Megaλες αποχωρήσεις και ακυβέρνητα media...

@O ένας μετά τον άλλον, ηχηρά ονόματα του δελτίου ειδήσεων οδηγούνται στην πόρτα της εξόδου, αφού βλέπουν ότι και με τα ψίχουλα τούς είναι αδύνατο να ζήσουν, πλέον. Συνολικά, 17 δημοσιογράφοι αποχωρούν από το δελτίο ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές ου καναλιού. Ανάμεσά τους οι Θάνος Πασχάλης, Μαίρη Λαμπαδίτη, Μαίρη Ορφανίδου, Κώστας Καζακόπουλος και Αθηνά Κουφοπάνου. Aυτές είναι οι μεγάλες αποχωρήσεις από το κανάλι που έπαιξε πολιτική στο γυαλί...
@Τα media στην Ελλάδα, διαρκώς μιλάνε πως πρέπει να υπάρξουν "μεταρυθμίσεις", και διαρθρωτικές αλλαγές δηλαδή μειώσεις μισθών και εξαφάνιση δικαιωμάτων, προκειμένου να έρθουν οι επενδύσεις από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Αυτό που δεν θέλουν να θυμίζουν πως ειδικά στα ΜΜΕ, μικρές και μεγάλες εταιρείες, ρώτησαν, ορισμένες ήρθαν, κι όλες με εξαίρεση μία έφυγαν από τη χώρα την εποχή που ακόμη δεν υπήρχε η κρίση Όσες για τις επενδύσεις των ελλήνων ιδιοκτητών στα ΜΜΕ του εξωτερικού, αέρας ήταν και πέρασε. Εχουμε και λέμε. Η Burda & Rizzoli ήταν μέτοχος με 20% στον Πήγασο και αποχώρησε. Ο όμιλος Naspers (και το Mega) πούλησαν τον όμιλο συνδρομητικής TV NetMed, στη Forthnet . Σήμερα το Mega έχει υψηλές ζημιές. Το RTL ήθελε το 25% του Mega, αλλά οι μέτοχοί του, είπαν "όχι". Οι Γερμανοί του RTL πήραν το 70% του Alpha, αλλά έμειναν στο κλειστό ελληνικό σύστημα τηλεόρασης, μόνο 3 χρόνια και ηττημένοι έφυγαν από το χώρα, αφήνοντας τον κανάλι στο Δ. Κοντομηνά. Η επίσης Γερμανική WAZ ήθελε να μπει στο ΔΟΛ. Η συμφωνία ανακοινώθηκε, αλλά δεν υλοποιήθηκε. Σχέδια για το ΔΟΛ, είχε και η Ισπανική Priza (όμιλος El Pais). Απέκτησε συμμετοχή στο ΔΣ του οργανισμού, πότε όμως μερίδιο.
Στην Ελλάδα έχει παραμείνει μόνο ο όμιλος Μπερλουσκόνι, συμμετέχοντας μαζί με τον όμιλο Βαρδινογιάννη και το Θεοχάρη Φιλιππόπουλο στις Αττικές Εκδόσεις. Και εκτός Ελλάδας, μόνο ο ΑΝΤ1, δηλώνει πως έχει κάνει μια μεγάλη συμφωνία, αξίας 620 εκατ. ευρώ πουλώντας τη Nova Televisia στη Modern Times.
@Έφτασαν στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο οι τακτικές επιθεωρήσεις των συχνοτήτων που έκανε η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών... τον προηγούμενο χρόνο. Πρόκειται για καταγραφές συχνοτήτων στους Νομούς Λακωνίας και Ξάνθης, οι οποίες ανέφεραν την μη εκπομπή δυο ραδιοφωνικών σταθμών, του Ράδιο Σπάρτη (Χριστιανισμός) και του Classic FM αντίστοιχα. Στη συνεδρίασή του στο τέλος Απριλίου, το ΕΣΡ αποφάσισε την ανάκληση των βεβαιώσεων λειτουργίας των δύο ραδιοσταθμών, καθώς η διαρκής λειτουργία ενός ραδιοσταθμού αποτελεί προϋπόθεση.
@Μόλις πέντε εργαζομένους από τους σαράντα με πενήντα που εργάζονται σήμερα λέει πως θα κρατήσει ο Θ. Λιακουνάκος στο «Κέρδος» αν καταργηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στον Τύπο. Την εφημερίδα, πάντως, δεν λέει πως θα την κλείσει…
=Νέα καθυστέρηση στην εξόφληση των μισθών στο συγκρότημα του Αντώνη Λυμπέρη, όπου έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία των εργαζομένων για την επόμενη μέρα των περιοδικών. Συντάκτες και προσωπικό έλαβαν μόλις το 40% των αποδοχών του Απριλίου, με την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν αυτήν την εβδομάδα. Ενημερώθηκαν, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει μετά τις 23 Μαΐου γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα στα ταμεία. Οι πληροφορίες ότι ο Αντώνης Λυμπέρης προσπαθεί να πουλήσει τίτλους και συμμετοχές του σε άλλα περιοδικά, όπως το «Αθηνόραμα», όπου κατέχει το 50%, εντείνουν τη φημολογία πως το συγκρότημα Λυμπέρη βαδίζει στα χνάρια της ΙΜΑΚΟ. 'Παρόν Κυριακής'
@Ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες από 102 χώρες παρακολούθησαν την πλατφόρμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου που δημιούργησαν από κοινού η Google με το protagon. Πολλοί παράγοντες της αγοράς αναρωτήθηκαν γιατί η Google επέλεξε το συγκεκριμένο σάιτ και όχι έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι ήθελε να δείξει διεθνώς πως το Youtube και ένας ανεξάρτητος φορέας μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πηγή ενημέρωσης για τους χρήστες του δικτύου. Το ρεπορτάζ λέει ότι στην αρχή δεν επρόκειτο να στηθεί ολόκληρο κανάλι. Ύστερα από έρευνα αγοράς, οι άνθρωποι της Google είχαν καταλήξει στην επιλογή του Σταύρου Θεοδωράκη ως του δημοσιογράφου με την «καλύτερη εικόνα» προκειμένου να κάνει τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ίσως ένα μεγάλο ντιμπέιτ. Στις συζητήσεις που έγιναν προέκυψε η ιδέα της μεγάλης παραγωγής, που οδήγησε τελικά σε ένα ιντερνετικό κανάλι με 320 βίντεο –συνεντεύξεις, ντιμπέιτ, ρεπορτάζ, συζητήσεις– σε διάστημα σαράντα περίπου ημερών..
@Δυσάρεστα ήταν τα αποτελέσματα στην εκτίμηση αλλά και στα νούμερα τηλεθέασης της εκλογικής κάλυψης της Κυριακής για τους «μονομάχους» της τηλεοπτικής ενημέρωσης.
Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν με την εμφάνιση των exit poll, με τα οποία διαψεύστηκαν οικτρά όλες οι προβλέψεις των κρυφών δημοσκοπήσεων με τις οποίες κινούνταν στην ενημέρωσή τους τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων σταθμών τις προηγούμενες μέρες.
Τα νεύρα και η δυσαρέσκεια των τηλεσχολιαστών δεν μπορούσαν να κρυφτούν στον αέρα, όπου και σημειώθηκαν... επεισόδια. Η Όλγα Τρέμη έβαλε τις φωνές στον Γιάννη Πρετεντέρη γιατί παρενέβη την ώρα που μιλούσε, ο Στρατής Λιαρέλλης ρωτούσε σε υψηλούς τόνους τον δημοσκόπο-αναλυτή και η Μαρία Χούκλη τού έκανε αδίκως νοήματα, ο Νίκος Ευαγγελάτος κάποια στιγμή κοίταζε το κινητό του την ώρα που έκανε ερωτήσεις η Σία Κοσιώνη στους καλεσμένους του ΣΚΑΪ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…