Sci-fi γεμάτα σειρές και πωλήσεις μετοχών στα media της ανυπαρξίας

@Το Universal Channel φέρνει στην ελληνική τηλεόραση, μια από τις πιο αγαπημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας, το “Battlestar Galactica” (1ος κύκλος). Τον Μάιο και ως τα τέλη Ιουνίου θα μεταδίδονται δύο επεισόδια κάθε Σάββατο βράδυ (στις 21:00 και 21:50 αντίστοιχα). Ο κύκλος αυτός με 13 ωριαία επεισόδια, συνεχίζει από το σημείο που είχε σταματήσει η μίνι σειρά επεισοδίων του Battlestar Galactica στο Sci Fi. Σαράντα χρόνια μετά τον πόλεμο των Cylon, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των ανθρώπων επιτίθεται σε όλες τις αποικίες τους, εξολοθρεύοντας πολλά εκατομμύρια. Ο κυβερνήτης William Adama (τον υποδύεται ο Edward James Olmos), βετεράνος του πολέμου των Cylon, είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός από τους λίγους επιζώντες. Ενεργοποιεί ξανά το Battlestar Galactica για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη απειλή κατά της ανθρωπότητας. Μετά την ήττα τους οι εναπομείναντες άνθρωποι ξεκινούν ένα ταξίδι σε αναζήτηση του «μυθικού» πλανήτη Γη. Με λιγοστά εφόδια και όπλα αλλά περίσσευμα ελπίδας, ο κυβερνήτης Adama και η πρόεδρος Laura Roslin (McDonnel), αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματά τους είναι μεγαλύτερα από τον κίνδυνο των Cylon.
@Την πώληση του μεριδίου του (24,879%) επί του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΟΛ ΑΕ στον κ. Σταύρο Ψυχάρη γνωστοποίησε το Ιδρυμα Λαμπράκη, το οποίο πλέον δεν κατέχει μετοχές της εισηγμένης εταιρείας. Κατόπιν των μεταβολών ποσοστών στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου που προκύπτουν από τη συναλλαγή αυτή, οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στη ΔΟΛ ΑΕ σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι κ.κ. : Σταύρος Π. Ψυχάρης 49.622.418 δικαιώματα ψήφου (59,786%) και Βίκτωρ Ρέστης - μέσω Benbay Limited - 16.154.563 δικαιώματα ψήφου (19,463%). Το υπόλοιπο των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ανήκει σε 17.400 μετόχους περίπου.
@Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει το σύστημα προβολής των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Το υπάρχον σύστημα ευνοεί τα κόμματα εξουσίας, κατά τον ίδιο τρόπο που ο πρώτος στις εκλογές κερδίζει ως μπόνους, επιπλέον 50 έδρες. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είχαν από κοινού το 67% του τηλεοπτικού χρόνου και των δωρεάν διαφημιστικών μηνυμάτων, με βάση την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία. Όπως έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα ο χρόνος αυτός ήταν αναντίστοιχος με την εκλογική τους, δύναμη, όμως όπως φαίνεται εξυπηρετούσε τις τρέχουσες μνημονιακές ανάγκες. Και βέβαια αυτός ο δωρεάν χρόνος, επειδή ακριβώς τα κόμματα είναι επιρρεπή στις διαφόρων ειδών χρηματοδοτήσεις, καλύφθηκε για μία ακόμη φορά από τους έλληνες φορολογούμενος.
@Ομόφωνα αποφάσισε η γενική συνέλευση του Πήγασου την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κατά 9.500.000 ευρώ. Παράλληλα η συνέλευση μείωσε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 44.062.500 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 5 ευρώ σε 0,30 ευρώ , ώστε να σχηματισθεί ισόποσο ειδικό αποθεματικό, κατ’ άρθρο 4 παρ. 4α του Κ.Ν. 2190/1920. Μετά αυτή τη μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέλθει στο ποσό των 2.812.500 ευρώ, διαιρούμενο σε 9.375.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.
@Η European Broadcasting Union εξασφάλισε κατά αποκλειστικότητα τα δικαιώματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2018 της FIFA που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία και του 2022 που θα λάβει χώρα στο Κατάρ. Η νέα συμφωνία FIFA και EBU καλύπτει τα δικαιώματα (media rights) για 37 χώρες* στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντική επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ FIFA και EBU για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου FIFA 2014. Σχεδόν 40 Μέλη της EBU θα παρέχουν ουσιαστικά ελεύθερη κάλυψη των περισσοτέρων αγώνων των προσεχών τριών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου της FIFA, συμπεριλαμβανομένου του FIFA World Cup™ 2014 της Βραζιλίας. Ο Πρόεδρος της EBU, Jean-Paul Philippot, δήλωσε: "Είμαστε υπερήφανοι και μας τιμά το γεγονός ότι η FIFA εμπιστεύεται την EBU και τα Μέλη της για την τηλεοπτική κάλυψη των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων 2018 και 2022. Αυτό το συμβόλαιο humbling compliment, and testament to the EBUs reputation as an ideal partner in the sports media rights industry."
@"Πρωινό ΑΝΤ1" και το καλοκαίρι ; Ιδού η απορία... Αυτό είναι κάτι που εκτός όλων των άλλων βρίσκεται αυτή την εποχή στο τραπέζι των συζητήσεων του ΑΝΤ1. Βλέπετε, οι Αντενικοί θέλουν να μείνουν πιστοί στις... τηλε-παραδόσεις τους και να προχωρήσουν και φέτος κλασικά στην δημιουργία μίας καθημερινής, πρωινής, inforainment εκπομπής ,όμως, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν από τώρα για το αν αυτή η κίνηση, είναι μία κίνηση που τους την επιτρέπει η οικονομική κρίση.
@Κατά την διάρκεια της χθεσινής εκλογικής βραδυάς στο Mega η συντονίστρια Όλγα Τρέμη θέλησε να δώσει τον λόγο στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη. Ο Γίαννης Πρετεντέρης όμως την διέκοψε και απευθυνόμενος στον Ηλία Νικολακόπουλο είπε
"να δούμε μια κάρτα με αποτελέσματα από την Επικράτεια". Ενοχλημένη η δημοσιογράφος του είπε λέγοντας "Γιάννη ,μήπως θες να συντονίσεις κιόλας" για να έρθει η ακόλουθει απάντηση του Πρετεντέρη "Όχι,συγνώμη.Απλά είχε Επικράτεια".
@Δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώθηκαν τα ποσοστά της τηλεθέασης, χθες, κατά την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης, σύμφωνα με την AGB και κατά τις ώρες από 18:00 έως 01:00 (ξημερώματα Δευτέρας).
ΚΑΝΑΛΙ ΣΥΝΟΛΟ % 15 - 44
MEGA 23,5 23,3
ANT1 18,3 18
NET 14,5 10,6
ALPHA 13,2 15,2
ΣΚΑΙ 11,4 11,6

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…