις 12:45, να ξεκινά η βάρδια ένα τέταρτο νωρίτερα δηλαδή, γεγονός που μας οδηγεί στο σενάριο β, που θέλει να μειώνεται η διάρκεια του κεντρικού δελτίου ως φυσικό επακόλουθο και να τελειώνει νωρίτερα, είτε γ, το δελτίο να βγαίνει γύρω στις 5μ.μ.
@Σε νέα 24ωρη απεργία, από τις 06 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, προχώρησαν τελικά οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι τεχνικοί ζητούν να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, καθώς και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
@Μετά το τέλος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ο Σεραφείμ Φυντανίδης θα βρεθεί στην τηλεόραση του Alpha.Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, επέλεξε το Σεραφείμ Φυντανίδη, για τη θέση του ειδικού συμβούλου της τηλεόρασης του Alpha και όπως ο ίδιος ο δημοσιογράφος είπε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό "Marconi radio" τον τελευταίο μήνα πηγαινοέρχεται στο κανάλι της Κάντζας, συμμετέχει στις συσκέψεις, λέει την άποψή του και ετοιμάζει διάφορα projects ελπίζοντας πως θα ανεβάσουν τα νούμερα τηλεθέασης του σταθμού
@Μέχρι την 1η Ιουλίου 2012 παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τη διάταξη που δημοσιεύτηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης της Άννας Διαμαντόπουλου. Πρόκειται για μια διάταξη που θα επιφέρει νέες σοβαρές απώλειες στον Τύπο, θέτοντας σε αμφισβήτηση την έκδοση των οικονομικών και των κομματικών εφημερίδων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…