Λεφτά για ομάδες υπάρχουν, όχι για εργαζόμενους στην mediaκή Ελλάδα

@ΕΙΝΑΙ οξύμωρο στην μιντιακή Ελλάδα να συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Από την μία έχουμε γνωστό καναλάρχη που αγοράζει πλειοψηφικό πακέτο για να σώσει μια ποδοσφαιρική ομάδα και με οικολογικές ευαισθησίες να δημιουργεί...ναυάγια σε ξένες χώρες και από την άλλη να απολύει κόσμο επιβάλλοντας ακόμα και σε ημέρες απεργίες σε εργαζόμενους να μεταλλάσσονται σε απεργοσπάστες. Οι απολύσεις και μειώσεις είναι γεγονός αλλά το περίεργο είναι ότι..λεφτά υπάρχουν για να πληρωθούν χρέη ομάδας και να αγοραστούν παίκτες όταν ο λαός μας πεινάει και η κατάσταση στους Αθηναικούς δρόμους θυμίζει...ΚΑΤΟΧΗ. Μάλλον ή έχουν χάσει την μπάλα ή η συντεταγμένη Πολιτεία δεν κάνει καλά την δουλειά της αναζητώντας την προέλευση των χρημάτων....Διότι η διαφάνεια επιβάλλεται...
@Στο… φιλότιμο προσπάθησε χθες να πιάσει τους εργαζόμενους του Star ο Σταμάτης Μαλέλης προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά το κανάλι την Δευτέρα, που έχει προκηρυχτεί απεργία στα Μέσα. Μαθαίνουμε ότι ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού μάζεψε τους δημοσιογράφους στην αίθουσα σύνταξης για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις της ιδιοκτησίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ «απειλεί» με λουκέτο, σε περίπτωση που απεργήσουν και δεν βγει κανονικά το πρόγραμμα
@«Όχι» είπε το δικαστήριο στην αίτηση της «Χ. Κ. Τεγόπουλος», η οποία εκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για ένταξη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με την απόφαση, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους μέσω της δικαστικής οδού, ενώ η εταιρεία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της.
@Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αγωνιστικά, διαχρονικά και με όλους τους τρόπους, έχουμε αντιδράσει και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας απέναντι στα δεινά που οι κυβερνήσεις της Τρόικας και οι δοτοί και υποταγμένοι πολιτικοί, μας έχουν επιβάλει. Ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία, που η χώρα ταλανίζεται απ’ τους κάθε λογής τοκογλύφους, δεν υπάρχει ένας που να μπορεί να δώσει λύση και να σταματήσει τον κατήφορο που έχει υποστεί η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει ένας που να μπορεί να δώσει λύση στα καίρια και κρίσιμα προβλήματα που δρουν ανασταλτικά στην άσκηση της δουλειάς μας...
Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταγγέλλει την στοχευμένη μήνυση σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας από την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού Flash 96 με ανυπόστατες και συκοφαντικές σε βάρος του καταγγελίες.
Πρόκειται για μια οργανωμένη εκφοβιστική μεθόδευση που αποσκοπεί στην εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων του ραδιοσταθμού που τόλμησαν με αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν το νομικά και εργασιακά αυτονόητο: Να πληρώνονται στην ώρα τους και να αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας.
@Εκδόθηκε χθες η ΚΥΑ βάσει της οποίας κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα ο τηλεοπτικός και διαφημιστικός χρόνος, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η έγκριση της εκλογικής χρηματοδότησής τους.
Ειδικότερα με απόφαση που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα που το δικαιούνται, το υπολειπόμενο 40% της εκλογικής χρηματοδότησης για τη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου. Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 4,14 εκατ. ευρώ και προβλέπεται στο ν.3023/2002.
@Χωρίς εργαζόμενους θα μείνουν τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τη Δευτέρα, λόγω της γενικής απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Το πρόγραμμα των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών αναμένεται να καλυφθεί με βάρδιες υπηρεσίας και playlist.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…