Το Πάρτυ των διδίυμων στην ΕΡΤ..στην υγειά των κορόιδων

@Το ποσόν των 860.000 ευρώ έλαβαν το 2008 οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ. Η σύγκριση με τα δεδομένα του 2011 και το δίδυμο Κ. Αρβανίτη - Μ. Κατσίμη είναι αποκαλυπτική. Το ετήσιο κόστος της εκπομπής έπεσε στα 89.860 ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 90% σε σχέση με το 2008. Στο οικονομικό πεδίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την προσπάθεια μείωσης του κόστους των ενημερωτικών εκπομπών αλλά και για το ύψος των συμβολαίων που υπεγράφησαν κατά την πενταετία 2005 - 2009, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Το 2009 το κόστος της «Πρώτης Γραμμής» μειώθηκε στα 684.000 ευρώ και το 2010, με την αλλαγή της σκυτάλης στις αρχές του έτους, το ετήσιο κόστος της «Πρωινής Ενημέρωσης» έπεσε στα 197.544 ευρώ, ενώ στη συνέχεια κατρακύλησε στα 89.860 ευρώ.
@Με 277.831 ευρώ η Τσαπανίδου το 2008-Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η διαφορά ανάμεσα στην αμοιβή που έλαβε η Πόπη Τσαπανίδου το 2008 και στο ποσόν με το οποίο αμείβεται σήμερα η Μαρία Σαράφογλου, καθώς η μείωση φτάνει στο 84%. Το 2008 η αμοιβή για την Π. Τσαπανίδου ανήλθε σε 277.831 ευρώ και το 2009 έπεσε στα 257.030 ευρώ. Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και της διοίκησης το 2010, οι αμοιβές έπεσαν στα 50.380 ευρώ και το 2011 με παρουσιάστρια τη Μ. Σαράφογλου στα 45.600 ευρώ. 'Παρόν της Κυριακής'...
@Την έκπληξη την περασμένη Κυριακή έκανε η «Ελεύθερη Ώρα», που λόγω Παΐσιου εκτινάχθηκε από τα 4.680 φύλλα στα 12.740, συν δηλαδή 173% (!), ποσοστό-ρεκόρ. Που δείχνει για άλλη μια φορά ότι η Εκκλησία «πουλάει». Κατά τ' άλλα συνεχίστηκε το σκαμπανέβασμα, που με τη λογική δεν έχει εξήγηση. Το «Έθνος» (+22.030) και η «Καθημερινή» ήταν οι κερδισμένες, με βάση τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων. Στο σύνολο οι κυριακάτικες είχαν άνοδο (παρά την κρίση) 61.700 φύλλων (από 695.890 πήγαν στα 757.590).
@Μέτρα 602 εκατ. ευρώ ζητάει ως τις 24 Απριλίου το υπουργείο Οικονομικών από τις ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ. Οι ΔΕΚΟ καλούνται για την περίοδο 2013-14 να περικόψουν κι άλλο τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα, αλλά στην περίπτωση της ΕΡΤ όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Η κρατική ραδιοτηλεόραση πέτυχε πλεόνασμα 60 εκατ. ευρώ, έχει αρχίσει να διαθέτει χρήματα έως και στο ΙΚΑ για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, αντί για την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, αν και όλοι γνωρίζουν πως δεν επιδοτείται από τον προυπολογισμό, αλλά απευθείας από τους πολίτες, με το ανταποδοτικό τέλος.
@Νέος γύρος περικοπών θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα στο Mega, όπως λέγεται. Aυτή τη φορά οι πληροφορίες λένε ότι οι περικοπές θα πλήξουν το αθλητικό τμήμα του καναλιού. Ίδωμεν.
* Στο πρόγραμμα του Star πρόκειται να προστεθεί -αμέσως μετά το Πάσχα, στις 17 του μηνός- ένα ακόμη δελτίο ειδήσεων, που θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα. Δηλαδή το πρώτο δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται στις 12:30 το μεσημέρι και θα διαρκεί μέχρι τις 13:00, το δεύτερο στις 17:15 έως 17:45, θα είναι δηλαδή ημίωρο, και φυσικά θα παραμείνει και το κεντρικό δελτίο στις 19:45 - 20:45. Να σημειώσουμε ότι το κεντρικό δελτίο θα έχει χαρακτήρα lifestyle, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι σε πιο ειδησεογραφικό στιλ...
@Ένα νέο μοντέλο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, στην ψηφιακή τηλεόραση, διαμόρφωσε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση εντάχθηκε στο Μνημόνιο 2, μετατρέποντας την προβληματική λειτουργία του συστήματος, ως αίτημα της Τρόικα.
Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφιακού εγχειρήματος. Το πρώτο πως, οι σταθμοί θα εκπέμπουν σε λίγο καιρό και ψηφιακά χωρίς να έχουν άδειες, παρατείνοντας το καθεστώς της ανομίας του 1989 και το δεύτερο είναι πως η άντληση των εσόδων από τις συχνότητες θα γίνει από τη διάθεση του ψηφιακού μερίσματος ως το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Στο σκέλος της τηλεόρασης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα αναλάβει το σκέλος της αδειοδότησης των παρόχων δικτύου, όπως είναι για παράδειγμα η Digea. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών (πάροχοι περιεχομένου) που θα εκπέμπουν μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες θα γίνει από το ΕΣΡ, μετά το Καλοκαίρι του 2013. Τους όρους για την προκήρυξη των αδειών των παρόχων περιεχομένου θα τους καθορίσει ο υπουργός επικρατείας.
@Ενεργό τηλεοπτικό ρόλο θ΄αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος την ημέρα των εκλογών.Ο «Mr Αλ Τσαντίρι», θα δώσει σατιρικό παρόν την 6η Μαϊου, σχολιάζοντας με το δικό του τρόπο την βραδιά.
Ωστόσο, δεν θα βρίσκεται στο studio που θα βρίσκεται ο Αντώνης Σρόϊτερ, αλλά θα βγαίνει στον αέρα μάλλον από το πλατό του «Αλ Τσαντίρι», κάνοντας καίριες παρεμβάσεις όταν το κρίνει απαραίτητο.
@Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι σχέσεις των ανθρώπων στο Mega. Η σύμβαση που τους προτείνεται έχει τα χαρακτηριστικά δουλοπαροικίας, χωρίς να είναι κάνεις σε θέση να διαβεβαιώσει πως αν απολυθεί η πληθώρα δημοσιογράφων από τον τηλεοπτικό σταθμό, όπως λέγεται θα πάρουν την αποζημίωση για όλα τα χρόνια εργασίας, ή αν υπογράφοντας το σχετικό έγγραφο θα σώσουν τις θέσεις τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Mega, όλα είναι στον αέρα από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν «τα δικά τους παιδιά» και επιμένουν στην μνημονιακή πολιτική, των περικοπών. Η ένταση που επικρατεί στον ενημερωτικό τομέα- τη δύναμη πυρός του Mega- είναι μεγάλη καθώς υπάρχει άρνηση να εργαστούν με «καθεστώς δουλοπαροικίας» για τα επόμενα χρόνια. Η μια πλευρά πχ των δημοσιογράφων ζητάει ευθύνη από την άλλη πχ του προγράμματος κι όλοι μαζί από τη διοίκηση. 'Typologies'...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…