MEGA κούρεμα και το τέλος της TV λέει η 'Θεοπούλα'

@MEGA κούρεμα στο κανάλι των εργολάβων όπου κάποιοι άρχισαν να διαμαρτύρονται και άλλοι για να βγάλουν το ψωμάκι τους να οδεύουν για βουλευτές όπως ο αντικειμενικός...Λιάρος που ασκούσε δημοσιογραφική αποδελτιοποίηση των Κυβερνητικών θέσεων....Παράλληλα ξεκίνησαν οι πρώτες κρούσεις στους πρωτοκλασάτους αστέρες για μετεγγραφές σε άλλα ανταγωνιστικά ΜΜΕ. Οι αστέρες έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 55% στις αποδοχές τους την τελευταία διετία. Την πρώτη φορά οι περικοπές έφτασαν στο 35% με τη δέσμευση πως δεν θα γίνουν απολύσεις. Η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε και ακολούθησε το δεύτερο μαχαίρι κατά 20%. Προς το παρόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτιμάται πως θα υπάρξει ανακωχή. Όμως, μετά, και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος σκληρής διαπραγμάτευσης , μεταξύ εκείνων που θα μείνουν.
@Mόνο μουσική θα παίζει το διήμερο της Τρίτης και της Τετάρτης ο Flash 96. Αιτία, οι απληρωσιές! Οι τεχνικοί της ΕΤΕΡ απεργούν, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Ιδού και ένα απόσπασμα από την ανακοίνωσή τους: Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις επανειλημμένες καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6η της Τρίτης μέχρι και την 6η ώρα της Πέμπτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» με αίτημα: Την καταβολή της εξόφλησης των χρωστούμενων δεδουλευμένων για τον Μάρτιο 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
@Οι ορκωτοί ελεγκτές ανεβαίνουν στην ΕΡΤ με στόχο να ελέγχουν κάθε εξωτερική παραγωγή. Παράλληλα, η χρήση των στούντιο της ΕΡΤ από τις εταιρείες που κάνουν εξωτερικές παραγωγές θα γίνεται με τιμοκατάλογο που θα καθορίζει η ΕΡΤ. Τα στοιχεία για τη μείωση του κόστους των παραγωγών είναι εντυπωσιακά, καθώς το κόστος των εξωτερικών παραγωγών μειώθηκε συνολικά το 2011 κατά 59% σε σχέση με το 2008, ενώ ο μέσος όρος του κόστους των εξωτερικών παραγωγών ανά λεπτό μειώθηκε κατά 39% για την ίδια περίοδο. Παράλληλα, το πραγματοποιηθέν κόστος των εσωτερικών παραγωγών σε σχέση με το προϋπολογισθέν μειώθηκε μέχρι και 56%, ενώ η περιστολή των δαπανών για τις αμοιβές των παρουσιαστών σε σχέση με το 2008 άγγιξε και το 90%. 'ΠΑΡΟΝ'...
@Ένα ποσόν της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ θέλει να διαθέσει στους ιδιώτες η κυβέρνηση! Ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής με τη συνέντευξή του στο «Βήμα» επανέφερε το ζήτημα της αποχώρησης της ΕΡΤ από τη διαφήμιση, αίτημα που έχει τεθεί πολλές φορές από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η διαφήμιση και οι χορηγίες αποτελούν το 5%-6% των συνολικών εσόδων της ΕΡΤ, αφού τον πρώτο λόγο έχει το ανταποδοτικό τέλος με 90%. Ποιος όμως θα στερήσει από τον διαφημιζόμενο το δικαίωμα να διαφημίζεται στα προγράμματα που επιθυμεί και που δεν παράγονται από την ιδιωτική τηλεόραση; Υπάρχει πολιτιστικό πρόγραμμα στα ιδιωτικά κανάλια που θα μπορούσε να προσελκύσει αντίστοιχη διαφήμιση; Αρχικά η κυβέρνηση Παπανδρέου σχεδίαζε να κόψει τη διαφήμιση από την ΕΡΤ μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού θα είχε προηγηθεί και το Euro 2012. Τώρα όμως, με δεδομένο πως η ΕΡΤ δαπάνησε αρκετά χρήματα για την απόκτηση του Champions League για την περίοδο 2012-15, θα πρέπει κάπως η κυβέρνηση να αποφασίσει τι θα συμβεί με τους χορηγούς που συνοδεύουν το πρόγραμμα, όπως επίσης και ποιος θα καλύψει το κόστος σε περίπτωση αποχώρησης. Στο παρελθόν, επί Χρ. Παναγόπουλου, η ΕΡΤ είχε σημαντικά έσοδα από τη διαφήμιση και τις χορηγίες, με 50 εκατ. ευρώ το 2008 και 34 εκατ. ευρώ το 2009. Το 2010 τα έσοδα υποχώρησαν στα 28 εκατ. ευρώ και τα στοιχεία του τελευταίου εννιάμηνου δείχνουν εισροές 11 εκατ. ευρώ.
@Δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φάση οι σχέσεις των δύο συγκροτημάτων ΔΟΛ και Πήγασου, και ειδικότερα του Γιώργου Μπόμπολα και του Σταύρου Ψυχάρη. Ο λόγος δεν είναι γνωστό αν αφορά τις εξελίξεις στο Mega ή τις συζητήσεις για την πορεία των δύο ομίλων και τα περιθώρια συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων. Προς το παρόν, λοιπόν, η κάθε πλευρά κοιτάει πρωτίστως τα δικά της ζητήματα, μέχρι νεωτέρας.
@Παρά τις δυσκολίες που πέρασαν φέτος τα κανάλια υπήρξαν εκπομπές που δεν φάνηκαν να χάνουν τηλεθεατές όπως οι Ράδιο Αρβύλα. Σύμφωνα με το Τηλέραμα ο ΑΝΤ1 ζητά από τον Αντώνη Κανάκη και την τηλεοπτική παρέα του να συνεχίσουν και έως τις αρχές Ιουνίου, αλλά οι ίδιοι φαίνεται πως θέλουν να κλείσουν νωρίτερα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πιθανότερη ημερομηνία για αυλαία είναι το τέλος Μαΐου μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα της prime time.
@Η Έφη Παπαθεοδώρου μπορεί να είναι αισιόδοξη για το μέλλον, αλλά όχι και για την τηλεόραση. Η ηθοποιός βλέποντας τα όσα συμβαίνουν, αντιλαμβάνεται ότι το μέσον το οποίο την έβαλε σε όλα τα σπίτια δεν έχει μέλλον. «Η τηλεόραση πια τελειώνει. Έχει ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο της και τώρα περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα βγει και αν βγει , αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο. Αυτό θα το δείξει ο καιρός», δήλωσε στον Τηλεθεατή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…