Oι εκλογές γονατίζουν τα κανάλια και την πολιτική...

@H Ντέπυ Γκολεμά μέσα από τη στήλη της στη Real έθιξε ένα ζήτημα που αφορά τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η επανάληψη των εκλογών. Η δημοσιογράφος έγραψε: «Η διαφαινόμενη επανάληψη των εκλογών είναι σκέτη καταστροφή για τα κανάλια. Ανέκαθεν οι μήνες Μάιος και Ιούνιος θεωρούνταν οι χρυσοί μήνες της διαφήμισης. Προ κρίσης, φυσικά. Όταν όμως διεξάγονται εκλογές, παύει κάθε διαφημιστική δαπάνη. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα όλων των καναλιών θα είναι 270 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 720 εκατομμυρίων ευρώ το 2009» και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε το δράμα…».
@Τις δραστηριότητές της για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοφωνικών σταθμών, στις περιοχές της Κινέττας Αττικής και της Πάτρας προχώρησε, το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, η ΕΕΤΤ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.
Ειδικότερα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πειραιά και Αττική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε ραδιοφωνικό σταθμό, με διακριτικό τίτλο "SPACE FM", ο οποίος εξέπεμπε στη συχνότητα 101,5MHz από κτίριο στην περιοχή Μεγάλα Σπιθάρια Κινέττας στην Αττική. Επίσης, το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο της ΕΕΤΤ στην Πάτρα προχώρησε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής με διακριτικό τίτλο "OASIS 89.7" ο οποίος εξέπεμπε στη συχνότητα 89,7 MHz.
@Ο Real FM 97,8 σταθεροποιείται στην κορυφή της ακροαματικότητας στην Αττική, ανοίγοντας μάλιστα την ψαλίδα από τον δεύτερο Σκάι 100,3 FM κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας ΑΕΜΑΡ/Bari για την περίοδο 26/3-6/5/2012. Έτσι, ο Real FM 97,8 το διάστημα αυτό απέσπασε μέσο ημερήσιο ποσοστό ακροατών 14,8% έναντι 10,7% του Σκάι 100,3, ο οποίος παρέμεινε σταθερός σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, την περίοδο 27/2-25/3/2012. Αντίθετα, ο Real FM 97,8 διεύρυνε τη διαφορά του από τον σταθμό του Φαλήρου κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αφού στην προηγούμενη μέτρηση είχε ποσοστό 13,8%. Στην τρίτη θέση της ακροαματικότητας βρέθηκε ο Μελωδία FM 99,2, με 8,7%, αυξημένο κατά 1,2 μονάδες. Ο Ρυθμός 94,9 FM ήταν 4ος με 8,1%, ενώ 5ος βρέθηκε ο Novasport FM 94,6, με μερίδιο 7,6%.
@Τα ορεινά κέντρα εκπομπής προσφέρουν στην ΕΡΤ τη δυνατότητα να έχουν κάλυψη ευρείας εμβέλειας από ένα σημείο, ωστόσο η αδιάλειπτη λειτουργία τους αποτελεί ένα διαρκές στοίχημα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κέντρου Εκπομπής στον Αίνο της Κεφαλονιάς, το οποίο επιτυγχάνει κάλυψη ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας: Μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012 το κέντρο αποκλείστηκε από τα χιόνια 7 φορές. Ως αποτέλεσμα, η ΕΡΤ αναγκάστηκε να προβεί σε διάνοιξη της οδικής πρόσβασης προς το κέντρο εκπομπής και να μεταφέρει το προσωπικό με χιονοβατικό ερπιστριοφόρο(!).
@Ιδού τα επίσημα στοιχεία για τα οικονομικά της ΕΡΤ. Η εταιρεία με βάση τον ισολογισμό που συντάχθηκε με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 56,973 εκατ. ευρώ, έναντι 34,183 εκατ. ευρώ το2009. Η υψηλή αυτή κερδοφορία στηρίζεται στα σταθερά έσοδα του ανταποδοτικού τέλους και στα μειωμένα κόστη λειτουργίας της εταιρείας, με αποτέλεσμα να καλυφθούν και οι απώλειες από τη διαφήμιση, οι οποίες είχαν επίπτωση στον κύκλο εργασιών. Ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε σε 317,815 εκατ. ευρώ το 2010, έναντι 336,77 εκατ. ευρώ το 2010. Οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μηδενίστηκαν ενώ η καθαρή της θέση, με βάση τα ΔΛΠ αυξήθηκε στα 190 εκατ. ευρώ!
@Η ώρα της καταβολής χρημάτων υπέρ των επιχειρήσεων τους από τους μετόχους των δύο μεγαλύτερων συγκροτημάτων, ΔΟΛ και Πήγασο, πλησιάζει. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Mega, φτάνει έως και τα 10 εκατ. ευρώ, στο ΔΟΛ έως και τα 7,5 εκατ. ευρώ και στον Πήγασο στα 9,5 εκατ. ευρώ. Στον Πήγασο, μεταξύ άλλων η συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μείωση του κεφαλαίου κατά 44.062.500 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 5 ευρώ σε 0,30 ευρώ , ώστε να σχηματισθεί ισόποσο ειδικό αποθεματικό.
@Μια κόντρα ανάμεσα σε 20 εργαζόμενους που έβαλαν την υπογραφή τους για τη δημιουργία ένωσης προσώπων και έγκριση επιχειρησιακής σύμβασης στο κανάλι και την Ένωση Τεχνικών Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ), έφερε στο προσκήνιο την υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης στα ΜΜΕ. Πρόκειται για τη «Δέλτα TV» στη Θράκη όπου έγιναν απολύσεις όσων δεν αποδέχθηκαν τη δημιουργία ένωσης προσώπων. Τις απολύσεις κατήγγειλε η ΕΤΙΤΒΕ που κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την επιχειρησιακή σύμβαση.. typologies..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…