Ο κύκλος της Πολιτικής έκλεισε με εκλογές σοκ στον Κυριακάτικο Τύπο

@Η ΖΩΉ κροίσου του Άκη που δεν είναι ο μοναδικός στο παγόβουνο της πολιτικής ζωής του τόπου και σκοπίμως δεν αναφέρεται αλλά και οι τρελές δημοσκοπήσεις αποκρυσταλλώνονται με τον δικό τους τρόπο στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr που αναλύσει όλα τα θέματα. Αρχικά το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' τιτλοφορεί το κεντρικό του θέμα γράφοντας ότι "Νέα απίστευτα στοιχεία για τον κρυμμένο θησαυρό του Άκη-Ρε Σμπώκο φέρε πίσω τα 80 εκ. ευρώ- Κλέφτες και αμαρτωλοί: προσφέρω διεθνή εταιρία χρηματοαποστολών για διακίνηση σε κάθε σημείο του πλανήτη, δώσε μου 2 εκ. στις γνωστές δύο διευθύνσεις, η δομή της Εισαγγελίας είναι αυτονομημένη, δεν γίνεται τίποτα και το ερώτημα παραμένει για το ΠΟΣΑ επιτέλους φάγανε" και κυρίως με ποιους....O Έλεύθερος ΤΥΠΟΣ' γράφει στο κεντρικό του άρθρο ότι "Μονομαχία ψήφο με ψήφο  με προβάδισμα Ν.Δ. και αναλύει ότι Η προσχώρηση της Ντόρας και των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., το οικονομικό της πρόγραμμα, που θεωρείται ως το πιο αξιόπιστο από την πλειοψηφία των πολιτών , αλλά και η ρεαλιστική προσέγγιση αναφορικά με το Μνημόνιο ότι η μόνη λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευσή του, δίνουν «πόντους» στη Ν.Δ., στην εκκίνηση της προεκλογικής κούρσας.
Η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει ο «ΤτΚ» δείχνει ότι το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς τις κεντροδεξιές δυνάμεις αποδίδει καρπούς καθώς συσπειρώνει τη μέχρι χθες διασπασμένη βάση της. Στην πρόθεση ψήφου, η μάχη της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα είναι σκληρή καθώς τα δύο κόμματα εμφανίζουν άνοδο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα που βρίσκονται σε πτωτική τροχιά. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ που δεν εμφανίζει καμία μεταβολή στο ποσοστό του, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες φαίνεται ότι έχουν χάσει μισή μονάδα μέσα σε 10 μέρες, μία ποσοστιαία μονάδα το ΚΚΕ και επίσης από μισή η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά. Πτωτικοί και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που εμφανίζονται μακριά από το στοίχημα της εισόδου στη Βουλή, σταθερός αλλά σε μεγάλη απόσταση από το πολυπόθητο 3% ο ΛΑ.Ο.Σ., κλείνει το μάτι στο Κοινοβούλιο η Δημιουργία Ξανά μετά τον πολιτικό γάμο με τη Δράση του Στέφανου Μάνου."
@Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' προσθέτει ότι "Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα-Ο Μακιαβέλι του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ανακατασκευάσει τώρα τον Ανδρέα Παπανδρέου-Λούκα λέει ότι εγώ και ο Δραγασάκης θα κάνουμε κουμάντο στην οικονομία, ο βασιλιάς των κερδοσκόπων Σόρου ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, οι επισκέψεις που δρομολογούν Βαρουφάκη στη Κουμουνδούρου". To 'EΘΝΟΣ' συμπληρώνει ότι "Γκάλοπ MARC που βλέπει ντέρμπι κορυφής για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος του ΠΑΣΟΚ-Ψήφο με ψήφο η μάχη με την πρώτη θέση-Το 64% πιστεύει ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά το νέο μνημόνιο, 70% να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην ζώνη του ευρώ, 20% να ακυρώσουμε μονομερώς όλες τις συμφωνίες με την Ευρωπαική Ένωση".
@Με τίτλο: «Το σχέδιο του ΔΝΤ για αλλαγές στο μνημόνιο» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φιλοξενεί αποκλειστικό ρεπορτάζ για το παράθυρο που ανοίγει η Κριστίν Λαγκάρντ για επαναδιαπραγμάτευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συζητήσει επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, με ηπιότερα μέτρα για μισθούς και φόρους. Παράλληλα, συζητούν κούρεμα στα ομόλογα της ΕΚΤ και μείωση επιτοκίων στα δάνεια που χορηγούνται στην Ελλάδα. Στη ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει: «Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ γιατί δεν θέλω ντόμινο». Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
- Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του ενόψει της 18ης Ιουνίου: «Τι θα αλλάξω στο μνημόνιο και με ποιους θα συνεργαστώ για τη νέα κυβέρνηση».
- Δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews: Μικρό προβάδισμα της ΝΔ με 1,3% (ΝΔ: 23,3%-ΣΥΡΙΖΑ 22%-ΠΑΣΟΚ 12,6%). Πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης.
@Το 'ΒΗΜΑ της Κυριακής' εξηγεί στο κεντρικό του άρθρο ότι "Το non paper του Λουκά Παπαδήμου-Η απόρρητη έκθεση για το κράτος και τις τράπεζες-Δραματική προειδοποίηση για τα όσα απειλούν την χώρα- Ο Κουβέλης αναφέρει ότι θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει Κυβέρνηση". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' κρύβεται με τον πηχαίο τίτλο της που αναρτήθηκε "Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα- Έντονη ανησυχία για το κραχ στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας και έπεται συνέχεια.."
@Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' υπογραμμίζει ότι "Να παγώσουν οι εξελίξεις μέχρι τις αμερικανικές εκλογές ζητάει ο Ομπάμα-Αγωνιούν οι Γερμανοί επιχειρηματίες να μην βγούμε από το Ευρώ-Θέλουν την Ελλάδα αποικία τους πάση θυσία, τι ειπώθηκε σε κλειστή συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα". Το 'ΑΡΘΡΟ' καταλήγει με την σειρά του ότι "Σε καταβολή τμήματος μισθών και συντάξεων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών τον επόμενο μήνα-Μισός μισθός και μισή σύνταξη τον Ιούνιο, τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν και καμία βοήθεια ή καταβολή από τους δανειστές μας". Η ΄ΒΡΑΔΥΝΗ' τέλος μιλά για τις παγίδες όσων βγουν από φέτος στην σύνταξη για το ΙΚΑ....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…