Οι διαφημίσεις καθρέφτης της κοινωνίας και μετοχές αλλάζουν χέρια

@Μετά τον «ομορφάντρα» και τον «αγαπούλα», την εμφάνισή του έκανε ο Κίτσος… Ο λόγος για τους Μανώλη Μαυροματάκη, ο οποίος υποδύεται τον «γιατρό της πείνας», έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο που προσπαθεί να πείσει τους φιλάθλους να αγοράσουν το δικό του «βρώμικο», τον Τάκη Σπυριδάκη , τον διεφθαρμένο πρόεδρο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος επιδιώκει να επιβληθεί σε προπονητές και παίκτες, και προσφάτως τον Νίκο Ορφανό, ο οποίος «επιθυμεί» ερωτικά την Τασούλα και της τραγουδά, χορεύοντάς της συγχρόνως, το «Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες» του Σ. Σαλέα…
Μπορεί οι παραπάνω διαφημίσεις με τα ευρηματικά σλόγκαν τους και τις καταπληκτικές ερμηνείες των «πρωταγωνιστών» τους να αποτελούν τα απόλυτα «σουξέ» της εποχής και να έχουν γίνει «καραμέλα» στα χείλη του κόσμου, η ταύτισή τους με το προϊόν που παρουσιάζουν, όμως, είναι αμφίβολη στη μνήμη του κοινού, με το πέρασμα του χρόνου. Και αυτό γιατί και στις τρεις κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ατάκες, το «στόρι», οι καταπληκτικές ερμηνείες των «πρωταγωνιστών», και όχι αυτή καθαυτή η διαφημιζόμενη υπηρεσία (σ.σ. και οι τρεις επιτυχημένες, και συνάμα ευφάνταστες, προαναφερθείσες διαφημίσεις προέρχονται από τις ισάριθμες ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας).
@Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες, θα καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και όλη την περιφέρεια την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν τρεις δορυφόροι, 15 μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία ανά την επικράτεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς, έγκαιρα και έγκυρα τους τηλεθεατές, σε συνεργασία με την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ.
@Αγόρασε επιπλέον 34,63% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο 59,786%, από 25,156% προηγουμένως, ανήλθε το ποσοστό του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, Σταύρου Ψυχάρη στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Ο κ. Ψυχάρης απέκτησε 28.743.261 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου του ΔΟΛ, που αντιστοιχούν στο 34,63% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, έναντι 0,174 ευρώ ανά μετοχή...
@Δείτε πώς διαμορφώθηκε το τηλεοπτικό τοπίο των αγαπημένων σας προγραμμάτων την Πέμπτη 3 Μαΐου: Στο σύνολο του κοινού: Με 28,1% βγήκε πρώτο το δελτίο του Mega, στη δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1 με 20,6% και στην τρίτη το STAR με 9,9%.
Όλη τη μέρα:
MEGA 20,9%
ANT1 18,4%
ALPHA 15,6%
STAR 11,7%
ΣΚΑΪ 8,2%
ΝΕΤ 6,7%
@Ο αρμόδιος επίτροπος Υγείας και Καταναλωτών, Τζον Νταλί, κήρυξε σήμερα από τις Βρυξέλλες την έναρξη διαγωνισμού για την απονομή βραβείου δημοσιογραφίας σχετικά με θέματα υγείας. Στο διαγωνισμό αυτό, ο οποίος πραγματοποιείται για τέταρτο συνεχόμενο έτος, οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τα άρθρα τους με αντικείμενο:
-Ένα ή περισσότερα από τα θέματα της εκστρατείας «Η Ευρώπη για τους ασθενείς» (με έμφαση στα φαρμακευτικά προϊόντα, τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, τους εργαζόμενους στην Υγεία, την ασφάλεια των ασθενών, τη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση, τον καρκίνο, τον εμβολιασμό, τη συνετή χρήση αντιβιοτικών, τη ψυχική υγεία, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες άνοιες).
-Την ενεργό και υγιή γήρανση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους «ενεργού γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών 2012».
@ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ
MEGA
Στην πρωτη γραμμή της ενημερώσης βρίσκεται το Μεγάλο Κανάλι, καλύπτωντας με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα, την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Στις 07:00, με το άνοιγμα της κάλπης στην εκπομπή "Mεga Σαββατοκύριακο", ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Μανώλης Αναγνωστάκης λένε την πρώτη εκλογική καλημέρα. Οι πρώτες συνδέσεις με εκλογικά κέντρα και στρατηγεία των κομμάτων , οι τελευταίες πληροφορίες , η επισκόπηση του Τύπου και φύσικα καλεσμένοι στο στούντιο που δίνουν της προβλέψεις τους και κάνουν εκτιμήσεις. Τη σκυτάλη παίρνουν στiς 10:00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Το πρωινό ενημερωτικό δίδυμο του καναλιού δίνει το δικό του παρών στην κάλυψη των εκλογών. Έως τις 14:00 καταγράφουν όσα συμβαίνουν σε όλη τη χώρα., τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών καθώς και τις αναφορές στο εξωτερικό για τις εκλογές. Στις 18:30 η κεντρική εκλογική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη. Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Mega , μαζί με τον Παύλο Τσίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, παρουσιάζουν και αναλύουν τα εκλογικά αποτελέσματα και το Exit Poll, μαζί με τον εκλογικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο. Καλεσμένοι από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης, του αθλητισμού και της επιστήμης καταθέτουν την δική τους εκτίμηση για το απότελεσμα των εκλογών και συζητούν τα σενάρια της επόμενης ημέρας.
ΝΕΤ
Η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην "ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της εκλογικής αναμέτρησης. Αμέσως μετά, από τις 10:00 και έως τις 12:00, η Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφέρει ό,τι «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις 12.00 θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα.Μετά το τέλος του δελτίου, στις 13:00, τη σκυτάλη θα παραλάβουν ο Γιάννης Σκάλκος και ο Τάκης Σαράντης, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ . Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς θα αρχίσει στις 18:00 με την Έλλη Στάη. Μαζί της στο στούντιο θα βρίσκονται ο Γιάννης Πολίτης και ο Νίκος Φελέκης. Πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς, θα ερμηνεύουν το αποτέλεσμα της κάλπης.
Στις 19:00 ο εκλογικός αναλυτής – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ALCO Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα από τη μέθοδο του exit poll.
ΑΝΤ1
Την πρώτη αίσθηση την ημέρα των εκλογών θα δώσει στις 07:00 ο Γιώργος Παπαδάκης, μαζί με τους συνεργάτες του μέσα από μια ειδική εκπομπή. Από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες, η εκπομπή θα συνδεθεί ζωντανά με μεγάλες πόλεις και εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, απ' όπου οι ανταποκριτές του σταθμού θα μεταφέρουν όσα συμβαίνουν εκεί. Στις 18:00 η Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει τα ηνία της κεντρικής εκλογικής εκπομπής. Μαζί της ο Στρατής Λιαρέλης, ο Γιώργος Παπαδάκης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού. Θα συζητήσουν με τους καλεσμένους τις εκτιμήσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και με το κλείσιμο της κάλπης θα παρουσιαστεί και θα αναλύθει το Exit Poll από τον πρόεδρο και διευθύνωντα σύμβουλο της Metron Analysis Στράτο Φαναρά . Στη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, στα στούντιο του καναλιού θα βρίσκονται παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί απ' όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών οι οποίοι θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…